Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısı

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.84/5 - 19 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısı
#1

[Resim: 98093175.jpg]

Malzemeler
  • 300 Gr. Tel Kadayıf
  • 4 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Su Bardağı Ceviz
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Yarım Çay Bardağı Fındık Yağı
Şerbeti İçin
  • 4 Su Bardağı Su
  • 3,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Dilim Limon
Üzeri İçin
  • Kaymaklı Dondurma

HAZIRLANIŞI
Kadayıfı tiftikliyoruz. Yağlanmış borcama kadayıfın yarısını koyuyoruz. Keki için, yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz.

İçine ince kırılmış ceviz, vanilya, kabartma tozu ve unu katıp mikser ile çırpmaya devam ediyoruz. Kek karışımını borcamdaki kadayıfların üzerine döküyoruz.

Tereyağı ve fındık yağını küçük bir tavada eritiyoruz. Geriye kalan kadayıfları karışımın üzerine koyuyoruz. Üzerine erimiş yağı döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, su, şeker ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz.

Ilımaya bırakıyoruz. Tatlımız fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirip ılık şerbeti üzerine döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra dilimleyip kaymaklı dondurma ile servis ediyoruz.

Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  KAKAOLU SARMA TATLISI Elimden.net 0 2.526 12-08-2011, Saat: 14:32
Son Yorum: Elimden.net
  muhallebili kadayıf **KuM_ÇiÇeĞi** 2 2.730 01-08-2008, Saat: 22:26
Son Yorum: gamze33
  Yumurta Tatlısı GİZEMLİ 0 2.500 30-04-2008, Saat: 19:16
Son Yorum: GİZEMLİ

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi