Mesajlarda Konu Başlıklarında
Kullanıcı Adı:  
Şifre:     
Kayıt Olabilmek İçin Kutucukların İşaretini Kaldırmayın
Hızlı Kayıt Ol
Kullanıcı Adı Email Email Tekrar

Yüksek lisans sınavı başvuru ücretleri üniversitelerin ek gelir kapısı oldu

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Yüksek lisans sınavı başvuru ücretleri üniversitelerin ek gelir kapısı oldu ( 1895 Görüntülenme ve 0 Cevap )
05-03-2008 2:39 Yüksek lisans sınavı başvuru ücretleri üniversitelerin ek gelir kapısı oldu
mumyac
EĞİTİMCİ O Şimdi Asker
**


Konular: 48
Mesajlar: 70
Katılım: 13-10-2007
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 0

Cinsiyet: ------
Nerden: --------
Meslek:
Ruh Halim: Agresif

Yas: 26
Mesaj: #1
Yüksek lisans sınavı başvuru ücretleri üniversitelerin ek gelir kapısı oldu


Üniversiteler, tezli ve tezsiz yüksek lisans programları için aldığı başvuru ücretinden büyük gelir elde ediyor. Üniversitelerin 50 kişilik kontenjanlarına başvuruda bulunan yaklaşık 500 kişiden yüksek lisans için 50-100 YTL başvuru ücreti alınıyor. Alınan ücretler kırtasiye masrafı olarak gösterilirken kazanamayan öğrencilere geri ödeme yapılmıyor.

Akademik kariyer yapmak ya da öğretmen olmak isteyen fen-edebiyat fakültesi mezunu binlerce öğrenci yüksek lisans programlarına başvuruyor. En fazla yoğunluk enstitülerin tezsiz yüksek lisans programlarında yaşanıyor. Fen-edebiyat fakültesi mezunları tezsiz yüksek lisans eğitimi (pedagojik formasyon) almak koşuluyla öğretmenlik yapabiliyor. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2007-2008 eğitim-öğretim yılı için edebiyat öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programına 50 kişilik kontenjan ayırdı. 60 YTL başvuru ücreti ödenen edebiyat öğretmenliği için 423 kişi başvurdu. Üniversite, sadece edebiyat programından 25 bin YTL`nin üzerinde gelir elde etti. Yine 50 kişilik tarih öğretmenliği kontenjanına 179, 50 kişilik felsefe grubu öğretmenliğine 149 başvuru yapıldı. Atatürk Üniversitesi`nde edebiyat öğretmenliği için ayrılan 100 kişilik kontenjana 300`ün üzerinde öğrenci, 50 kontenjan ayrılan felsefe grubu öğretmenliği programına da 158 kişi başvurdu. Atatürk Üniversitesi geri vermemek kaydıyla her üniversite mezunundan 50 YTL başvuru ücreti aldı.

Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Vahdettin Başçı`nın kazanamayanların istemesi halinde alınan ücreti iade ettiklerini söylemesine rağmen enstitüde görevli bir memur, ücretin kırtasiye masrafları için kullanıldığını ve iade etmediklerini belirtiyor.

ALES için 55 puan öngörülüyor

Bazı üniversiteler öğrenci alırken başvurularda, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı`ndan (ALES) 55 puanının üstünü sıralamaya koyarken bazıları hem ALES puanına, hem okul mezuniyet başarı notuna önem veriyor. Tezsiz yüksek lisans eğitimi 1-1,5 yıl sürüyor. Başvuru için 50-100 YTL alınırken, sınavı kazananlar ayrıca harç parası ödüyor.



işsizmisin o zaman gell...

http://www.ismerkezim.net

En son düzenleme: 30-09-2008 22:57 arachnanthe.

05-03-2008 2:39
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İŞLETME YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI mumyac 0 1,269 05-03-2008 0:26
Son Mesaj: mumyac

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle
Bu Konuyu Değerlendir:

Foruma Git:

İletişim - Hepimiz Biriz - En Üste Dön - Konulara Dön - Arşiv
[-]
PAGERANG VE İSTATİSTİK


[-]
LİNK DEĞİŞİMİ

|  HepimizBiriz.com  | Online Oyun Oynayın   | Video Gallery  | ask siirleri  | Yelhosting İnternet Hizmetleri  | Forum Arescom  |