Allah Affediyor, umarım bankalar da affeder

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.25/5 - 16 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Allah Affediyor, umarım bankalar da affeder
#1

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, "Fantazi olsun diye kanun çıkarılmaz. Merkez Bankası ve tüm bankalarımızı vicdani davranmaya davet ediyorum" dedi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Sicil Affı’nın geçtiğimiz günlerde yasalaştığını hatırlattı ve “Fantazi olsun diye kanun çıkarılmaz. Merkez Bankası ve tüm bankalarımızı vicdani davranmaya davet ediyorum. Allah Affediyor. Umarım bankalar da affedecektir” dedi.
TÜGİK, “haberi kaynağından al” felsefesi ile hazırlamış olduğu ‘Genç İşadamları Soruyor' toplantısında konuşma yapan Bakan Çağlayan, İstanbul Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilen toplantıda küresel krizin Türk sanayine etkileri ve bu süreçte Bakanlık ve hükümet olarak aldıkları ve alacakları tedbirleri değerlendirdi.
Toplantıda genç işadamlarının Sicil Affı’na ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Çağlayan, geçtiğimiz günlerde Sifi Affı’na ilişkin düzenlemenin yapıldığını, bundan sonrasının başta Merkez Bankası olmak üzere tüm bankalarda olduğunu söyledi. Çağlayan konuya ilişkin şunları söyledi:
“Bizim orada (Muş’ta) ‘Eleği bahane edip, suya neden gidiyorsun’ derler. Burada artık bahane kalmadı. Borç ödenmiş ise, bu kişin sicil kaydı temizlenecek. Kanunlar riayet edilmesi içindir. Sırf fantazi olsun diye kanun çıkartılmaz. Böyle bir kanun çıkarıldı ise, buna başta Merkez Bankası olmak üzere tüm bankalar uymak durumundadır” dedi. Bakan Çağlayan ayrıca, bayta MB olmak üzere tüm bankaları vicdani hareket etmeye davet ederken, “Allah affediyor, umarım bankalar da affedecektir.”
"ŞİRKET BİRLEŞMELERINDE ARTI VERGİ YÜKÜ YOK"
Çağlayan, şirket birleşmelerine ilişkin yaptıkları çalışmalara da değinerek Türkiye’deki şirketlerin önemli bir kısmının küçük ölçekli olduğunu ve bu ölçeklerin büyütülmesi gerektiğini vurguladı. Artık tüm işletme sahiplerinin ‘küçük olsun, benim olsun’ mantığını terk etmesi gerektiğine de dikkat çeken Bakan Çağlayan, “Bunun önüne geçmeliyiz. Bakanlık olarak firmaları güçlü kılmamız için şirket birleşmelerini destekleşecek çalışmalar yapıyoruz. Özellikle KOBİ kuruluşlarımızın birleşmeleri noktasında her türlü yasal mevzuat ile ilgili kolaylıklar sağlayacağız. Şirket birleşmelerine sıcak bakan işletmelerimize yeni vergi yükümlülükleri getirmeyeceğiz. Kısa, orta ve uzun vadeli bir çalışmayı önümüzdeki günlerde Türkiye gündemine sunacağız” dedi.
"TEDBİR PAKETİ DİYE TUTURMAYIN"
İş dünyasının yeni bir tedbir paketi beklentisi içerisine girdiğini ve bunu doğru bulmadığını ifade eden Bakan Çağlayan, “Kriz var ve 6 ay sıkıntılı geçecek. Hazırlıklı olmalıyız. Ümit ediyoruz kriz 3. çeyrekten itibaren artık Türkiye’den çıkmaya başlayacaktır. Ancak iş dünyası bir tedbir paketi beklentisi içerisindedir. Bunu doğru bulmuyoruz. Bu krizi Almanya ayrı Türkiye ayrı yaşamaktadır. Ve alınan tedbir paketleri ülkelere göre değişkendir. Bizden dünya ile aynı tedbirleri almamız beklenmemeli. Kaldı ki, biz hükümet olarak gerekli tedbirleri daha önce açıkladık” diye konuştu.
"OTOMOTİV İLE İLGİLİ EYLEM PLANI HAZIR"

Bakan Çağlayan, otomotiv sektörüne yönelik eylem planının Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda tamamlandığını ve Hazine, Maliye ve ilgili bakanlıklarla birlikte yakında masaya yatırılacağını ifade ederek “Sektöründeki iç pazarı kuvvetlendirecek A, B ve C tedbirlerini alıyoruz. Bu tedbirler içerisinde sadece mali tedbirler yok. Kısa, orta ve uzun vadeli gerek mevzuat gerek mali ve gerekse de hukuki tedbirler hazırladık” dedi
"DAMARDAN SERUM ALMADAN İYİLEŞMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"
GÜGİK Genel Başkanı Hazim Sesli ise, konuşmasında, ekonomi için şok tedbirler alınmasını gerektiğini vurgulayarak, “Ekonomi için Hükümetimizden şok tedbirler bekliyoruz. Şok tedavi yapılmaz ise, hastalığımız derinleşecek ve tedaviye cevap veremez hale geleceğiz. Şok tedavi olmaz ise yatağa düşer ve iyileşmemiz imkansız hale gelir. Bizler damarlarımızdan serum istiyoruz” dedi.
“Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun çalışmalarına da değinen Hazim Sesli, Ekonomik Tedbir Paketi’nin, iş dünyasında heyecanlı bir bekleyişe neden olduğunu açıkladı. Sesli, “Her geçen süre belirsizliği artırmakta, insanları beklenti içerisine sürüklemektedir. Psikolojik etkisini de göz önüne alarak krizi değerlendirdiğimizde, daha derin bir boyut kazanmadan, somut ekonomik yeni tedbirleri bir an önce açıklamanızı ve ondan sonra da birer birer uygulamaya geçmenizi talep etmekteyiz” dedi. SSK priminde yapılan indirim, Sicil Affı’nın çıkartılması ve KOBİ kuruluşlarına açılan yeni kredi imkânlarının piyasanın bir nebze de olsa nefes almalarına imkan sağladığını vurgulayan Sesli, “Ancak sizler de takdir edersiniz ki, bu tedbirler Can Suyu niteliğinde, sadece işletmelerimizin günü kurtarmasını sağlamıştır. Ancak geçtiğimiz yıllarda yakaladığımız ekonomik büyümeyi yeniden görebilmemiz ve hayatımızı devam ettirebilmemiz için, kesinlikle bundan daha fazlasına ihtiyacımız var”
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi