Aşure

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.79/5 - 19 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aşure
#1

Aşure:
Malzemeler:
- 2 bardak aşurelik buğday
- 15 bardak su
- 1/2 bardak nohut
- 1/2 bardak kuru fasulye
- 3 çorba kaşığı kuru üzüm
- 3 çorba kaşığı çam fıstığı
- 3 bardak şeker
- 3 incir
- 6 kayısı
- Üzeri İçin (arzuya göre)
- Ceviz
- Badem
- Kuş üzümü
- Nar
- Şam fıstığı


Hazırlanışı:
Bir gece önceden buğday, nohut, fasulye ve kuru üzümü ayrı ayrı kaplarda ıslatın.

Aşure yapılacağında, buğdayı 15 bardak suya koyup, ağır ateşte, iyice ezik ve yumuşak bir hal alana kadar 5 saat süreyle pişirin.

Ayrı kaplarda nohut ve fasulyeyi de pişirin. Buğday koyulaşınca, toz şeker, süzülmüş nohut ve fasulyeyi de ilave edin.

Birkaç taşım kaynattıktan sonra, çam fıstığı, kuru üzüm, küçük doğranmış incir ve kayısıları katın. Birkaç kez karıştırıp, ateşten alın.

Servis kaselerine bölün. Üzerine çekilmiş ceviz, badem, şam fıstığı, üzüm ve narla süsleyin.

NOT: Aşuredeki buğdayın 5 saat ve iyice ezik şekilde pişirilmesinin nedeni; buğdayın içindeki nişastanın ortaya çıkması ve jölemsi yapının oluşması içindir. Aksi takdirde yapı istenilen kıvamda olmadığı için arzu edilmeyen buğday kokusu açığa çıkacaktır.
[Resim: 7903atamizindeyizby5hs7ii4.jpg]

“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bul
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi