"Suç dosyaları kabardı"

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.58/5 - 12 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Suç dosyaları kabardı"
#1

Ahmedinejad'dan tehdit: "İsrail'in sonu vahim"
iran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da saldırılar "soykırım" olarak nitelendirildi ve uluslararası topluluğa, Filistinlileri savunma çağrısında bulunuldu. İran Kızılayı da bir gemiyle Gazze'ye ilaç, giysi ve gıda yardımı göndermeyi planladıklarını açıkladı.

İRAN: "İSRAİL'İN SUÇ DOSYASI GİTTİKÇE KABARIYOR"

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Filistinli bazı yetkilileri arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü bildirdi ve Filistin halkının yanında yer almaya devam edeceklerini iletti. Ahmedinejad, "İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarından son derece rahatsız olan İran halkı, mücadelenin sonuna kadar Filistin halkıyla beraber olacaktır" dedi.

"İsrail'in belini kıran ve onların ümitlerini yok eden Filistin halkının direnişidir" diyen Ahmedinejad, Filistin direnişini desteklediklerini yineledi.

İran Cumhurbaşkanı, "Son saldırılar, siyonist rejimin durumunu değiştirmeyecek, tam tersine İsrail'in suç dosyasını daha da kabartacak ve onların sonunu vahim hale getirecek" diye konuştu.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de Meclis'te yaptığı konuşmada, "İsrail katliamlarına maruz kalan Filistin halkı yalnız değil, Filistinlilerin direnişi hepimizin kalbinde yer alıyor" dedi. İsrail'in bu saldırılarla ulaşmak istediği hedeflere varamayacağını belirten Laricani, "İran halkı, devleti ve meclisi, Filistin halkının yanında yer almaya devam edecek" ifadesini kullandı.

İran, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik abluka ve saldırıları karşısında BM'yi ve İslam Konferansı Teşkilatı'nı (İKT) göreve çağırmıştı. Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışmalar Kuruluşu (UNRWA), Gazze Şeridi'nde yaşanan insani krizin gün geçtikçe kötüleştiğini açıklamıştı.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi