"Bundan sonra daha acımasız olacağım"

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1.76/5 - 21 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Bundan sonra daha acımasız olacağım"
#1

Cem Yılmaz A.R.O.G'un çalıntı olduğu iddialarına yanıt verdi
Cem Yılmaz A.R.O.G'un çalıntı olduğu iddialarıyla ilgili "Bunun da tadını kaçırdılar doğrusu. Bu tecrübeler beni daha ileri itti. Daha da dikkatli olmaya değil, belki de daha acımasız olmaya...” dedi.
NTV'ye konuşan Cem Yılmaz şunları kaydetti:
İNSANLARIN YETENEĞİNE HAKARET
Ben senaryoyu yazarken, zaten tanınmış, daha önce bir başka macerası izlenmiş bir karakterin bir başka macerasını da yazmak istedim ve benim amacım buydu. Bunu gerçekleştirdim ve yazarken de başka bir filmden faydalanmak gibi bir şey gözetmedim. Benim yarattığım karakterlerin aralarında geçen bir macera bu diyaloglar... Sinemanın, senaryonun, öykünün kuralları neyse, bunlara azami uymaya çalışarak kendi yeteneklerim ölçüsünde bu özgün senaryoyu yazdım. İnsanların filmlerinin birbirine benzetmesi olağandır. Ama bu kertede değil. Yani bu noktada değil çünkü bu nokta esinlenmiş, araklamış, çalmış ifadeleriyle kendi toplumunda mizah üreten insanların da yeteneğine hakaret eden bir şeye dönüşüyor.
BUNUN BİR ŞAKA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
Ümidimiz bunun bir şaka olduğu yönünde devam ediyor. Sonra sular duruluyor yani çünkü aklın yolu bir. Bu kadar tartışmaya açık bir konu olmadığı için netleşiyor biraz galiba. Geniş kitleye hitap etmekle ilgili bir şans diyelim buna. Geleneğe dönüşmesini istemiyorum, inşallah son bulur. ‘Bir daha film yapacak mıyım’, elbette yapacağım, ‘O zaman yeni yeni maceralara açık olmak lazım’ diye düşünüyorum. ‘Her şerde bir hayır vardır’ gibi mistik bir kabuk bağlıyorum. Her geçen filmde kuralın bu olduğunu düşünmüyorum.
KÖTÜ NİYETLİ SEYİRCİ EKARTE OLACAK
Bu birazcık sinema kültürün de fazla olmamasıyla ilgili. Neyin neye işaret ettiğine çok dikkat etmemek gibi. Bu tecrübeler beni daha ileri itti. Daha da dikkatli olmaya değil, belki de daha acımasız olmaya... Yani kötü niyetli seyirciyi gerçekten bu sefer daha fazla şaşırtarak onu ambale etmeye ve onu bir şekilde ekarte etmeye yönelik. Seyirciye yüksekten bakmak gibi bir niyetim yok hiçbir zaman ama bir gayretin ya da sanat eseri oluştururken ki yapılan işin muhteviyatınla ilgili hiç haberdar olmayınca insanlar böyle konuşabiliyor.
ETKİLENMEMEYE ÇALIŞIYORUM
AROG sinema seyircisinin çok iştirak ettiği bir film oldu. 10 günde 2 milyon 600 bin kişinin izlemiş olması çok önemli bir rakam, ciddi bir rakam. İnsanlar bunu komedi filmi olmasına bağlıyor. Komedi filmlerine bir eğilim olduğuna bağlıyor. Doğru olabilir. Her izleyenin beğendiğini de söyleyemem elbette ama ciddi bir rakamdır bu. Katılımın önümüzde daha artacağının da habercisi ama ne yazık ki film ve benim şahsımla ilgili eleştiriler biraz seyircinin kafasında soru işareti yaratma üzerine olduğu zaman, bu filmin de önüne geçiyor. O sinema eserinin de önüne geçiyor. Ben bunlardan etkilenmemeye çalışıyorum. İzlenen bir film olmanın gururu var şu an hepimizde. Maksadımıza gerçekten ulaşmış olduğumuzu düşünüyorum. Sinemaseverleri salonlara çekmiş, bunu başarmış film olmak bize yeter.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla
#2

Cem yılmazın tüm filmleri muhteşem.
Cevapla
#3

en sevdiğim.
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  28 HAFTA SONRA ( 28 Weeks Later ) arachnanthe 0 1.969 06-07-2007, Saat: 21:22
Son Yorum: arachnanthe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi