dünyanın en güzel 11 tapınağı

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.82/5 - 34 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dünyanın en güzel 11 tapınağı
#1

.
.
.
.

1 - Kabe
[Resim: kaberesimleri1lu9.jpg]



2 - "Kaplan Yuvası Manastırı" , Paro Valley' in keskin bir yamacında 1000 m yükseklikte yer alan, Bhutan' ın en kutsal yerlerinden biri
[Resim: adszom0.png]



3 - Chiang Mai, Thailand' daki Wat Rong Kun, dünyadaki Budist Tapınakları arasında benzersiz bir güzelliktedir.
[Resim: adsz1jc1.png]



4 - Indonezya' daki Prambanan, merkezi Javais' de yer alan bir Hindu tapınağıdır. M.S. 850 de inşa edilmiş olan tapınak, 8 ana ve onları çevreleyen 250 daha küçük mabetten oluşmuştur.
[Resim: adsz2pv6.png]



5 - Myanmar' daki Shwedagon Paya [wiki] veya Pagada' nın, ne zaman inşa edildiği bilinmiyor.
[Resim: adsz3rm5.png]



6 - "Cennet Tapınağı" Pekin' de bir Tao tapınağıdır. 14. yüzyılda Ming hanedanından İmparator Yongle tarafından yaptırılmıştır.
[Resim: adsz4bo6.png]



7 - "Chion' ın Tapınağı" M.Ö. 1234 de, Budizm' de Jodo (saf toprak) ı onurlandırmak için, Honen adlı bir rahibin anısına yapılmıştır.
[Resim: adsz5ca3.png]



8 - İndonezya' da 19. asırda Hollandalı istilacılar, Java' nin ortalarındaki ekvator ormanlarının ortasında geniş bir kütlesel kalıntıyla karşılaştılar. burası (55.000 m3) taşlardan oluşan Borobudur adındaki dev bir yapıydı. 2700 kadar rölyef panel ve 504 adet buda heykeli ile süslenmiştir.
[Resim: adsz6em5.png]



9 - "Harmandir Sahib" - Tanrının Kerpici, ya da "Altın Tapınak" denilen bu tapınak, Hindistan Pencap' da Sihlerin en kutsal mabedidir.
[Resim: adsz7ik5.png]



10 - Hindistan' da Tiruchirapalli şehrindeki "Srirangam (Ranganathaswamy) Tapınağı" , dünyanın en geniş kullanımlı Hindu tapınağıdır. Aslında en büyük tapınak 11. sırada yer alan "Ankor Wat" ise de, artık tapınak olarak kullanılmamaktadır.
[Resim: adsz8vc8.png]



11 - Ve son olarak da, sayısız Hollywood hikaye ve filmlerine ilham kaynağı olmuş, tarihin en büyük ve en geniş tapınağı olan, "Ankor Wat"
[[Resim: adsz9ku5.png]
kim o deme boşuna
benim ben.
öyle bir ben ki kapına gelen
baştan başa sen.   -özdemir asaf
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi