KÜRESEL ISINMA VE SPERMLER

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.83/5 - 23 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KÜRESEL ISINMA VE SPERMLER
#1

Küresel ısınma sperm sayısını azaltıyor Ankara Üniversitesi (AÜ) Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, erkeklerde sperm sayısının, başta küresel ısınma olmak üzere, çevre faktörleri, yemek kültürü ve yaşam biçimi gibi birçok faktör nedeniyle, ortalama 60 milyondan 20 milyona düştüğü uyarısında bulundu.

Şatıroğlu, erkeklerde sperm sayısının ve kalitesinin geçmişe göre önemli ölçüde azaldığı uyarısında bulundu.

Spermler için en büyük tehlikenin sıcak hava olduğunu belirten Şatıroğlu, ''Spermler, vücut ısısında, yani 37 derecede yaşayamıyorlar. Ancak 35.5-36 derecede yaşıyorlar. Beden ısısından 1-1.5 derece soğuk olmaları gerekiyor'' dedi.

Son 200 yıldır yer kürenin kirlendiğini ve dengesinin bozulduğunu savunan Şatıroğlu, ''Maalesef sadece son on yılda dünyanın ısısını 1 derece artırdık. Benim 60 milyon diye bildiğim ortalama sperm sayısı, bugün yaklaşık 20 milyona düştü'' diye konuştu.

Üreme sağlığının tehlikede olduğunu, 30 yıl sonra erkeklerin sperm sayısının daha da düşeceğini iddia eden Şatıroğlu, ''Önümüzdeki 25-30 yıl içinde doğal yolla yani cinsellikle üremeyi mumla arayacağız'' dedi.

Şatıroğlu, 50 yıl sonra tüp bebek yönteminin sıklıkla kullanılacağını belirterek, ''Gelecek tüp bebeklerin olacak" diye konuştu.
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi