ŞOK ŞOK ŞOK Erdoğan,Davos'da paneli terk etti!

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.5/5 - 32 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ŞOK ŞOK ŞOK Erdoğan,Davos'da paneli terk etti!
#1

Başbakan Erdoğan Davos’ta Birleşmiş milletler Genel Sekreteri Ban Ki Mun, İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres’in katıldığı "Gazze: Ortadoğu'da Barış" panelinde konuşuyor.
Başbakan Erdoğan, "Sizin hükümetiniz önemli bir rol üstleniyor. Yine aynı soruyu sormak istiyorum şimdi barış süreci için ne yapmalıyız." şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:
"Öncelikle ne yapılması gerektiğine dair sorunun cevabını vermeden durum tespiti yapmalıyız.
Durum tespitini ben 40 yıl öncesinden başlamıyorum bu tespite Haziran 2008 sürecinden başlıyorum. Bu dönemde bir sözlü ateşkes ortada. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değildi. Fakat bu ateşkesin süresi bitince herhangi bir roket atışı olmadı. Ancak İsrail’in bu aşamada ambargoyu kaldırması gerekiyordu ama bu olmadı.
Gazze Filistin adeta bir Açıkhava hapishanesidir. Herhangi bir kapısından Filistin’e bir sandık domates sokulamaz. Ben İsrail’i ziyarete gittim. Oradan Filistin’e geçerken TC Başbakanı olarak yarım saat sınır kapısında bekletildim.
Ama biz Türkiye olarak İsrail’den gelen diplomatlara böyle bir şey uygulamadık.
Bu olaylar anlatılırken Sayın Olmert’e soruyorum: “Madem bu füzeler atıldı ölüm var mı?” “Hayır yok” dendi.
Bunlar nasıl füzedir. Ancak altı ayın sonunda Filistinliler öldürüldü. Biz daha operasyonlar başlamadan önce insani yardım göndermeye başladık.
Hepimiz insan olarak düşünelim. Ben anti-semitizmi insanlık suçu olarak gören bi başbakanım. İslamafobia’yı insanlık suçu olarak gören bir başbakanım. Müslüman, Hıristiyan, Yahudi olması benim için önemli değil.
Gönderdiğimiz yardımlar 15 gün kapılarda bekletildi.
Bu sıkıntıları yaşadık. Bunları Sayın Peres biliyor mu bilmiyor mu onu bilmiyorum
27 Aralık’tan 4gün önce Başbakan Olmert’le bir görüşme yaptım. Bir arabuluculuk görevimiz vardı. 5. raundu Sayın Olmert’le Ankara’da yaptık.
Hedefimiz neydi: “Doğrudan görüşmelere nasıl geçeceğiz” onu yapmaya çalışıyoruz.
Tüm bu görüşmelerin ardından iş bir iki kelimeye kadar düştü.
Artık bunu açıklamak durumundayım.
"ABBAS KRİZ GEÇİRİR"
Bu arada ben Sayın Olmert’e şunu sordum: "Bakın şu anda Hamas’ın elinde esir bulunan askeri kurtarabiliriz. Ama sizden bir ricam var. Reform ve Değişim partisi Filistin’de seçim kazandı. Bu kararı saygıyla karşılamak zorundayız. Bu seçimde kazananlardan meclis başkanı, milletvekilleri sizin elinizde esir. Gelin bir paket yapalım. Sayın Abbas’a gösterdiğiniz jesti gösterin. Bir esir değişimi yapın.”
Olmert bunu yaparsam “Abbas kriz geçirir” dedi.
Daha sonra bombaların Gazze’ye indiğini gördük. Ne oldu 1200 sivil öldü.
İsrail’in elindeki silah gücü kitle imha silahları dahil acaba zerresi Filistin’in elinde var mı. Bir şey biliyorsam kesinlikle yok.
BM toplanıp karar aldı. İsrail tanımıyorum dedi. BM’nin binaları okulları bile vuruldu.
Bütün bunlar yapılırken insanlık ne yaptı seyretti. Ama aynı insanlık Gürcistan’da yapmadı.
Ama ben Gürcistan’ın yardımına koştuk. Biz bu darbeyi yiyen mazlum insanlara yardım ettik.
Dini, ırkı gözetmeden yardıma koştuk.
Bu fatura çok ağır bir fatura. Burası hiçbir m ekonomik kalkınma imkanı olmayan Gazzelilerin üzerine yıkılmıştır.
Hep Hamas dendi ama Gazze’de sadece Hamas oturmuyor ki.
Ablukaların kaldırılması lazım. İsrail bun kapıları insanlığa açacak mı. Eğer biz Cenevre sözleşmesini İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini kabul ediyorsan bu kapıların açılması lazım.
Deniyor ki silah girmesin. Eğer bu tünellerin ucu Mısır’daysa Mısır bu tünellerden silah sokmasın.
Bir başka konu uzlaşma. Hamas ve El Fetih arasındaki süreci hızlandırmak. Sayın Olmert’e bunu söyledim. Sadece El Fetih’le bu süreci sürdürdüğünüz sürece bunu çözmezsiniz. Hamas’ın da o masaya davet etmelisiniz.
Temennim odur ki BM bu konuya ağırlığını koyar. Veya ABD sayın Obama’nın sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmasını diliyorum. Ancak Livni ve Rice arasındaki anlaşma uyarınca değil.
Yoksa bu danışıklı dövüş devam eder.
Dünya barışı için Ortadoğu barışı şart. Kurulacak hükümette Reform ve Değişim Partisinin yer alması şart. Sonra seçime gidilerek seçimlerden sonra kurulacak hükümet Filistin halkının tercihini yansıtması gerekir.
"DAVOS BENİM İÇİN BİTMİŞTİR!"
Peres'in uzun konuşmasının ardından yeniden söz alan Başbakan Erdoğan, Peres'in konuşmasına ve onu alkışlayanlara sinirlenerek hararetli bir konuşma yaptı ve salonu terk etti.
Erdoğan, "Sayın Peres benden yaşlısın sesin çok yüksek çıkıyor. Biliyorum ki, sesinin bu kadar yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisidir.
Öldürmeye gelince siz çok iyi bilirsiniz. Ülkenizde Başbakanlık yapmış kişilerin sözleri vardır
Tankların üzerinde Filistine girdiğimde kendimi mutlu hissediyorum diyen başbakanlarınız vardı.
Bu zulümleri alkışlayanları da ayıplıyorum. Buradan iki söz söyleyeceğim." dedi.
SÖZÜMÜ KESMEYİN!

Bu sırada Erdoğan'ın sözleri kesilmeye çalışılmasına rağmen Erdoğan devam etti ve, "1 Tevrat 6. maddesinmde der ki öldürmeyeceksin. Burada öldürme var.İsrail barbarlığı zalimliğin de ötresinde bir şey bir Yahudi.
Avi Şalom Guardina’da bunu söylüyor. İsrail Haydut devlet haline gelmiştir.
Benim için Davos bitmiştir. Siz konuşturmuyorsunuz. 25 dakika konuştu 12 dakika konuşturuyorsunuz." dedi.
Erdoğan bu sözlerinin ardından salonu terk ederek, Sarkisyan ile olan görüşmesine gitti.
EMİNE ERDOĞAN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU!
Başbakan Erdoğan'ın oturumdaki sözlerinin ardından salonu terk etmesi ile bir anda soğuk rüzgarlar esmeye başladı. Erdoğan'ın sinirlerinin hayli gergin olduğu gözlenirken, eşi Emine Erdoğan da bu olayın ardından kuliste ağlamaya başladı. Emine Erdoğan'ın da sinirlerinin gergin olduğu gözlendi.
SARKİSYAN İLE GÖRÜŞME SONA ERDİ
Başbakan Erdoğan'ın oturumu terk etmesinin ardından başlayan, Erdoğan-Sarkisyan görüşmesi daha önce 1 saat olarak öngörülmesine rağmen yaklaşık 35 dakika sürdü. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı.
Erdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken oturumdaki sözlerini yineleyerek, "Benim için Davos bitmiştir. Bundan sonra da katılmam. Eğer herkese eşit süre verilseydi hiçbir şey demezdim ama Peres'e 25 bize 15 dakika verilirse buna katlanamam" dedi.
YUMUŞAK BAŞLIYIM AMA UYSAL KOYUN DEĞİLİM
Erdoğan, oturumu terk edip, Sarkisyan ile görüştükten sonra, toplantıyı neden terk ettiğine dair bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, açıklamasında şunları kaydetti:
"Uluslararası alanda özgür bir tartışma ortamı sunan Davos'a her zaman olduğu gibi barışçı ve yapıcı olarak, uluslararası işbirliğine katkı sağlamak için geldim.
Nitekim, Davos çerçevesinde yürütülen etkinlikler kapsamında düşüncelerimizi vurguladık.
Bu kapsamda ortadoğu barış süreci, İsrail-Filistin, İsrail-Suriye, İsrail-Filistin konuları hakkında açıklamalarda bulunduk.
Son bir ay zarfında yaşanan insanlık trajedisini, Gazze'de yaşanan trajediyi ve krizle ilgili gözlemlerimizi Davos ruhuna uygun bir şekilde açık yüreklilikle paylaştık.
Konuşmamda özellikle altını çizerek barış mesajlarını ön plana çıkardım.
Herhangi bir şekilde ne İsrail halkını, ne Cumhurbaşkanı Peres'i ne de Musevi halkını hedef almadım.
Aksine bugün öğlen panelde de akşam yapılan panelde de antiseminizmin bir insanlık suçu olduğu anlattım.
Tabii usul açısından bir şeyi hatırlatmak zorundayım; Bugün öğlen katıldığım panel 14:30'da başlaması gerekirken sadece ben ve Aliyev geldi. Yaklaşık 40 dakika bekledik, başka kimse gelmemişti. Panel yönetisi de beklemeyelim dedi ve 14:55'de panele başladık.
Akşamki panele gelince, Ban-Ki Mun 8 dakika konuştu. ben 12 dakika konuştum. Sayın Amr Musa 12 dakikaya gelince konuşmasını kesti. Buna mükabil, İsrail Cumhurbaşkanı'nın 25 dakika boyunca zaman zaman toplantı usul ve adabına aksi halde zaman zaman bana diretk hitap ederek tartışma ortamının dışına taşan bir tavır sergiledi.
Uluslararası kurallara göre objektif tutum sergilemesi gereken toplantı yöneticisi ise ben de dahil olarak diğer konuşmacılara söz hakkı vermeden toplantıyı bitirmek istedi.
Müdahale ederek söz aldığımda da görüşlerimi ifade etmeme imkan tanımadı ve toplantı moderatörüne karşı bir tepki ortaya koydum. Bitmek üzere olan toplantıyı da terk ettim.
Bunu özellikle sizlere açıklamak istedim ki, çünkü burada da hedef saptırılabilir.
Yumuşak başlıyım, ama uysal koyun değilim. Çok teşekkür ederim..."
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla
#2

