26. İstanbul Kitap Fuarı Açılıyor

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.6/5 - 20 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
26. İstanbul Kitap Fuarı Açılıyor
#1

26. İSTANBUL KİTAP FUARI AÇILIYOR

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Beylikdüzü’nde düzenlenecek olan 26. İstanbul Kitap Fuarı 27 Ekim 2007 cumartesi günü T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’ın katılımıyla 17. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı olarak açılıyor.

Dokuz gün sürecek İstanbul Kitap Fuarı’na 34 ülkeden yayın evleri ve yayıncılar birliği temsilcileri katılacak, yurt dışından gelecek 35 yazar konuğun katılımıyla 250 etkinlikte 800 yazar ve sanatçı okurlarıyla buluşacaktır.

Her yıl ayrı bir tema çerçevesinde, okurla yazarı buluşturan İstanbul Kitap Fuarı, kültür ve edebiyat etkinliklerini de kapsamaktadır. Kitap Fuarı’nın teması, İstanbul Kitap Fuarı Danışma Kurulu tarafından “Akdeniz’de Edebiyat; Edebiyat’ta Akdeniz”,onur yazarı ise Sayın Metin And olarak belirlenmiştir.

İstanbul Kitap Fuarı, bu sene 500’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecektir.

FUAR’IN KONUKLARI VE FUAR ETKİNLİKLERİ

Akdeniz teması çerçevesinde Akdeniz Şiirleri Dinletileri, Akdeniz Edebiyatı, Akdeniz’de Modernite, Akdeniz Kültüründe Kadın Olmak, Akdeniz Mutfağı üzerine söyleşi-paneller, dinleti ve dia gösterisi yer alacaktır.

Bu sene ilk kez Fuar’a katılacak olan Kore Çeviri Edebiyatı Merkezi tarafından Kore edebiyatı üzerine Kore’den gelecek yazarların katılımıyla bir panel düzenlenecektir. İlk kez geçtiğimiz yıl fuara katılan Literature Across Frontiers (LAF) bu sene yaklaşık 16 ülkeyi temsilen fuarda bulunuyor. Letonya’dan şairlerin katılımıyla bir müzik-şiir dinletisi; Avrupa’daki Türkiye imajı ve azınlık edebiyatı üzerine birer panel gerçekleştirilecektir.

Fuar’ın önemli etkinliklerinden biri 2-3 Kasım 2007 tarihlerinde düzenlenecek olan “Akdeniz Buluşması”dır. Akdeniz’de Edebiyat, Akdeniz Kültüründe Kadın Olmak, Modernite üzerine paneller ve dinleti düzenlenecektir.

Onur yazarı Metin And’ın katılımıyla Doğan Hızlan ile bir sohbet ayrıca Sabri Koz ile Metin And’ın katılacağı Metin And’ın çalışmaları ve hayatı üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecektir.

Fuar’ın konukları arasında Valentin Rasputin (Rusya), David Gaunt (İsveç), Qi Pinjing (Çin) Eva Cox, Henri Loevenbruck (Fransa), Mladen Jandrlic (Almanya), Asa Lind (İsveç), Yoon Ji-Kwan, Yi Mun-Yol, Gong Sun-Ok, Young-Ha (Kore), Gregory Jusdanis (ABD), Brigitte Labbé (Fransa), Alev Adil (KKTC), Nicholas Gage (ABD), Anna Aguilar-Amat (Katalan), Uldis Berzins, Liana Langa, Junis Kronbergs (Letonya), Brane Mozetic ve Jana Putrle (Slovenya), Jerzy Jarniewicz (Polonya), Helim Yusiv (Suriye), Marius Chivu, Denisa Comanescu, Bogdan Stanescu, Luminita Munteanu, Cornia Bernic Ioana Ieronim, Filip Florian (Romanya), John Barnie (Galler), Claire Messud (ABD), Kemal Abdulla, Elçin Şıhlı, Vagıf Behmenli (Azerbaycan) şuana kadar gelmesi kesinleşen konuklardır.

Fuar’ın yabancı katılımcıları arasında Almanya, Azerbaycan, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, İran, Ermenistan, Rusya, Kosova, , İtalya, İsveç Yunanistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Çin, Kore, Romanya, Küba ve Literature Across Frontiers bünyesinde Bask Ülkesi, Katalonya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Belçika, İzlanda, Macaristan, Letonya, Litvanya, İrlanda, Malta, Portekiz, Slovenya ve Galler’den yayıncılar ve yayıncılar birliği temsilcileri yer alacaktır.

‘TÜYAP ÇOCUK KULÜBÜ’

TÜYAP Çocuk Kulübü bünyesinde bu sene okuma, söyleşi, drama çalışması ve resim atölyeleri gibi 30’a yakın çocuk etkinliği yer alacaktır. Atölye çalışmaları için bir atölye alanı oluşturulacak; okuma ve söyleşiler ise hafta içi günlerde 11:00-14:00 arası Karadeniz salonunda yapılacaktır. Bu sene TÜYAP Çocuk Kulübü bünyesinde Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği ile birlikte ortak çocuk etkinlikleri düzenlenecektir. Bu kapsamda yazarların katılımıyla serbest söyleşiler yer alacaktır.

Bu sene Fuar’ın yurt dışından çocuk kitabı yazarı konukları olacaktır. Fransa’dan Brigitte Labbé, İsveç’ten Asa Lind ve Almanya’dan Mladen Jandrlic çocuk edebiyatı üzerine söyleşilerde bulunacak.

“AKDENİZLİLİK VE GURBET…”

Geçtiğimiz yıl 100 sanat galerisi ve kurumunun katılımıyla düzenlenen Sanat Fuarı’na bu sene 100’e yakın sanat kurumu katılacaktır. TÜYAP Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen, İstanbul’un en büyük metrekarede düzenlenen sanat fuarı olma özelliği taşıyan ARTİST 2007 bünyesinde sanat galerinin yanı sıra bağımsız gruplar ve üniversiteler çalışmalarıyla yer alacaktır.

Bu sene ilk kez İstanbul Sanat ve İstanbul Kitap Fuarı ortak ‘Akdeniz’ temasıyla buluşacaktır. Bu tema çerçevesinde, İstanbul Sanat Fuarı bünyesinde Uluslararası Plastik Sanatları Derneği (UPSD) tarafından “Akdenizlilik ve Gurbet…” sergisi düzenlenecektir.

MODERN İTALYAN RESMİ TÜYAP’TA

Küratörlüğünü Maurizio Vanni’nin üstlendiği İtalyan Kültür Merkezi tarafından düzenlenen “Sınır İşaretleri/ İnsan Ben’inin Tekrar Fethi” resim sergisi 17.İstanbul Sanat Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek.

Modern İtalyan resminin önemli örneklerinin sergileneceği serginin Küratörü Maurizio Vanni başta İtalya ve yurt dışı olmak üzere 400’ün üzerinde sergi gerçekleştirmiştir. Şuana kadar 70 kitabı yayınlanan Vanni’nin eserleri arasında “Sürrealistler: Mantık ve İçgüdü Arasında”, “Yaratıcılık ve Provokasyon”, “Yeni Gerçekçilik ve Çağdaş Kültür” bulunmaktadır.

İstanbul Kitap Fuarı ve ARTIST 2007 , 27 Ekim-3 Kasım 2007 tarihlerinde saat 11:00-20:00, kapanış günü olan 4 Kasım 2007 tarihinde ise 11:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

KİTAP FUARI SERGİLERİ

Şiirlerle Akdeniz...

Kitap Fuarı, okurları Akdeniz ülkelerinin şiirleriyle karşılayacak. Tasarımını Sadık Karamustafa'nın gerçekleştireceği şiirlerle Akdeniz sergisi fuar süresince ziyaret edilebilir.

Onur Yazarı Sergisi

Fuarda Metin And onuruna Sabri Koz tarafından hazırlanan Onur Yazarı kitabından metinlerin ve Metin And'ın yaşamından kesitlerin yer aldığı fotoğraflardan oluşan bir sergi kitapseverlerle buluşacak.

Cevdet Kudret 100 Yaşında

Danışmanlığını Ayşe Kudret'in, tasarımını Sadık Karamustafa'nın hazırladığı Cevdet Kudret'in fotoğraf, biyogafi ve eserlerinden metin parçalarının yer aldığı sergide, ziyaretçiler Cevdet Kudret'in uzun edebiyat yolculuğuna tanıklık edecekler.

‘Ebru’ Sergisi- Attila Durak

Türkiye’nin kültürel çeşitliliğini yansıtan çarpıcı fotoğraf ve öykülerden oluşan EBRU: KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİK ÜZERİNE YANSIMALAR isimli kitap ve bir dizi sergiyi içeren EBRU Projesi, 27 Ekim – 04 Kasım 2007 tarihleri arasında İstanbul’lularla Kitap Fuarında buluşacak. İstanbul sergisi kapsamında, fotoğrafçı Attila Durak’ın 2001-2006 yılları arasında çektiği ve bazıları 1.5x2 metre boyutundaki 173 fotoğrafı sergilenecek. Sergi 9 no’lu salonda görülebilir.

‘Belleklerdeki İstanbul’- Tarih Vakfı
Avrupa Komisyonu'nun Euromed Heritage II fonu kapsamında, 13 Akdeniz kentinde (İskenderiye, Ancona, Beyrut, Beytüllahim, Hanya, Mayorka, Granada, İstanbul, Las Palmas, Londra, Marsilya, Lefkoşa/Nicosia, Valletta), Londra Metropolitan Üniversitesi'nin eşgüdümünde sürdürülen proje kapsamında Akdeniz'in kozmopolit yapısını ve kent kültürünü yansıtan kentlerde, etnografik yöntemler kullanılarak sözlü tarih araştırmaları yapılmıştır. Sergi, İstanbul'un farklı yanlarını yansıtan dört semtte -Arnavutköy , Fatih , Gaziosmanpaşa ve Moda- yürütülmüş sözlü tarih çalışmalarının bir ürünüdür. Sergi 9 no’lu salonda görülebilir.

Anadolu'da Yolculuk-Faruk Akbaş Fotoğraf Sergisi

Fotoğraf Sanatçısı Faruk Akbaş’ın, Anadolu’nun her köşesinden çektiği çarpıcı fotoğraflar, bilgilendirici metinler eşliğinde okuyucuyla buluşuyor. Yolculuk Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ceyda Taşdelen’in ve Editör Deniz Yalım Kadıoğlu’nun kaleme aldığı metinler; ülkemizin doğal ve tarihî zenginliklerini, kültürel coğrafyasını okuyucuya sunuyor. Sergi 9 no’lu salonda görülebilir.

“14. Balkanfila Pul Sergisi”
14. Balkanfila Pul Sergisi (BALKANFILA XIV 2007) 28 Ekim – 3 Kasım 2007 tarihleri arasında Kitap Fuarı bünyesinde 5 no’lu salonda ziyaret edilebilir.
Balkanfila pul sergilerinin birincisi 1965 yılında Bulgaristan’ın Varna şehrinde ve sonuncusu 1991 yılında Romanya’nın Bacau şehrinde düzenlenmişti. Balkanfila sergilerini bu yıldan sonra ekonomik ve politik nedenlerden dolayı tekrar organize etmek mümkün olmamıştı.
Bir dönemin geleneksel pul sergisinin (Balkanfila’nın) Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu’nun, TFDF, çabaları ile canlandırılmıştır. Devamı...

“Viva Che!”

Ölümünün 40. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Sanat Fuarı kapsamında Küba Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilen sergide Che Guevara’nın ünlü fotoğrafçı Alberto Korda tarafından çekilmiş 20 fotoğrafı fuar süresince görülebilir.

“15. Yılında Leman Kapakları” Sergisi

On beşinci yaşını geride bırakan karikatür dergisi LeMan geçmişten bugüne dergi kapakları sergisi düzenliyor
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İnsan Kaynakları Fuarı arachnanthe 3 2.660 03-05-2019, Saat: 11:37
Son Yorum: yakir
  İstanbul' da bir sürrealist: salvador dali nefemis 1 4.274 12-04-2019, Saat: 10:30
Son Yorum: yakir
  IDEX 2008 İstanbul Ağız - Diş Sağlığı, Cihaz ve Ekipmanları Fuarı arachnanthe 0 2.858 14-04-2008, Saat: 11:56
Son Yorum: arachnanthe
  Kuaförler, Berberler, Güzellik Salonları, Saç ve Kişisel Bakım Ürünleri Fuarı arachnanthe 0 2.376 14-04-2008, Saat: 11:49
Son Yorum: arachnanthe
  13. İzmir Kitap Fuarı arachnanthe 0 2.480 14-04-2008, Saat: 11:45
Son Yorum: arachnanthe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi