14-06-2007, Saat: 0:33
Çilekli cheesecake
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:
Yarım su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı tozşeker
1 yaprak jelatin
120 gr krem peynir
80 gr süzme yoğurt
200 gr çırpılmış kremşanti, Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
15-20 çilek, Çilekli toz jöle
Hazırlanışı:
* Yumurta sarıları ve tozşekeri mikserle iyice çırpıp kaynayan süte azar azar ilave edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
* Jelatini 10 dakika suda bekletip çıkarın. Bir kapta limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Jelatini ilave edip 15 dakika bekletin.
* Krem peynir, kremşanti ve süzme yoğurdu bir kapta çırpın. Sütlü ve limonlu karışımı ilave edin. Karışımı küçük kalıplara paylaştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Jöleyi bir miktar suyla hazırlayın. Cheesecake'leri servis tabaklarına alıp üzerine çilekleri dizin. Üzerlerine jöleyi ilave edin. Servis yapın.
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)