buyrun buda videosu

<embed src="http://video.milliyet.com.tr/m.swf?id=24530&tarih=2009/01/29" width="340" height="325" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent"></embed>
Cevapla
#3

Erdoğan Filistin'in savunayım derken kocaman birçamı devirdi malesef..Başbakan olmak aklına geleni (doğru bile olsa) söylemek değildir. Türkiye'nin çıkarları Filistin'den önce gelir.Orası Türkiye değil,burda o tür konuşmaları yapıyor,alıştık ama, nerde konuştuğuna dikkat etmeliydi...bu arada ben şahsen bunu seçim yatırımı olarak görüyorum,zirvede okadar Arap temsilciler sesini çıkarmazken,bu kadar ateşli savunma neyin nesi oluyor...
[Resim: 7903atamizindeyizby5hs7ii4.jpg]

“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bul
Cevapla
#4

gamze aslında cok guzel oldu bundan sonra kımın yanında olacagımıza dıkkat ederız bır basbakan olarak kalkıp gıtmemlıydı ama bır turk olarak orda oturmamalıydı sımdı nasıl abd arastırmasında turk bırlıgı kurulcak denıyorsa kuralım turk bırlıgını ıste bundan daha buyuk bır sey varmı madem yaptın ıkıncı ucuncu adımıda atacaksın d 10 mu ne vardı erbakanın kurdugu sımdı bu gurubu toplama zamanı ıste
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  61. hükümeti Erdoğan kuracak Fatih Özşentürk 0 2.583 30-06-2011, Saat: 9:47
Son Yorum: Fatih Özşentürk
  Erdoğan daha fazla dayanamadı.. asi cafe 0 1.742 18-03-2009, Saat: 17:53
Son Yorum: asi cafe
  Direksiyon Erdoğan'da asi cafe 0 1.492 16-02-2009, Saat: 13:55
Son Yorum: asi cafe
  Bahçeli Erdoğan'a yüklendi asi cafe 0 1.844 10-02-2009, Saat: 14:09
Son Yorum: asi cafe
  Erdoğan hem CHP'ye hem MHP'ye yüklendi asi cafe 0 1.610 09-02-2009, Saat: 10:55
Son Yorum: asi cafe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi