500 kat daha hızlı süper bilgisayarlar

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.81/5 - 16 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
500 kat daha hızlı süper bilgisayarlar
#1

[Resim: intel_xeon_e3.jpg]

Intel büyük bir hayali gerçek yapmaya hazırlanıyor: 500 kat daha hızlı süper bilgisayarlar geliyor!

Süper bilgisayarların günümüzdeki performansı 2.5 petaflop'larda gezinirken en fazla 4.5 petaflop'a kadar yükselebiliyor. Süper bilgisayar piyasasını özellikle elinde bulunduran isim ise çipleriyle Intel, firma süper bilgisayar piyasasının yüzde 80'ini elinde bulunduruyor.

Ancak Nvidia ya da IBM gibi isimler de bu piyasada adından söz ettirebilmek için kollarını sıvamış durumda. Özellikle IBM ışığı kullanarak süper bilgisayarkardaki veri aktarımını 2020 yılında 1000 petaflop'a yükseltmek istiyor. Intel'in ise geçen yıl Haziran ayında Knights Ferry ismiyle tanıttığı MIC çipleri bulunuyor.

Silicon Graphics International'dan Eng Lim Goh'un yaptığı açıklamalara göre; MIC çipleriyle güçlendirilmiş Xeon sunucu CPU'ları 2018 yılında süper bilgisayarların hızını 500 kat arttıracak. Intel'in MIC mimarisi x86 çekirdeklerini özel çekirdeklerle birleştirerek çok yüksek performanslı işlemlere olanak sağlıyor.

Ayrıca çip devi Intel, ilk MIC'lerini piyasaya çıkartmadan önce bir süper bilgisayar eko-sistemi oluşturmak istiyor ve bunun için moda olan uygulamalardan yararlanacağını söylüyor.


Bul
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tellcom'dan 10 kat hızlı fiber internet arachnanthe 0 1.740 22-01-2009, Saat: 13:52
Son Yorum: arachnanthe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi