Tüm dünya TSK dan niçin korkuyor?

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.7/5 - 20 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tüm dünya TSK dan niçin korkuyor?
#1

Direk birinci ağızdan ilginç ve de gurur verici açıklamalar...

TSK NİN GURURU BORDO BERELİLER
Bordoberelilerin gorevi ozel harekat ve savunmadir.yillarca pkk dahil bircok yasadisi örgüte kan kusturmuslardir.farkli araliklarla yapilandunya ozel kuvvetler taarruz,savunma yarismalarinda 2 defa disinda hepbirincilikle donmektedirler.ne amon'u ne delta force'u bordoberelilerin onunde ayakta kalamadi.almanya,fransa dahil bir cok avrupaulkesi ozel kuvvet egitimi aldirmak icin siradalar.ama bordo berelilereverilen egitimin %30 u o ulkelere gosteriliyor.
ozel operasyonlarda sessizlik ve hiz en onemli degerdir.

K.lockdedikleri kilitleri delta force dahil diger ulkeler 10,13 saniye arasiacarken bordo bereliler maksimum 7 saniyede aciyorlar.

200 metrede hala nokta atisi yapabiliyorlar.

(bu arada lafa atilip bordo berelilerin egitimini sordum.verdigi cevap kafami karistirdi.)

ordudakicogu askerin hayalidir bordo bereli olmak.ama bu is her babayigitinaltindan kalkabilecegi bir is degildir.sen karini,colugunu cocugunu,anani babani yok sayabilirmisin erhan?

(bu laf uzerine sordum nasil yani komutanim diye)

bakoglum bordo bereli bildiginiz askerlere benzemez.tabiri yerindeyseyaninda ailesini kesseler umursamazlar.o askerlerin egitimindeduygusallik diye birsey yoktur.ben onlarin komutani olsam ve vurun benidesem 2 ci bir emir beklemez.vururlar.egitimlerinde bir insaninbasarabilecegi noktanin ustunde ki isler icin egitim alirlar.kisacasien agir sartlar onlar icindir.iste bordo bereliler bundan dolayi birnumaradir.iraktaki catismalarda komando ve piyade birlikleri pkklilarla catisirken bordo berelileri her zaman catismanin arasinaatarlar.ve belki 3 saattir suren bir catisma 20 dakkaya son bulur.

pkk lilara bir soru sorariz yakaladigimiz zaman:
'Turk askerinin geldigini nasil anlarsin'?

sarjorunu ustumuze bosaltarak

'komandonun geldigini nasil anlarsin'?

yarim sarjoru ustumuze bosalttigi zaman

'peki bordo berelinin geldigini nasil anlarsin'?

TAK!

isteoglum bordo bereliler boyledir.sana 3 olay anlaticam o olaylar birazdaha detayli aciklar sana kim olduklarini.(arkadas o sira benidurtukledi iyi dinle burayi diye)

olay 1oguda bir gece 12kisilik bir komando birligi aldigi talimat uzerine dagacikiyorlar.dagada gezerken pkklilarla catismaya giriyorlar.ama pkkzannettikleri aslinda o gece orda devriye gezen baska bir bordo berelitim.komandolarin hepsi sehit dusuyor.bordo berelilerde de ise hic kayipyok..olaylar ogrenildiginde komando birliginin komutani catisma yerinegidiyor.gittigi zaman sehitlerin oldugu yerde yuzlerce bos kovangoruyor.bolgeyi arastirdiklarinda biraz asagisinda 12 bos kovanbuluyorlar.
sifrelerin birbirlerine soylenmemesi ve aradaki ihmalkarliklar yuzunden 3 komutan ceza aliyor.

olay2: (burda köyün ismini yazmiyorum beyler)11 kisilik bir bordo berelitimi bir köyün guvenligini sagliyor.halk onlara cok samimi ve sicakdavraniyor.pkklilar bu timi bir gece pusuya dusurup hepsini sehitdusuruyor evladim.ve kiyafetleri dahil butun esyalarini alip kendilerigiyiyor.o koyde bordo bereliler sehit dustu diye bayram havasivar.aylarca koruduklari o koyden bir hain pkklilara bilgisizdiriyor.koyun komple pkkli oldugu sonradan cikiyor ortaya.pkklilarinbu yaptigi anca 2. ci ayinda cikiyor ortaya.ve oraya 4 kisilik birbordo bereli birligi gidiyor.

sonuc: 2 saat sonra o koyden tabiri caizse eser yok oglum.

olay3:amerikanin askerlerimizin kafasina cuval gecirdigi o olayda orda 2bordo bereli vardi.eger orda baslarindaki komutan emir verseydi,neordaki 45 amerikali asker ne diger 20 kisilik kurtler hicbiri sagcikmazdi.orayi oyle bir savunurlardiki cok kanli biterdi.ve o binaninaltinda kilolarca patlayici vardi guvenlik icin.en kotu ihtimal orayiucurmalari bile bazi seylere net bir cevap olurdu.

o olaydan sonra orda bordo bereli oldugunu o zamanki amerikalilarin basindaki komutan ogrendi ve telefonla genel kurmayi aradi.

'askerlerinizingosterdigi anlayis beni cok mutlu etti.tanriya bin sukurki askerlerinizaskerlerimizi evlerine sagsalim gonderdi'


DİĞER BİR GURUR KAYNAĞIMIZ SAS & SAT

buolaylari anlattiktan sonra gercekten buyuk gurur ve huzun yasadim.amakomutanimiz cok sakin ayni tutumla konusmasini surduruyordu.konuyu SASve SAT a getirdi.ve devam etti.

bordo bereliler disinda TSKnin bircok birimi vardir oglum.bunlarin herbiri birbirinden degerliaskerlerdir.sas ve sati duymussundur.o askerlerde cok agir egitimdengecerler.

al sana bu egitimden 2 ornek.

sas'a veyasat'a girecek olan adaylar bos bir araziye goturulur.uzerlerinde don veaklet disinda hic bir sey bulundurulmaz.bu adaylara bir yolgosterilir.bu yolun sonunda onlari bir kulube bekler.onlardan 6kilometrelik yolu 1 saatte almalari istenir.ve oraya gitmek icin yolakoyulurlar.adaylar ciktiktan 10 dakka sonra peslerine herbiri icin ozelsirf öldurmek icin egitilmis kopekler birakilir.

1 saatdoldugunda komutanlar ve denetciler yola koyulur.o yolda oglum okopeklerin cesetlerini bulurlar genelde.adamlar ciplak elle yadadisleriyle o kopekleri parcalamistir.

hemen sordum 'peki komutanim hicmi egitim zaiati olmuyor diye'hemen cevap verdi.

olmaz mi oglum olmazmi.

digerbir egitimdede adaylarin hepsi zodiak botlarla denizin ortasinagoturulurler .ve birakilirlar.belli bir saat sonra oraya tekrar birbotun onlari almaya gelinecegini bildirip ayrilirlar.

direncliolan yaklasik o suda 3 saat hayatta kalmayi basarir.egitim zaiati cokolur bu egitimde.bot geri geldiginde kesinlikle durmaz.yanlarindangecer.tutundun tutundun tutunamadin bir 3 saat daha beklersin.herseferinde boyle olur.

ve sas&sat da su anda 1 numaradir oglum.daha bu adamlar oyle egitimler gorurlerki bir insanin imkansiz dedigi seyler.


TSK NİN STRATEJİSTLERİ
Turksilahli kuvvetlerinin sitratejistleri yuzlercedir.komutanlarin altindacok onemli ve kidemli insanlardir.oyle stratejilerimiz vardirki oglumbosuna demedik suriyeye 5 dakkada kuzeyinizden girer guneyinizdencikariz diye.

askeriye hicbir zaman bos laf etmez oglum.savasstratejisi simulasyonlarinda hep galip TSK cikmistir.ve stratejistlerihic bir casus yakalayamaz.belki senin sokakta gorup ilgilenmedigin biradam bile TSK nin kadrolu stratejisti olabilir.yuzlerce stratejistbinlerce basvurunun arasindan ozenle seildi ve seciliyor.bu adamlarindasinavlari cok zordur.en ust kademeye ulasabilen ler olasi bir dunyasavasi simulasyonunda sinava tabi tutulurlar.bazilari o kadar zekikibazi komutanlardan bile daha iyi okuya biliyorlar durumu.

Bu insanlarda komutanlardan sonra en onemli insanlardir oglum.
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dünya Financial Times (FT) gazetesinin bu karikatürünü konuşuyor arachnanthe 0 1.924 18-06-2010, Saat: 13:13
Son Yorum: arachnanthe
  Dünya eriyor asi cafe 0 1.552 18-12-2008, Saat: 11:31
Son Yorum: asi cafe
  31 ekim dünya tasarruf günü nefemis 0 1.926 30-10-2008, Saat: 1:20
Son Yorum: nefemis
  Sınırötesi Harekata Dünya Nasıl Bakıyor civanpercemi 0 1.426 25-02-2008, Saat: 22:01
Son Yorum: civanpercemi
  Dünya basını 'terörist' diyemiyor arachnanthe 3 2.186 25-10-2007, Saat: 0:56
Son Yorum: civanpercemi

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi