Sözleşmeli öğretmenlere müjde

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.08/5 - 13 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sözleşmeli öğretmenlere müjde
#1

Sözleşmeli öğretmenlere özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme şansı, yani eşlerinin yanına tayin imkanı veriliyor
Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinde özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin atanacağı okulların belirlenmesi amacıyla kontenjanların bakanlığa bildirilmesini istedi.
Bakanlık, söz konusu isteğin yer aldığı genelge ile sözleşmeli öğretmenler için özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme şansı tanımış oluyor. Sözleşmeli öğretmenlerin eşlerinden ayrı olarak çalışmasına neden olan "sözleşmeli öğretmenlere özür durumuna bağlı yer değiştirme şansı vermemesi" durumu sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Orman, il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği genelgede; yarıyıl tatilinde özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin atanacağı eğitim kurumlarının belirlenmesi amacıyla ILSÎS Kontenjan Modülü'nün aktif hâle getirildiğini açıkladı.
-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ KONTENJANLARI SERBEST OLARAK BELİRLEYECEK-
Kontenjan belirleme yetkisinin sadece il milli eğitim müdürlüklerine verildiğini kaydeden Orman, "Genel Müdürlüğümüz bundan böyle il milli eğitim müdürlüklerinden alınacak ön talep kontenjan belirlenmesi yöntemim uygulayacaktır. Bu nedenle, özür durumları nedeniyle il dışından gelecek öğretmenler ile özür durumundan il içinde yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin tercihlerinde alınacak olan eğitim kurumları ile bu kurumların kontenjanları il milli eğitim müdürlüklerince serbestçe belirlenebilecektir" açıklamasında bulundu.
-SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN POZİSYON SAYISI MODÜLE YANSITILDI-
2008-2009 eğitim ve öğretim yılı bütünlüğü dikkate alınarak öğretmenlerin en yarıyıl tatili sonuna kadar yeni görev yerlerinde başlatılmalarının planlandığını açıklayan Orman, "Bu planlamaya göre Ocak ayının ikinci haftasından itibaren elektronik ortamda başvuru alınacağından E- Yer Değiştiğe Formu'na yansıtılacak eğitim kumrularının sağlıklı bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir" uyarısında bulundu. Orman, milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği genelgede şu açıklamada bulundu: "Kontenjanlar, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler için ayrı ayrı belirlenecektir. Yer değiştirme için kullanılacak olan boş sözleşmeli öğretmen pozisyon sayıları İLSİS Özlük Modülü'ndeki verilere göre belirlenmiş ve İLSİS Kontenjan Modülü'ne yansıtılmıştır. İlçelerin pozisyon İLSİS Kontenjan Modülü'ne yansıyan sayılar ile örtüşmemesi halinde (ek kontenjan verilmemiştir) Bilişim Hizmetleri Dairesi Başkanlığına e-posta yoluyla ilçe pozisyonları bildirilecek ve gerekli düzeltme yapıldıktan sonra, bu pozisyon sayıları ile sınırlı olmak üzere en çok ihtiyaç bulunan alanlarda serbestçe kurum kontenjanları belirlenebilecektir."
-5 OCAK'TA KONTENJANLAR BELLİ OLACAK-
Orman, sözleşmeli öğretmenlerin görevlendirileceği eğitim kurumlarının belirlenmesinde ise şu hususlara dikkat edilmesini istedi: -"Mesleki Eğitim Merkezleri, Bilim ve Sanat Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri, özel şartlar aranan (Fen ve Anadolu Liseleri gibi) eğitim kurumları, -Bilişim Teknolojileri alanında Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları, -Okul Öncesi Öğretmenliği alanında Kız Meslek Liseleri, İLSİS Kontenjan Modülü'ne yansıtılmayacaktır." Orman, milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği genelgede, kontenjan belirleme işlemlerinin en geç 5 Ocak 2009 tarihi çalışma saati sonuna kadar sonuçlandırılması emrini verdi. (ANKA)
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Müjde! Sicil affı geliyor asi cafe 0 1.926 11-01-2009, Saat: 16:45
Son Yorum: asi cafe
  memura 230 tllik müjde elifnas 0 1.151 02-01-2009, Saat: 20:09
Son Yorum: elifnas

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi