cilt tipinize göre bakım önerileri

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.94/5 - 16 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cilt tipinize göre bakım önerileri
#1

Özellikle kuru ciltler, çok hassas oldukları için biraz daha dikkat istiyor. Her cilt tipine uygun, farklı bakım çeşitleri mevcut. Güzel bir cilde sahip olmak için, düzenli bakım yapmak şart. Fakat cilt bakımının amacına ulaşması ve hayal edilen cilde kavuşmak için, cilt türünü iyi bilmek ve ideal bakımı uygulamak gerekiyor. Kuru cilt, yağlı cilt ve normal cilt olmak üzere üç çeşit cilt bulunuyor.
Cilt türlerine göre de farklı bakımlar mevcut. Şimdi gelelim cildinizi tanımaya… Kuru cilt gergin ve mat olur. Kırışıklıklar daha sıktır. Çatlama, soyulup gerilme çok kolay gerçekleşir. Yağlı cildin görünüşü parlaktır. Çok çabuk toz toplar. Gözenekleri tıkayan yağ tabakaları havayla temas edince siyah noktalar oluşur. Normal ciltler ise, güneşe kuru ciltten daha fazla dayanıklıdır. Sık sıralanmış dokularla örülüdür. Özellikle burun, alın ve çene kısmı hafif yağlı olur
Kuru ciltler çok hassas
kuru cilt hassastır. Aşırı yağlı kremlerden kaçınılmalı. Alkollü tonikler kullanmamak gerekiyor. Besleyici kremler yüzde fazla durmamalı, cildin ememediği fazlalık silinmeli. Sabahları hafif bir tonik sürülebilir. Güneşten sakınılmalı.
Sabahları, önce soğuk, sonra ılık suyla cilt yıkanmalı. Lanolinli sabun kullanılmalı. Besleyici süt ve alkolsüz tonik kullanılabilir. Pembe tonlarda pudra kuru cildi sağlıklı gösterir.
Geceleri makyaj temizlerken, temizleyici sütten faydalanılmalıdır. Yüz temizlendikten sonra yine alkolsüz bir tonik kullanılmalı. Temizleme işlemi sona erdikten sonra da yüze besleyici bir krem sürülmelidir. Besleyici kremleri özellikle 30 yaşını aşan kadınların her gün kullanmaları gerekiyor. Ayda iki kere de besleyici bir maske uygulanmalı.
Sağlıklı bir maskeyi, evinizde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Mesela, bir adet yumurta sarısına bir tatlı kaşığı zeytinyağı karıştırabilirsiniz. Bu maskeyi 15 dakika yüze uygulayıp, sonra ılık suyla temizlemeniz gerekir

Yağlı ciltler fırçalanmalı
Eğer cildiniz yağlıysa günlük temizliği önemli. Temizleyici süt kullanılmalı. Çok ağır kremler, gözenekleri kapatarak siyah noktalar oluşturduğu için bunlardan özellikle kaçınılmalıdır.
Sabahları önce sıcak, sonra soğuk su ile yüz yıkanmalıdır. Yumuşak ve uzun tüylü bir fırçayla yüzün yağlı bölümleri fırçalanmalı. Ardından kurutucu bir tonik ve özel koruyucu krem tercih edilmeli.
Göz farında krem far yerine mutlaka pudra farları tercih edilmeli. Akşamları yüzünüzü yıkayıp, yağlı ciltler için tavsiye edilen sütle cildinizi temizleyin. Üzerine tonik kullanın. Cildi yağlı kişilerin akşamları kesinlikle krem kullanmaması gerekiyor.
Haftada iki kere de arıtıcı bir maske kullanmak uygun olur. Yine evde yapılacak pratik bir maske de, birkaç damla limon suyu karıştırılmış yumurta akı ile elde ediliyor. Bu karışımı yüze sürüp, 15 dakika bekletin. Sonra soğuk suyla yıkayın.

Normal ciltler şanslı
normal cilt yapısına sahipseniz şanslısınız. Fakat yine de önlem almanızda fayda var. Cildi tahriş edecek ürünlerden kaçının. Az alkollü tonikleri tercih edin. Sabahları cildi önce sıcak, sonra ılık suyla yıkayın. Lanolinli ya da kükürtlü bir sabunla yüzünüzü iyice temizleyin. Yüzünüzün yağlı bölgelerini hafifçe fırçalayın. Hafif bir tonik kullandıktan sonra koruyucu maddeleri yüzünüze dağıtın. Normal ciltlerin makyaj malzemeleri ile pek bir sorunu bulunmaz. Fakat akşamları cildi temizleyici sütle iyice temizlemek gerekiyor. Tonik asla ihmal edilmemeli. 35 yaşını aşan kadınlar özellikle nemlendirici bir krem kullanmalı.
Bul
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  CİLT TEMİZLEME SÜTLERİ gamze33 0 2.150 18-09-2008, Saat: 23:04
Son Yorum: gamze33
  Mevsimlere Göre Cilt Maskeleri... yasemenim 0 2.267 08-07-2008, Saat: 10:31
Son Yorum: yasemenim
  cildinize bakım GİZEMLİ 0 1.578 02-06-2008, Saat: 20:49
Son Yorum: GİZEMLİ
  Cilt Lekeleri GİZEMLİ 0 2.622 07-02-2008, Saat: 1:34
Son Yorum: GİZEMLİ
  Meyvelerle Cilt Bakımı GİZEMLİ 0 1.970 07-02-2008, Saat: 1:26
Son Yorum: GİZEMLİ

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi