Tropheus Bakımında 10 Tüyo

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.4/5 - 15 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tropheus Bakımında 10 Tüyo
#1

"Tropheus" Bakımında 10 Tüyo
Tropheus’lara Sağlıklı Bir Şekilde Bakabilmek İçin 10 Tüyo

Yazan: John N. Davidson

1-Suyunuzu sıklıkla değiştirin. Tropheus’ların iyi su şartlarınagereksinimleri vardır. Bizim bulgularımıza göre haftalık 30 % sudeğişimi düzgün su şartları sağlanmasına yardım eder. Buna karşın buorandaki su değişimlerinin biyolojik filtrasyona herhangi bir olumsuzetkisi yoktur.

2-Spirulina ağırlıklı besleyin. Biz balıkları günde 6 defayemliyoruz. Bunun dört öğünü spirulinadan oluşuyor. Diğer ikisi iseçiklitler için üretilmiş pul yemlerden. Evet; onları kan kurdu gibiyemlerle de besleyebilirsiniz, fakat ne diye riske girilsin ki?

3-Onları sıklıkla ve azar azar yemleyin. Balıklarınızı herzamanki saatlerde yemleyin, fakat normalden daha az miktarda. 15 dakikasonra dönün ve tekrar yem verin. Tropheuslar artık yiyemeyecek halegelene kadar yiyecektir. Onları yem yerken izlemek çok eğlencelidir.Başkalarından yemlemeden kaynaklanan balık ölümleri hakkında bir çokhikaye duyduğunuza eminim. Ben bu durumun aşırı yemlemedenkaynaklandığını tahmin ediyorum.

4-Tropheusları büyük gruplar halinde besleyin. En az on ikibalık. Böylece tanktaki baskın balığın baskın olmayanlara musallat olmaihtimali düşecektir. Eğer yeterli sayıda balığınız yoksa tanktakiagrasyon dağılamayacaktır.

5-Tropheuslarınıza en az 120 cm’lik tanklarda bakın ,tercihen 300 lt ya da daha geniş hacimli olanlarında. Aldığınız balığınboyu, o balığın sahiplenmek isteyeceği alanın genişliğiyle doğruorantılıdır. Daha küçük tanklar baskın balık tarafından kovalananbalığın rahatça saklanabileceği alanların olmasına imkan vermez.Nihayetinde bu durum ciddi yaralanmalara sebebiyet verir.

6-Tropheuslarınıza sadece çok benzer balıklarla bakın. Tabi,eğer buna mecbursanız. Çok benzerden kastımız beslenme ve sindirimsistemi ile ilgili. Eretmodus buna iyi bir örnektir. Frontosa ileTropheus bir arada bakılabilir ama beslenme şekilleri farklıdır.Tropheusları benzeri olmayan balıklarla birlikte beslemek Bloathastalığını tetikleyici bir unsurdur.

7-Balıklarınızın canlarının sıkılmasına izin verin. Onlarınüzerinde stres yaratmayın. Suyu aynı gün, aynı saat ve aynı zamandilimi içerisinde değiştirin. Akvaryumun ışıklarını aynı saatte açın,aynı saatte kapatın. Tropheuslarınızı aynı saatlerde yemleyin. Her şeyizamanında yapın.

8-Tropheuslarınızı her yemlemeden sonra izleyin. Yem yemeyenbalığın tedavisi onu bu evrede tespit ettiğinizde daha kolaydır.9-Tankınıza yeni Tropheus eklediğinizde çok dikkatli olun. TankınızaTropheus ekleyebilirsiniz. Bunun en iyi zamanı gecedir. Işıklarıkapatın ve tankınızın üzerini 24 saatliğine örtün.

10- Eğer Hiper-Agresif Bir Balığınız Varsa onu bir süreliğineçıkarın. Eğer bu hiper-agresif balık haddini aşarsa başka bir tankaalın. Birkaç gün orda kalmasına izin verin. Tropheus sosyal bir yapıyasahiptir ve bu yalnızlık onu kendine getirecektir. Onu eski tankınageri koyduğunuzda emin olun eskisi gibi olmayacaktır. Bu yüzden birsakinleştirme tankı edinebilirsiniz.

Çeviren: Mustafa Çokran
Kaynak:www.cichlid-forum.com
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tropheus türleri BirolAkDAS 0 3.273 02-04-2008, Saat: 0:57
Son Yorum: BirolAkDAS
  Tropheus Karışımı arachnanthe 0 5.300 12-03-2007, Saat: 23:50
Son Yorum: arachnanthe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi