18 Mart Resmi Tatil mi Olacak?

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.89/5 - 37 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
18 Mart Resmi Tatil mi Olacak?
#1

Resmi tatil günlerine 18 Mart’ta eklendi
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü ile 12 Mart İstiklal Marşı’nın aynı coşku ile kutlanması konusunda Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun’da değişiklik yapılmasına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ye teklif sundu. Demir’in teklifini değerlendiren meclis, teklifi onayladı.

Bu kanun değişikliği ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramından sonra 5. resmi tatil günü oldu.
31 Mayıs 2006 tarihinde meclise verdiği teklifin kabul edilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Cemal Yılmaz Demir, 18 Mart tarihinin Türk ulusunun kurtuluşu olduğunu söyledi.
Kanun değişikliğine göre bir taraftan Çanakkale Zaferi, diğer taraftan da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kabul Günü kutlanacak. İki önerisinin kabul görmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Demir, “12 Mart tarihinde İstiklal Marşı’nın kabul kutlamalarında tüm resmi daire ve kurum, kuruluşları, belediyeler, üniversiteler ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okullarda en az iki saat süreyle kutlama programı yapılacak.” ifadelerini kullandı.

[Resim: 7903atamizindeyizby5hs7ii4.jpg]

“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bul
Cevapla
#2

teşekkürler tatiller ülkesine bi tatildaha eklendi yani 18 mart canakkale şehitlerini anma günüydü zaten ve 30 ağustos zafer bayramı vardı popişasyon yapıyorlar bence secim öncesi
Cevapla
#3

Tatil olması, eğer insanların o günde şehitlerimizi anımsayıp onları anacakları bir gün olacaksa kabulümdür. Ama pikniğe gidilen ya da evde ayak uzatılan pazarlardan farkı olmayacaksa hiçbir anlam ifade etmez. Tembelliğimize bir gün daha ekledik hayırlı olsun.... Yakında her güne bir kılıf bulup yan gelip yatacağız galiba. Ne olsun işte tüketim toplumu, elin oğlu üretsin bizimki armut piş ağzıma düş...Borç borç nereye kadar sürecek bakalım bu rahatlık...
Sevgiyle kalın...
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  1 Mayıs resmi bayram oluyor asi cafe 0 1.515 31-01-2009, Saat: 14:24
Son Yorum: asi cafe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi