YÜZMEK DOĞUMU KOLAYLAŞTIRIYOR

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.63/5 - 19 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
YÜZMEK DOĞUMU KOLAYLAŞTIRIYOR
#1

YÜZMEK DOĞUMU KOLAYLAŞTIRIYOR
Uzmanlar, yüzmenin hamileliğe olumlu etkilerine dikkat çektiler. Karın kaslarını sıkılaştıran yüzmenin doğumu da kolaylaştırdığını belirten uzmanlar, anne adaylarına çok sıkı olmayan bir mayo ile serbest ve sırt üstü stillerde yüzmeyi öneriyorlar.

Rahatlatıcı etkisi var
Serbest ve sırt üstü stillerde yüzmenin, hamilelerde rahatlatıcı etkisi olduğunu söyleyen Opr. Dr. Funda Koçyiğit, koruyucu kremlerin de gebeliğe zarar vermeyeceğini belirtti.
Yaz aylarında sıcak havanın en çok hamileleri etkilediğini belirten Opr. Dr. Funda Koçyiğit, hamilelere yaz döneminde yüzmeyi tavsiye ettiklerini söyledi.

Koçyiğit, "Bunun karın kaslarını sıkılaştırıcı ve doğumu kolaylaştırıcı etkisi var. Anne adaylarına çok sıkı olmayan bir mayo ile serbest ve sırt üstü stillerde yüzmeyi öneriyoruz" diye konuştu.

Güneş ışınlarına dikkat
Bu dönemde beslenme, temizlik ve giyime de dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Koçyiğit, özellikle güneş ışınlarının daha dik ve etkili olduğu 11:00 - 15:00 saatlerinde dışarı çıkılmamasında fayda olduğunu kaydetti.

Dr. Koçyiğit, yaz ayları için hamilelere şu önerilerde bulundu:
"Geniş kenarlı şapkalar, güneş gözlükleri ve açık renkli giysiler kullanılmalı. Koruyucu kremler gebeliğe zarar vermez, aksine rahatlatır. Aşırı sıcaklarda, hamilelerin dikkat etmesi gereken konuların başında besin zehirlenmeleri gelmektedir. Açık yerlerde satılan gıdaların tüketilmemesine dikkat edilmelidir. Ayrıca bol miktarda sıvı tüketilmelidir."

Mantar enfeksiyonu olabilir
Öte yanda, sıcakta terlemeyle birlikte deride birçok bölgenin nemli kalacağı için mantar enfeksiyonlarına yaz aylarında daha sık rastlandığını ifade eden Koçyiğit, sık sık ılık duş yapılmasını da tavsiye etti. Koçyiğit, gebelerin enfeksiyonlara karşı direncinin daha düşük olduğunu, erken doğuma yol açan idrar yolu ve vajinal enfeksiyonlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi