Sezaryen mi normal doğum mu?

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.3/5 - 10 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sezaryen mi normal doğum mu?
#1

Anne ve baba adaylarının en çok zorlandığı konu, doğum şeklinin nasıl olması gerektiğidir.
Annenin hayatını tehlikeye sokacak durumlarda sezaryen öneriliyor.
Dünya üzerinde en sık yapılan ameliyatlardan birisi olmasına karşın; sezaryen riskli ameliyatlardan birisi olarak kabul edilmektedir. Ancak annenin veya bebeğin hayatını tehlikeye sokacak herhangi bir durumda, doğum sezaryenle gerçekleştirilmelidir. Sezaryen ameliyat oranları hızla artmakta ve gün geçtikçe endikasyonlar genişletilmektedir. Ama bazı durumlar da gerçekten normal vaginal yoldan doğum beklenmemeli ve sezaryen yapılmalıdır.
En sık sezaryen sebeplerinden biri daha önce sezaryen ameliyatı geçirmiş olmak ve Distosi'dir -bebek ve annenin doğum kanalı arasında uyumsuzluk- Bunlardan başka makat doğumlar, bebeğin eşinin doğum kanalını tam olarak kapattığı durumlar, geçirilmiş rahim iç duvarı operasyonları, bebek kalp atışlarının bozulması, kordon sarkması durumlarında da sezaryen doğum yapılmalıdır.
Peki isteğe bağlı sezaryen yapılabilir mi? Aslında bu sorunun pek çok etik, sosyal ve kanuni çelişkileri mevcuttur. Hasta kendi kendine sezaryen kararını verebilecek yeterli donanımda mı? Eğer hasta kendi isteğiyle sezaryen olduktan sonra, sezaryene bağlı bir sorun çıkarsa, bunun sorumlusu doktor değil midir? Bu hususta bir de operasyonun mali yükü mevcuttur elbette ki. Günümüzde devlet hastanelerinde isteğe bağlı sezaryen yapılmamaktadır. Ancak devlet hastanelerinin çoğunda sezaryen operasyonu için yeterli teknik altyapı ve personel mevcuttur. Başlıktaki sorunun hala kesin bir cevap olmadığı çok aşikardır. Ancak her iki doğum şeklinin de kendince riskleri mevcuttur.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla
#2

bi kadın olarak düşüncem eğer şartlar normalse normal doğum yapmanın daha güzel olduğu. o acıyı yaşıcazki anne olmanın her yönünü yaşayallımm.
Bakmayın çevremi kuşatanlara;
Hüznün, yalnızlığın yazarıyım ben !
Bul
Cevapla
#3

yani yani normal doğum sonrası içinde ii 13
tuhaf olay ;

beni üzen sen, teselli veren sen
kurtulmaya da çaban yok,neyinim , neden ben ?
kaçıp gitsem uzaklara, bilirim beni bulur
ne benle mutlu olur
ne bensiz huzuru bulur13
Bul
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Doğum gerginliğine müzikli tedavi asi cafe 1 1.592 18-12-2008, Saat: 21:28
Son Yorum: elifnas

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi