KANSERE YAKALANMA YAŞI DÜŞÜYOR!!!

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.69/5 - 16 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KANSERE YAKALANMA YAŞI DÜŞÜYOR!!!
#1

Kansere yakalanma yaşı düşüyorKanserli hasta sayısı gün geçtikçe artarken kansere yakalanma yaşı da düşüyor.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aylin Fidan Korcum, kendilerine başvuran kanserli hastaların yaş aralığının 60-70'ten 20-40'a indiğini söyledi.

1998'de bölüm kurulduğunda 200 olan hasta sayısının geçtiğimiz yıl 2 bine çıktığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Aylin Fidan Korcum, bu yılın altı aylık bölümünde ise hasta sayısının geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla iki kat arttığını da söyledi.

Kanserin Türkiye'deki görülme sıklığı ortalamasının 39.41 iken, Antalya'da yüzde 50'lerde olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Korcum, bunun nedenlerinden en önemlisinin tarımda kullanılan ilaçlar olduğunu söyledi.

Antalya üçüncü sırada

Yrd. Doç. Dr. Korcum, son nüfus sayımı sonuçlarına göre Türkiye'de kanser vakalarının illere göre dağılımında Antalya'nın, İstanbul ve Ankara'nın ardından üçüncü sırada yer aldığını da açıkladı.

Hastaların kendilerine genellikle kanserin son evrelerinde başvurduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Aylin Fidan Korcum, alınabilecek küçük önlemlerle hastalığa yakalanma riskinin azaltılabileceğini de kaydetti.

Sigara, katkılı besinler, fast food türü besinlerin kanserin gelişiminde büyük rol oynadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Korcum, kadınlarda meme kanseri için belli dönemlerde mamografi yapılmasını, erkeklerde prostat kanseri için 50 yaşından sonra kandaki 'psa' değerinin ölçülmesini istedi.

"Gelecek 10 yıl bunu göstermiyor"

Yrd. Doç. Dr. Korcum, "kansere henüz beklediğimiz bir çözüm yok. Gelecek 10 yıl bunu göstermiyor. Kanser tedavisi bizim için çok büyük bir problem ve tedavi bedeli çok yüksek'' açıklamasında da bulundu.

Kanser tedavisinde kullanılan cihazların çok pahalı olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Korcum, yabancı hastalara da tedavi imkanı sunduklarını belirterek, "sağlık turizmi de yapabiliriz, kanser tedavisinde bunu kullanabiliriz" dedi.

kaynak:ntv
Cevapla
#2

gelişen teknoloji beraberinde değişik hastalıklar getirmeye başladı insanoğlu her zamanki gibi kendi kendinin sonunu getiriryor
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi