DEVLET KEMER SIKIYOR

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.05/5 - 20 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DEVLET KEMER SIKIYOR
#1

Bazı bakanlıkların bütçelerinde yüzde 10 ile 16 arasında kısıntıya gidiliyor
Ekonomik kriz kendini göstermeyi sürdürüyor. 2009 yılında bazı bakanlık ve kurumların bütçelerinde yüzde 10 ile 16.5 arası kesinti yapılacak.
TBMM Genel Kurulunda, 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının ödenek devir ve iptallerini düzenleyen 12. maddesinde, AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin’in verdiği önergeyle değişiklik yapıldı.
Buna göre, genel bütçeli idarelerin mal ve hizmet alımı giderlerinde yer alan ödeneklerin (tedavi ve cenaze giderleri tertiplerinde yer alan ödenekler, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bütçelerinin mal ve ve hizmet alım giderlerinde yer alan ödenekler ile Hazine Müsteşarlığı bütçesi hariç) yüzde 10’u, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bütçesinde destek alımlarına ayrılan ödeneklerin yüzde 10’u, Adalet, Milli Eğitim, Sağlık bakanlıkları ile Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve ulaştırma Bakanlığı bütçelerinin yatırıma ilişkin sermaye giderleri tertiplerinin yüzde 16,5’i iptal edilecek. Bu konuda çıkacak tereddütleri gidermeye, gerekli işlem ve düzenlemeleri yapmaya, Maliye Bakanlığı yetkili olacak.
Önergenin gerekçesinde, "Uygulanmakta olan ekonomik program çerçevesinde söz konusu ödeneklerin iptal edilmesine ihtiyaç duyulmuştur" denildi.
Önergenin oylamasına geçilmeden söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hükümetin, bütçenin samimiyetini ve gerçekçiliğini yok ettiğini belirterek, bunun Meclise sunulan makro ekonomik göstergelerin tümünü bozacak nitelikte olduğunu ileri sürdü. Vural, AK Parti’li milletvekillerinin kendisine tepki göstermesi üzerine, "Milletin ümüğünü sıkıyorsunuz" dedi.
Önergeye tepki gösteren muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri, bununla, bütçede yaklaşık 3 milyar YTL’lik daralmaya gidildiğini ifade ettiler.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi