Kime sorsanız Eğitim sistemi yanlışlarla dolu.... Peki şimdi size sorarım ilköğretim 8.sınıfta Coğrafya diye bir ders yok..Bunun mantığını bana açıklayabilecek birileri var mı??? Dersleri sayıyorum size.
Türkçe(iyiki onu kaldırmıyolar)
Matematik(kitabı görseniz ilkokul düzeyi gibi resimlerle oyunlu bulmacalarla dolu, bilgi nerde bulamadık biz)
Fen Bilgisi( 5 ünite var inanabiliyomusunuz bütün yıl sadece 5 ünite ve resmli boyama kitabı tadında bir kağıt yığını sadece)
İnkılap Tarihi (kitapta bilgiden çok Atatürk resmi var, neden acaba??? sevdiklerinden mi şşirin gözükme ihtiyaçlarından mı bilinmiyor)
Trafik ve İlkyardım ( bu dersi 3 yıldır gören kardeşim artık kusmak üzere ve anlamıyorum bu çocuklar ehliyet için kursa gittiklerinde zaten trafik ilkyardım ve motor dersleri alacaklar ne gerek var 3 yıldır bununla oyalıyolar çocukları)
Bilgisayar (hiçbirşey öğrenmedikleri halde aldıkları bir başka ders üstelik geçen yıl okulda öğretmen olmadığı için bütün yıl boş geçen bir ders)
Din kültürü ve Ahlak Bilgisi (İnanın Fen bilgisinden daha büyük ve kalın bir kitap..... Üstelik haftada bir değil iki saat görüyolar, yahu din okulda öğrenilmez, ahlak kitaptan okunmaz....diyoz diyoz da anlamıyolar...)
İngilizce ( Çat pat konuşmalarına yeterse ne ala...)
Teknoloji ve Tasarım (dersin ismine bakıp aldanmayın çünkü bütün yıl karton kesip acayip şekiller yapmaktan başka şey yapmadılar...bu yılda aynısı olacak)
Müziğe Resime Bedene sözüm yok olmalı onlarda olmasa insan olduğunu unutur kişi....
Şimdi gelelim benim kafama takılan şeye; Bu çocuklar tarih dersi görüyolar birinci dünya savaşını coğrafya bilmeyen bir çocuğa nasıl anlatırsınız??? Kurtuluş savaşını Atatürkün mücadele için çıktığı yolu coğrafya bilmeyen birine nasıl açıklarsınız...Bu çocuklar bu yıl OKS denilen şerefsizliği yaşayacaklar ve orada coğrafya sorularıyla karşılaşacaklar peki okul bunu öğretmiyorsa nasıl sınavda sorabilir??? Ya da şöyle mi demeliyim, dersaneye gitmeyen bir çocuğun sınavda şansı ne olabilir kiiiiii.....
Lanet olsun diyorum ve bu kadar rezil bir eğitim bakanlığı daha önce görmemiştim diyorum. Hüseyin Çelik denen adamın ve imam kadrolarının gençliğe verdiği zararı 50 yılda kazıyamazsınız memleketten diyorumm... Pes yani gerçekten pessss