Çin yapımı Chery geliyor

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.45/5 - 20 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çin yapımı Chery geliyor
#1

Çinli otomobil firması Chery 6 yeni modeliyle Türkiye piyasasına giriyor. Mermerler Otomotiv tarafından Türkiye'ye getirilerek, ilk kez 2 Kasım 2006'da başlayacak Auto Show 2006'da Türk tüketicisinin beğenisine sunulacak olan Chery'in fiyat olarak emsallerinin altında olacağı belirtildi.
Mermerler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, Chery'nin Alia, Kimo, Tiggo, S16, Queen ve Boss modellerinin tanıtımı dolayısıyla düzenlediği kokteylde modellerin tanıtım aşamasında olduklarını, servis, yedek yarça ve satış sonrası hizmetleri yapmaya çalıştıklarını belirtti. Yüksel Mermer, kamuoyunda Çin mallarına yönelik iyi bir imajın olmadığını, ama otomotivde bunun böyle olmadığını belirterek, "Artık Çin'de üretim yapmayan firma kalmadı. Çin otomotivde çok önemli noktalara geldi. Öncelikle kamuoyunda bu markaların iyi olduğunu kanıtlamamız gerekiyor. Şu anda kamuoyu araştırması yaptırıyoruz. Ne olacak, fiyatlar nereye gider diye. Fiyatları henüz belli değil. Kimse Çin malı olduğuna inanmıyor. Gelenlerin çoğu 'Mazda'nın yeni modeli mi' diye soruyor" şeklinde konuştu.
Chery ürünlerinin 58 ülkede satıldığını belirten Mermer, "Şu anda İngiltere'de de bizim TSE, üniversitelerimiz karşılığı olan bir devlet kuruluşunda testleri yapılıyor. Orada testler bittikten sonra ithalatı da başlar" dedi.
Yüksel Mermer, Chery'nin Türkiye'de fabrika çalışmaları da olacağını belirterek, "Chery'nin Avrupa'ya açılması için Türkiye en kolay yol ve geçişi en rahat olan yer. Yedek parça ve sanayimiz çok ileri. Eğer fabrika yatırımı yaparlarsa bizimle beraber olacaktır. Bu da Türkiye için yeni istihdam alana olacaktır. Türkiye'ye getireceğimiz bu modeller her kesimden insana hitap edecek. Bu ürünler için alt, üst veya orta diye bir şey yok. Sizde gördünüz otomobillerimiz her kesime hitap edecek şekilde geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam ediyor." diye konuştu.
[Resim: 00107725.jpg][Resim: 00107726.jpg]Çin malı imajını Chery'nin Türkiye'ye getirdikleri modellerini görerek yıkmak gerektiğini ifade eden Mermer, şöyle devam etti: "Çin'de imal edilen bir mal eğer dünya standartlarına, kalitesine uygun değilse ihracat izni verilmiyor. AB'nin standartlarına uymazsa getiremezsiniz. AB standartlarına uygumayanları ne biz getiririz, ne de izin verirler. Bunları ithal etmek için AB'den izin almaya gerek yok. İzne Türkiye karar verecek. İngiltere'deki gibi Türkiye'de de bu modellerin testlerini yaptıracağız."
Güzel Bir Amazon Olmak için...

http://my.oriflame.com.tr/merve
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi