08-05-2007, Saat: 21:49
(Son Düzenleme: 27-11-2008, Saat: 14:10, Düzenleyen: arachnanthe.)
Öncelikle Herkese Merhabalar,
Eğer bu yazıyı okuyorsanız sitemizi ziyeret etmişsiniz demektir. Umarım kayıtta olursunuz ve dahası güzel paylaşımlarla katkı sağlarsınız. Katkı yapandan Allah razı olsun. Neyse gelelim bana...
Bana sanalda her ne kadar HeReDoT deselerde gerçek ismim Barış. 1981 yılında Zonguldak ta doğdum. Ailem Ardahan dan Zonguldak'a göç etmiş. Babam da Zonguldak ta maden işçisi idi. Çocukluğum orada geçti. Güzel ve sakin bir yerdi. Her taraf yeşillikti. Yaz kış değişmezdi bu yeşil dokusu. Sonra babam emekli olunca madenden KOCAELİ ye yerleştik. Buraya taşındığımızda iki şeye çok şaşırmıştım. Birincisi çevrenin yeşil olmamasına. Ee alışmışım Zonguldak ta. : ) İkincisi ise hergün gökyüzünde gördüğüm uçaklara. Çünkü Zonguldakta ayda bi anca görürdük. : ))
Meslek sınavlarını kazanmış büyük bi seviçle gitmiştik okula. Hayy gitmez olaydım. Meslek liselerinin ne hale geldiğini hepiniz bilirsiniz. Neyse sonra da Teknik Lise Bilgisayar bölümüne geçtim ki bilgisayarla o günden beri içli dışlı olduk. Adeta anam, babam, aşkım gibi bi şeydi bu. Haa memnun musun derseniz çok memnun olduğumu söyliyemicem. Akla zarar bu aletler : ))
Okul bitince ne mi oldu. Hiçbirşey. Boşta kaldım. Baktım olmayacak böyle, dersaneye gideyim dedim. Sonra da Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı okudum. Bitince baktım ki önüm de kocaman bi askerlik problemim var. Hemen onu da aradan çıkardım. Elazığ da vatani görevimi yaptım. Anı mı? Çok var... Ee sende yap 15 ay askerlik sende de anı olur. Yazıcıydım gerçi. Ama o kadar kolay şey değil. Arkadaşlarına nöbet yazan bi yazıcıyı, sürekli komutanların yanında olmanın stresini bi ben bilirim, bir Allah'ım, bir de Ali bilir. Ali mi, ? O ben izne gelince 20 gün yazıcılık yapmış benim yerime. İzinden döndüğüme o kadar sevinmişti ki. Parası olsa bana milyarlar verebilirdi. O anca anlamıştı benim halimi. Ama diğer arkadaşlarım hala anlamamışlardır. 2005 te askerlikte bitti sonunda.
Ben mi ? Toplu olunan yerlerde somurtmayı sevmem. Soğuk ortamı sevmem. Ortamı gevşetmeye çalışırım. Bşiraz şempanzelik yaparım işte. Oysa ki tek başıma kaldığımda tam tersi bi adam olur çıkarım. Yüzüm pek te gülmez. Hüzünlü bi insan sayılırım aslında. Sokakta ki Ayşe ablayı, Sultan teyzeyi görünce bile hüzünlerim bazen. Yaşlarını almışlar ama hala 2 kuruş ekmek parasının davasını yapmak zorunda olmaları canımı sıkar. Ee kolay değil geçinmek. Parasızlığın gözü kör olsun. Keşke para diye bişey olamasaydı...
Ne iş yaparım ben derseniz şu an Bilgi-İşlem de görev yapıyorum. Evimi çok severim. Gezmeyi pek sevmem. Sabit bi insanımdır.Bulunduğum ortamı değiştirmek istemem. Akrep burcunun bi özelliği bu. Bi de diğer akrep burcu özelliklerini de taşırım. Bazı kötü akrep özellikleri vardır. Onlardan büyük ölçüde arındığımı düşünüyorum. İnsanlar burcunun kötü özelliklerini yenmelidirler bence.
Nazlıyımdır biraz. Alıngan ve duygusal da aynı zamanda. Başımdan çok büyük hüzünler geçmiştir. Anlatıp canınızı sıkmak istemem. Evde yalnız büyüdüm neredeyse. Bizimkiler pek iş yaptırmadı bana. Nazlı bişey oldum çıktım bende. Hep ilgilendiler benle. Sağolsunlar. Ama bu da yanlış bence. Mücadele yeteneğimi kaybettim belki de bu yüzden. Her neyse...
Çok konuşmam günlük hayatta. Ama çoğu insandan çok yazarım. Şiiri kısmında bazı şiirlerim de vardır orjinal. Arada sıra da karalarım. Uzun zamandır onu da yapmıyorum. Yaa hayat derdi insana bunları yaptırtmıyor. Ben isterdim ki elimde fotoğram makinem olsun, dolaşıp resim çekeyim. Elime kalem alıp denize baka baka rahat rahat birşeyler yazayım. Arkadaş gurubumla sohbetin koyusunu yapalım, yardıma muhtaçlara hemen yardımcı olayım, aşkım olsun elele tutuşup gezeyim. Ama nerdeee be kankalar... : )) Ooffff (( ;
İki yüzlüleri hiç sevmem, sıcak kanlı iyi insanları anında sevsem de öyle hemencecik insanlarla laubali olmam. Ama yüreğinin temizliğini görürsem laubali olurum o başka. Çok sinirlenmem aslında. Ama beni kıran bişey olursa küplere binmeden de edemem. Az uyumak isterim ama hep yenik düşerim uykuma. Çeşit çeşit yemek zevkim yoktur, klasik yemeklerim olsun yeter bana. Güneşi pek sevmem. Kızartır beni. Soğukla hiç işim olmaz. Çok üşürüm. Yaa bence herşeyin ortası güzel. Severim bu yüzden Eylül ayını. Fakirliği de sevmem, aşırı zenginliği de.
Benim derdim ne biliyo musunuz arkadaşlar. Yetmişime gelip arkama dönüp baktığım da ya ben iyi biriydim, yaşantımdan pişman değilim demek isterim.
Çok zeki sayılmam. Ama akıllı biriyimdir. Aptallıklara hiç tahammülüm yoktur. İçkim, sigaram, kumarım yoktur. Tek bağımlılığım bilgisayar işte. Saçımın dökülmesine uyuz olurum. Neden teknoloji süper bi şampuan çıkaramaz diye şaşırırım. Herkes huzur içinde yaşasın isterim. Yaşanan savaş ortamlarını hiç bi zaman tasvip etmem. Allah insanı ve insanlığı kötünün zulmünden korusun.
Ya yazdıkça yazasım geliyor. Çok uzun olmasın ki sıkılmayın sizde. Ee o zaman muhabbeti buralarda bitirelim. Unutma haa üye ol. Hatta sende arkadaşlarını buraya davet etki seni daha çok seveyim. Yook şaka yaa. Zaten seni her halukarda çok seviyorum ben. : ) Ama sen yine de davet et arkadaşlarını . heheee
Sizde Hoşgeldiniz kısmında kendi hayatınızı paylaşa bilirsiniz. Ben de sizin hayatınızı okumayı çok isterim.
Uzun lafın kısası bu kadar işte. Smile Hoşçakalın, hoşçagelin.