12-08-2011, Saat: 10:41
(Son Düzenleme: 12-08-2011, Saat: 10:44, Düzenleyen: Elimden.net.)
Malzemeler
- 300 Gr. Tel Kadayıf
- 4 Yumurta
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Su Bardağı Ceviz
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Yarım Çay Bardağı Fındık Yağı
- 4 Su Bardağı Su
- 3,5 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Dilim Limon
- Kaymaklı Dondurma
HAZIRLANIŞI
Kadayıfı tiftikliyoruz. Yağlanmış borcama kadayıfın yarısını koyuyoruz. Keki için, yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz.
İçine ince kırılmış ceviz, vanilya, kabartma tozu ve unu katıp mikser ile çırpmaya devam ediyoruz. Kek karışımını borcamdaki kadayıfların üzerine döküyoruz.
Tereyağı ve fındık yağını küçük bir tavada eritiyoruz. Geriye kalan kadayıfları karışımın üzerine koyuyoruz. Üzerine erimiş yağı döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, su, şeker ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz.
Ilımaya bırakıyoruz. Tatlımız fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirip ılık şerbeti üzerine döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra dilimleyip kaymaklı dondurma ile servis ediyoruz.