18-03-2007, Saat: 19:53
Gereçler:
200 gr bayat ekmek
3 adet yumurta
1 su bardağı tepeleme tozşeker
2 bardak süt
3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ veya margarin
1/ 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:
1. Kabukaları çıkartılmış ekmek içini, sütle 15-20 dakika ıslatınç seyrek telli elekten bastırarak geçirin.
2. Yumurtaları bir kapta 5-10 dakika çırpın. Eritilmiş yağ ile birlikte ekmeğe katın. 1/ 2 bardak şeker, limon kabuğu, vanilya ekleyin.
3. Yağlanmış bir kalıba boşaltın. Üzerine 1 yemek kaşığı şeker serpin orta ısılı fırında, üstü ve altı pembeleşinceye kadar pişirin.
4. Kalan şekeri 1/ 2 bardak suyla kaynatıp fırından çıkartılan pudingin üzerine gezdirin.
“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”