İngilizce Öğretmenliği Programı

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.95/5 - 19 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İngilizce Öğretmenliği Programı
#1

Açıköğretim Fakültesi - İngilizce Öğretmenliği Programı
GENEL BİLGİ

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı (İÖLP), Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine bağlı dört yıllık bir lisans programıdır. 28.02.2000 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği başlatılan bu program, halen ülkemizdeki Eğitim Fakültelerinde uygulanmakta olan örgün İngilizce Öğretmenliği Lisans Programlarına eşdeğer bir programdır.

PROGRAM HAKKINDA BİLGİLER
İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı (İÖLP) dört yıllık bir lisans programıdır. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programının ilk iki yılı kısmen örgün (yüz yüze öğretim) son iki yılı ise internet üzerinden çevrimiçi ders destekli olarak tamamen uzaktan öğretim sistemi ile yapılmaktadır.

2007-2008 öğretim yılında, yüz yüze öğretim Adana, Ankara, Balıkesir, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İzmir ve Konya olmak üzere toplam 8 ilde devam edecektir. 2007-2008 öğretim yılında Eskişehir dışındaki illerde sadece I. sınıf öğrencileri yüzyüze öğretim göreceklerdir. Öğrenciler III. ve IV. sınıfı diledikleri ilde devam etme hakkına sahiptir.

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı'na kayıt yaptıran öğrenciler dilerlerse ilk iki yılı başarıyla tamamladıktan sonra kayıtlarını sildirmek koşuluyla "Önlisans Diploması" almaya hak kazanabilirler. Önlisans diploması alan veya üçüncü sınıfa doğrudan geçen öğrenciler, isterlerse öğretmen olarak mezun olmamalarına karşın, ihtiyaç nispetinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda ücret karşılığında İngilizce okutma görevi alabilirler.

AMAÇ

İÖLP'nın temel amacı ülkemizin ihtiyaç duyduğu İngilizce öğretmenlerini, eğitimin kalitesinden ödün vermeden ve uygun maliyetlerle istenilen sayı ve nitelikte yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda İÖLP'na kayıt yaptıran öğrenciler, lisans düzeyindeki dört yıllık öğretimlerini başarıyla bitirdiklerinde "İngilizce Öğretmeni Lisans Diploması" almaya hak kazanırlar. Söz konusu bu kişiler MEB'lığının mevzuat hükümlerine göre ihtiyaç oranında İngilizce öğretmeni olarak atanırlar.

SUNULAN OLANAKLAR

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğrenim gören öğrencilerin temel öğrenme materyali ders kitaplarıdır. İÖLP'da yüz-yüze öğretimin yapılacağı derslerin kitapları titiz araştırmalar sonucu seçilmiştir. Bu ders kitaplarının yanı sıra yüz yüze derslerde kullanılacak basılı ek ders materyalleri de sınıf içindeki çalışmaları pekiştirecek ve öğrenme sürecini kolaylaştıracak nitelikte hazırlanmıştır. Uzaktan öğretim sistemi ile alınan derslerin kitapları ise uzaktan öğretim sisteminin bir gereği olarak kendi kendine öğrenme ilkelerine göre üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından hazırlanmıştır.

Öğrencilerimiz ayrıca internet üzerinden destek hizmeti verilmektedir.
Bul
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi