Üçüncü köprü yolunda 15 dev

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1.67/5 - 9 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Üçüncü köprü yolunda 15 dev
#1

İstanbul Boğazı’na inşa edilecek üçüncü köprü için dev gruplar şimdiden sıraya girdi. 6 milyar dolara mal olacak yeni köprü için bugüne kadar 15 yatırımcı şartname aldı

[Resim: 312thdy.jpg]

Üçüncü köprüyü yapmaya talip olan 15 şirketin 7’sini Türk şirketler oluşturdu. Kolin, Park Holding, Mapa, Cengiz İnşaat, STFA, Yüksel İnşaat ve Varyap şartname alan şirketler arasında yer aldı.

İHALEDE SÜRE UZATIMI İSTENDİ
Projeyi daha detaylı incelemek isteyen bazı yatırımcılar, 23 Ağustos olan ihale tarihinin ertelenmesi için Ulaştırma Bakanlığı’na talepte bulundu. Bakanlık, erteleme taleplerini incelemeye aldı.

İstanbul Boğazı’na inşa edilecek ve 6-6.5 milyar dolara mal olması beklenen 3’üncü köprü, aralarında dünya inşaat devlerinin bulunduğu Rus, Japon ve İtalyan yatırımcıların akınına uğradı. Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, bazı yatırımcıların ihale tarihinin ertelenmesini istediğini belirterek, “Yatırımcılar, projeyi daha ayrıntılı olarak incelemek istiyor. Bu nedenle 23 Ağustos olan ihale tarihinin ertelenmesi talebinde bulundular. Konu inceleniyor” dedi.

Üçüncü köprünün de içinde yer aldığı ‘Kuzey Marmara Otoyol Projesi’ ihalesi için bugüne değin yerli ve yabancı 15 yatırımcı grubu şartname aldı. Kaynaklar dünyada yaşanan finansman sıkıntısının projeyi etkilemeyeceği görüşünü savundu. Kaynaklar, “Yatırımcılar, projeyi uygulanabilir buluyor. Bu büyüklükte ve bu önemde bir proje için finansman sıkıntısı yaşanmayacağını net olarak söyleyebiliriz” dedi.

TREN HATTINI VE YÜKÜ SORUYOR
Yatırımcılar, projede en çok hızlı trenle ilgili bilgi almak istiyor. Kaynaklar, “Yatırımcılar, trenin geçiş hızı ve tren yükü (yolcu kapasitesi dahil) hakkında bilgi istiyor. Proje hem karayolu hem de demiryoluna göre dizayn edileceği için son derece önemli bir eser özelliği taşıyor” dedi. Köprünün, iki katlı olması güçlü bir olasılık olarak öne çıkıyor. Bu durumda üstten otomobiller, alttan hızlı tren geçecek.

İŞTE ŞARTNAME ALAN ŞİRKETLER
-Kolin İnşaat (Türkiye)
-Park Holding (Türkiye)
-Mapa (Türkiye)
-Cengiz İnşaat (Türkiye)
-STFA (Türkiye)
-Yüksel İnşaat (Türkiye)
-Varyap İnşaat (Türkiye)
-IHI (Japonya) I Obayashi (Japonya)
-Mitsubishi (Japonya)
-Mos Metroj Troy (Rusya)
-NPO Mostrovik (Rusya)
-Astaldi (İtalya)
-Stradag (Avusturya)
-SCC (İspanya)
.

Bul
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi