Arabası olan yandı!

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.83/5 - 18 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arabası olan yandı!
#1

Arabası olan yandı! Soygun gibi vergi geliyor

Yerel seçimlere bir yıl kala belediyelerin gelirlerini artıracak yasal düzenleme Meclis'e geliyor. Yasa çıktığı takdirde sokağa ve caddeye park edilen araçlardan bile vergi alınacak.

Hükümet, belediye gelirlerini önemli oranda artıran tasarıyı yeniledi.

Kamuoyunda Deli Dumrul Vergileri olarak anılan düzenleme yasalaşırsa, sokağa park edilen araçtan, doğalgaza, şans oyunlarından eğlence yerlerine kadar her gider kalemine belediye vergisi geliyor.

CNNTURK'in haberine göre tasarının temmuz ayına kadar yasalaşması bekleniyor.

Belediyelerin tahsil edeceği yeni gelirler ile ilgili düzenlemeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında açıkladı.

Vergi ve harçların yeniden düzenlendiğini belirten Başbakan Erdoğan, genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden mahalli idarelere ayrılan pay miktarının yaklaşık yüzde 30 oranında arttırıldığını söyledi.

Yerel seçimlere bir yıl kala belediye gelirlerini düzenleyen tasarı Meclis'te öncelikle ele alınacak.

Belediyeler geçen yıl bütçeden 13.3 milyon YTL pay aldı. Yeni düzenleme ile bu rakam 4 milyon YTL artarak 17.5 milyon YTL'ye çıkacak.

Belediyelerin pay almasında sadece nüfus kriter olmayacak. Gelişmişlik endeksi ile performans da belediyelerin daha fazla pay almasına imkan sağlayacak.

Tasarıyla emlak vergisi yerel vergi haline dönüştürülecek, yani tümüyle belediyelere aktarılacak. Konutlara ait çevre temizlik vergisi ise su tüketim miktarı üzerinden düzenlenecek.

Belediyeler otel, motel, pansiyon ve tatil köylerinden günlük konaklama ücretinin yüzde 3'ü oranında vergi alacak.

Sokağa ve caddeye park edilen araçlardan vergi alınacak. Buna göre, her taşıt için saatte 2 YTL, günlük 7 YTL geçici kullanım harcı ödenecek.

Belediyeler, elektrik doğalgaz, LPG tüketenlerden satış bedeli üzerinden vergi alacak.

İlan ve reklam vergileri de artacak. Her türlü eğleneceden de belediyeler, gelir sağlayacak. Biletle girilen konser , at yarışı, sirk gibi yerlerden alınacak verginin oranı yüzde 10 olacak.
-----devam,devam iyi gidiyoruz,bu ne ki biz herşeyin üstünden kalkarız,daha alınacak vergi varsa söyleyin,nasıl olsa hiçbirşeye itiraz etmiyoruz o yüzden vurun sıtımıza semeri-----
[Resim: 7903atamizindeyizby5hs7ii4.jpg]

“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bul
Cevapla
#2

Tapuda yabancılar %145 vergi kaçırsın... Oh ne ala memleket... Hükümet vatandaşın sırtından kamçıyı eksik etmesin... Ya diyorum ya Milli Mücadele yıllarında TBMM milletinden %40 tek seferlik bir vergi alma kararını bile utana sıkıla almış.. Şu anda %200 lere varan özellikle iletişim enerji gibi kalemlerde alınan vergilere bakınca insanın içi sızlıyo.. Bu HIRSIZların ne vicdanı var ne Allah korkuları okadar söylüyorum... Hak yiyen, yolsuzluk yapanlar çıkıp kadınların giyimlerini dindarlığını tartışıyor. Önce kendilerine baksınlar, ahlaksızlar....
Başka da birşey demiyorum...
Oy verenlerine de yazıklar olsun diyorumm....
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)
Cevapla
#3

haber şaka gibi zaten,ayda ne kadar ediyor,210 lira,emekliye yazık valla,aldığı üç kuruş maaşını bide buna verecek,hoş veremez zaten çünkü enflasyondan parada kalmıyor,ya nasıl bir durum bu aklım almıyor....
[Resim: 7903atamizindeyizby5hs7ii4.jpg]

“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bul
Cevapla
#4

yakında nefes alıp veriyosun, havayı kirletiyorsun, niye yaşıyosun... gibi nedenlerle de vergi alırlarsa hiç şaşmamak lazım !
kim o deme boşuna
benim ben.
öyle bir ben ki kapına gelen
baştan başa sen.   -özdemir asaf
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi