ARNAVUT CİĞERİ

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.78/5 - 18 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ARNAVUT CİĞERİ
#1

[Resim: arnavutcigerig.jpg]

Malzemeler:500 gram kuzu ciğeri

1 su bardağı sıvıyağ

6-7 dal taze soğan

1 su bardağı un

1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
yapılışı:Ciğer, güzelce yıkanıp, ayıklanır ve küp küp doğranır. Kırmızı biber, un ile karıştırılır. Doğranan ciğer, un karışımına bulanır. Daha sonra silkeleyerek, ciğerin fazla unu bıraktırılır. Tavaya sıvı yağ konulur ve iyice kızdırılır. Kızgın yağa ciğerler atılır ve sık sık karıştırılarak, 1-2 dakika kızartılır. Böylece ciğer fazla yağ çekmez. Ciğerleri 2 posta da kızartabilirsiniz.

Taze soğanlar doğranır. Kızaran ciğerlerin yanına soğanlar da konularak, servis yapılır. Afiyetle yiyebilirsiniz

Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi