Rusya Yavru Fok Avını Yasakladı!

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.59/5 - 22 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rusya Yavru Fok Avını Yasakladı!
#1

Rusya yavru fok avlamayı yasakladı
Rusya'nın kuzeyindeki Arhangels bölgesinde yavru fokların avı yerel yönetim tarafından yasaklandı. Kafalarına vurularak öldürülen yavru fokların kürkleri tekstil sektöründe kullanılıyor.

Arhangels bölge yetkilileri, Rusya'nın kuzeyinde yavru fokların avının yasaklandığını açıkladı. Yasaklama süresinin henüz kesinleştirilmediği belirtilirken bölge halkı tek gelir kaynağı olması nedeniyle avlama yasağını istemiyor.
Resmi verilere göre, yılda Beyaz Deniz'de yaklaşık 30 ile 35 bin yavru fok öldürülüyor. Uluslararası Hayvanları Koruma Vakfı (IFAW) katliamın durdurulması için Rus Hükümeti'ne 335 bin imza ile başvuruda bulundu. Dünya kamuoyunun en çok tepkisini Kanada'da her yıl Nisan ayında başlatılan fok avı sezonu çekiyor. Yaklaşık 5.5 milyon fokun bulunduğu Kanada'da geçen yıl av kotası 270 bin olarak belirlenmişti.
Avrupa Birliği yavru fok kürkü ithalatını 1983'te yasaklamıştı. ABD ise Kanada'dan kürk ithalatını 1972 yılında yasaklamıştı. Rusya, Norveç ve Çin, Kanada'dan en çok yavru fok kürkü ithal eden ülkeler arasında yer alıyor.
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yavru Kedilere Bakım civanpercemi 0 4.000 09-11-2007, Saat: 14:22
Son Yorum: civanpercemi

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi