Nesli Tükenen Hayvanlar Türkiyede Hayat Buluyor

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1.64/5 - 11 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nesli Tükenen Hayvanlar Türkiyede Hayat Buluyor
#1

Küresel ısınma ve yaşam ortamlarını insanların tahrip etmesi nedeniyle nesilleri tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan sürüngen türleri, anavatanlarından getirildikleri Antalya'nın Kemer ilçesi yakınlarındaki Ekopark'ta çoğalıyor.

Yavrular, vahşi doğada mücadele edebilecek kabiliyete ulaştırıldıktan sonra anavatanlarına gönderilerek, yaşam alanlarına bırakılıyor.

Dünyada ve Türkiye'de soyları tükenmekte olan onbinlerce bitki ve hayvan türünün anısına Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesinde 12 yıllık mücadele sonucu kurulan Ekopark, canlı türleri için yeni bir umut oldu. Parkın kurulduğu 50 dönüm arazi, çok sayıda şifalı bitki, kaktüs aileleri ve egzotik ağaçlardan oluşan flora dokusu, çok çeşitli yılan, iguana, dev kertenkele, kaplumbağa ve amfibi türlerine doğal yaşam alanı oluşturuyor.

Küresel ısınma ve insanların doğadaki tahribatı nedeniyle nesilleri tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan dünyanın her kıtasından sürüngen türleri, anavatanlarından getirildikleri Ekopark'ta çoğalıyor. Yavrular, vahşi doğada yaşam mücadelesi verebilecek kabiliyete ulaştırıldıktan sonra anavatanlarına gönderilerek, yaşam alanlarına bırakılıyor.

Afrika'da hala bazı kabilelerin tanrı olarak kabul ettiği kara mamba, Mısır'ın ünlü kraliçesi Kleopatra'nın intihar etmek için kullandığı mayahaya kobrası, 180 kilo ağırlığındaki boğa yılanı ve Güney Amerika'nın en güzel canlısı olarak kabul edilen iguanaların bulunduğu ekopark, nesilleri tükenmekte olan 30 safkan timsahı ağırlamaya hazırlanıyor.
[Resim: 7903atamizindeyizby5hs7ii4.jpg]

“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bul
Cevapla
#2

Çok güzel bir haberdi bu gerçekten çünkü Türkiye'de insanların çevresine ve birlikte yaşadığı hayanlara hiç bir duyarlılık ve sevgisi olmadığını düşünmeye başlamıştım. Bununla ilgili bi araştırma yapayım en kısa zamanda ayrıntıları paylaşırım sizlerle..Bu arada Antalyalı varsa o da bizi bilgilendirsin.
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Nesli Tehlikedeki Türler,Nesli Tükenmekte Olan Canlılar gamze33 0 5.304 01-09-2008, Saat: 22:29
Son Yorum: gamze33
  Hayvanlar Hakkında Bilmediklerimiz gamze33 0 1.628 16-03-2007, Saat: 22:51
Son Yorum: gamze33

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi