"Kimsesizlerin kimsesi olmasını bekliyorum"

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.31/5 - 16 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Kimsesizlerin kimsesi olmasını bekliyorum"
#1

Erdoğan Brüksel'den geldi, ayağının tozuyla basın açıklaması yaptı
Bundan sonraki yıllarda farklı ülkelerde bu buluşmaları devam ettirmenin Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızla olmanın anlamlı olacağına inanıyorum. Ziyarette ortak hedefimizin tam ğyelik olduğunu bildirdik. AB üyeliğinin Türkiye'nin stratejik hedefi olduğunu ısrarla vurguladık. Çalışmalarımızı izah ettik. Muhataplarımız olan bitenleri tam olarak bilmiyor. Yasalar noktasında yapılanları biliyorlar. Kıbrıs konusunu ele aldık. Değişmez bir konumuzdu. Müzakereler, adadaki iki liderin arasındaki görüşmeler, bundan sonraki sürecin nasıl devam edeceği, bu süreci Türkiye'nin engellediğine dair bazı lobilerin olduğunu gördük. Türkiye bu sürecin yanındadır mesajını verdik. Türkiye adada garöntör ülkedir ve KKTC halkının yanındadır. İki devletli bir ortak Kıbrıs bizim başından beri söylediğimiz şeydir.
TBMM'nin çalışmalarıyla ilgili yeni bir ivme başlamıştır. Türkiye gerekli adımları tek tek atmıştır. 2008 301. maddenin yeniden düzenlenmesine ilişkin bir süreç oldu. Vakıflar Kanunu çıktı. Bu yıl Türk Ticaret Kanunu'yla ilgili sürecimizi anlattık. Ama seçim sürecine de girdik. Seçimden sonra Meclis'imiz yoğun bir çalışma sürecine girecek. AB ile olan süreçte özellikle de Başmüzakereci olarak görevlendirdiğimiz Egemen Bağış ile çalışmaları sürdüreceğiz.
AB Komisyonu ve Solona'yla görüşmelerimizde Gazze'yi konuştuk. Barrosso ile görüşmede, çalışma yemeğimiz oldu, AB sürecimizi görüştük.
AB'nin şu günlerdeki öncelikli gündemi enerji... Nabuco konusunda Kıbrıs'ın öne çıkarılması konusundaki eleştirimizi dele getirdik. Biz üretici ülke değiliz. Daha çok transit ve tüketici olma konumumuzu ifade ettik. Tedarik konusunda biz de çalışacağız.
Bir gazetecinin "Bugün yemin edecek olan Obama'dan ne bekliyorsunuz?" sorusuna Erdoğan'ın yanıtı: "Obama'dan kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olmasını bekliyorum" oldu.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi