Hastalıklar

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 28 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hastalıklar
#1

BELİRTİLER: Dışa fırlamış gözler

NEDENLERİ: Bakteriyal enfeksiyon genellikle suyun pis olmasından ileri gelir.

TEDAVİSİ: Derhal su değiştirilir. 1 tablet Oxazole, 100 lt. suyaatılır. 4 gün Sonra suyun %50'si değiştirlir.İki gün hiçbir değişiklikolmazsa ise yarım dozajı tekrar edersiniz.
BELİRTİLER: Deride oluşan lekeler.

NEDENLERİ: Costia ya da Ichthyodo

TEDAVİSİ: 1 tablet Cortim Oxazole, 100 lt. suya atılır. 1 günSonra suyun %50'si değiştirlir.İki gün sonra da kalan %50'sideğiştirilir.
BELİRTİLER: Saldırganlık, zor solunum, akvaryumun içinde sinirli dolaşma

NEDENLERİ: Solungaç kutları

TEDAVİSİ: Masoten'de çok kısa (zehirli) bir banyo. 10 mg., 100lt. suya atılır (10-30 dakika) (Masoten'de uzun bir banyo için, 50 mg.100 lt. suya ). Dört gün süreyle banyo. Dördüncü günden sonra sudeğişimi ve charcoal filtrasyonu. Aynı olayı 1 hafta sonra tekrarediniz.
BELİRTİLER: Yemek yememe ve jel şeklinde dışkı

NEDENLERİ: Kurtlar ve intestinal hastalık

TEDAVİSİ: Zehirli Masoten'de uzun bir banyo. Günlük suyun1/4'ünü değiştirir ve üzerine 1/4 doz Masoten ekle. 4 gün sonra suyunbir kısmını değiştir. ve charcoal filtrasyonu
BELİRTİLER: Pis, beyaz uzun dışkı.

NEDENLERİ: Nematodelar tapaworms fish leaches

TEDAVİSİ: 100 mg. Praziquantel (a) ya da 500 mg. yomesan (a)100 ml. suda çözülür.İçerisine canlı sivrisinek larvası atılır. Larvaölmeden balığa verilir. Aynı dozajı 25 gr. flaks ve az miktarda yağ ilekarştırınız. 5 gün için 15 yem tableti ya da şırıngayla verebilirsiniz.Discus'un büyüklüğüne göre dozajı 5 şırıngaya bölüp, her gün 5 ml.verebilirsiniz.
BELİRTİLER: Yem yememek, koyu bir renk almak, anormal hareketler,jel gibi dışkı.(Hole in the head hastalığında, gözlerin üzerinden birsıvı süzülür. Sert kısmında delikler oluşur)

NEDENLERİ: Flagellates Örn. Hexamita Octemitus Spironucleus

TEDAVİSİ: Flagyl (A) da uzun bir banyo. 50 lt. suya 1 tabletmetronodazol ya da eczaneden sağlayacağınız metronidazol. Dört günsonra suyun %50'si değiştirilir. Ve aynı tedavi uygulanır. Yemtabletleri ya da şırıngayla verilebilir. Ya da tetra medica hexex iletedavi edilebilir.
BELİRTİLER: Deri hastalığı, akvaryum dekoruna saldırma

NEDENLERİ: Bakteri deri hastalığı

TEDAVİSİ: 150 mg. Cpyorampenicol (A) ile 10-30 dakika arasıkısa bir banyo ya da 1.gr. (ACRIFLAVINE-TRYPAFLAVIN olarak satılır 2-3gün için) 100 lt. suya konulur. Daha sonra kısmi su değişimi veCharcoal filtrasyonu.

Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi