SIMATIC S7 - 200 PLC NEYE YARAR?

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.23/5 - 13 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SIMATIC S7 - 200 PLC NEYE YARAR?
#1

Küçük boyutlari ve güçlü komut seti ile S7-200 ‘ü, küçük otomasyon projelerinin her dalinda kullanabiliriz. Bazi uygulama alanlari bina otomasyonu, hidrolik presler, trafik lambalari, otomatik kapilar, asansörler, isi kontrolü gereken firinlar, karistiricilar, siseleme makineleri, paketleme makineleri, pompalar, hidrolik pnömatik kaldirma platformlari gibi birçok dalda kullanilir.



Bu örnekleri daha ayrintili olarak incelersek;

1. Konveyör Sistemi: Motorlari durdurmak-çalistirmak ve gelen malzemeleri saymak için bir program yazmak için 15 dakika ayirmak yeterlidir. Ayri ayri tasinan malzemeleri sayabilir ve stoklarinizi da dah rahat tutabilirsiniz.
2. Kapi Kontrol Sistemi: Küçük boyutlari ile en küçük makinelere bile sigar; mesela giris çikislarda kapilarin kontrolünü yapabilir, araç geldiginde kapilari otomatik olarak açip kapayabilir.
3. Trafik Lambalari: Trfigin durumuna ve hatta yogunluguna göre trafigi yönlendirebilirsiniz.
4. Firinlar: Isi ve proses degerlerinin ölçülmesi, sicakligin ve prosesin istenilen sekilde yönlendirilmesi ve vanalarin açilip-kapatilmasi için 50 satirlik bir program yazarak, hem yer, hem de maliyet olarak daha avantajli ve daha güvenilir bir sistemle çalisacaksiniz. Sistemde hata bulmaniz kolaylasacak, firin isisini ve çalisma süresini kontrol etmek için kolaylikla ekran takabileceksiniz.
5. Pompalar: Bir Pompaniz var, son seferde kaç litre satis yaptiniz veya makine açildigindan beri kaç litre satis çikis elde ettiniz. Litre fiyatiniz ne kadar ve müsteri size ne kadar bir ücret ödeyecek. Programini yazin ve gerektiginde birim fiyatlari degistirin, yada fiyat artisini otomatige baglayin ve mesela ayda %10 otomatik artis yaptirin.
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SIMATIC S7 - 200 MICRO PLC NIN TEMEL PARÇALARI VE FONKSIYONLARI arachnanthe 0 3.009 30-04-2007, Saat: 21:43
Son Yorum: arachnanthe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi