Kriz mobilya devine kepenk indirtti

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.11/5 - 19 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kriz mobilya devine kepenk indirtti
#1

Son yıllarda hızlı büyüme ve reklam atakları ile dikkat çeken bir marka üretimden çekildi
Küresel mali krize bir kurban da mobilya sektöründen geldi. Son yıllarda hızlı büyüme ve reklam atakları ile dikkat çeken Seray Mobilya Ankara'daki üretim merkezinin kapısına kilit vurdu.
Seray Mobilya Türkiye'nin en eski mobilya markalarından biri olarak biliniyor. Çevresinde ’Laz Osman Usta’ lakabıyla tanınan Arhavili Osman Necmi Özkan tarafından 1953 yılında Ankara’da kuruldu. 1986 yılında 'Seray' markasını tescil ettiren firma, 20 yıldan fazla süredir de Ankara Akyurt’taki fabrikasında entegre üretim yapıyordu. Firma son derece modern tesiste 150'ye yakın çalışan sayısına ulaşmayı da başardı. Ancak 2008 yılında mali sorunlar yaşayan firma son gelen küresel krizden ağır darbe aldı. Çalışanlarının maaşlarını 5 aydır ödeyemeyen firma, bankaların da ağır baskısı nedeni ile daha da zora düşünce dev üretim tesisinin kepenklerini indirmeye karar verdi ve fabrikanın içi de büyük oranda boşaltıldı.
BAYİLER: "ELİMİZDE YETERİNCE STOK VAR"
Seray Mobilya, üretimin yüzde 30'unu ihraç ediyordu. Türkiye'nin 65 noktasındaki satış mağazaları ile tüketicilere ulaşan Seray Mobilya'nın, dünyanın 38 ülkesinde de bayi veya mağazaları bulunuyor. Öte yandan üretim tesislerinin kapanması firmanın bayilerini de endişeye soktu. Ancak görüşlerine başvurduğumuz bayi temsilcileri ellerinde yeterince stok olduğu bilgisini veriyorlar. Seray markasının önemli bir tanınırlığa sahip olduğunu da söyleyen bayilerin ortak görüşü, firmanın krizden sonra tekrar üretime geçeceği yönünde.
MOBİLYA SEKTÖRÜ ZORDA
1970'li yıllarda endüstriyel üretime geçen mobilya sektörü, bugün 55 bine yakın irili ufaklı firmanın faaliyet göstediği bir sektöre dönüştü. Emek yoğun bir yapıda olması nedeni ile yüz binlerce kişiye iş imkanı sağlayan sektör, ayrıca 7 milyar dolarlık pazar ve 1.3 milyar doları aşkın ihracat payına sahip. Ancak 2008 yılını küçülme ile kapatan sektör 2009 yılından da umutlu değil. Sektörde son 6 ayda işsiz kalan sayısının 20 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.
SERAY MOBİLYA'DAN AÇIKLAMA
Haberimizden sonra HEPİMİZBİRİZ'e açıklama yapan Seray Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özkan üretimin devam ettiğini vurguladı. Dünya genelinde kötü bir kriz yaşandığını söyleyen Özkan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: " Seray Türkiye’nin hem en köklü, hem de en güçlü firmalarından biridir. Şimdiye kadar üretiminde değişik zamanlarda iniş ve çıkışlar olmuş olsa dahi üretimini sürdürmüştür. Türkiye’nin Mobilya sektöründeki gururu ve önderi olan SERAY’ın ilklere imza atan Türkiye’nin en köklü mobilya firmalarından biri olduğunu hatırlatmak isteriz”
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla
#2

bu hepimizbiriz' e yapılan açıklamayı anlayamadım yalnız9.

seray mobilya patronlarının bu sıkıntılı günlerdeki tek işi, kendi haklarında yapılan yayınları takip edip açıklama yapmak olmasa gerek !
kim o deme boşuna
benim ben.
öyle bir ben ki kapına gelen
baştan başa sen.   -özdemir asaf
Cevapla
#3

bizim acar muhabir sinan kendini fazla kaptırmış bu işe HB yerine HT ye yapılmış olmasın bu acıklama
Cevapla
#4

bunlar ofis mobilyası mı satıyordu bilen var mı neden iflas ettiler?
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İşte hükümetin kriz önlemleri paketi asi cafe 0 1.292 29-01-2009, Saat: 11:57
Son Yorum: asi cafe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi