Arkadaşlık 2

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.81/5 - 21 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arkadaşlık 2
#1

.....ARKADAŞLIK.....
Eski Türklerde Askerler savaşırken arkadan gelecek herhangi bir saldırıyı kontrol edebilmek için sırtlarını bir ağaca,kaya veya taşa vererek ok atarlarmış.Atalarımız genelde bozkır hayatı yaşadıkları için bu sırt dayanan nesne genelde bir taş veya kaya olurmuş yıllar sonra bu sırt dayanan taşın ismi ARKA-TAŞ dan ARKADAŞ şeklinde dilimize yerleşmiş ve bugün bile güvenebileceğimiz bizi arkadan vurmayacak olan samimiyetine güvendiğimiz kişilere verdiğimiz isimdir.

Aşk ve arkadaşlık bir gün yolda karşılaşırlar aşk,kendinden emin bir şekilde sorar;ben senden daha samimi ve daha cana yakınım sen niye varsın ki bu dünyada?Arkadaşlık cevap verir:"Sen gittikten sonra bıraktığın gözyaşlarını silmek için...."

Hiç bir zaman arkadaşsız kalmaman dileğiyle.Bütün sevdiklerinize ithafen şunları göz önünde bulundurun:Eğer bu sabah hastalıklı değil de sağlıklı uyanmış iseniz,bir hafta sonrasını göremeyecek olan bir milyon insandan daha şanslısınız.
Bir harp tehlikesi ile,işkence görmek ihtimali ile sağ kalma korkusu ile karşı karşıya değilseniz,500 milyon insandan daha iyisiniz.
Buz dolabınızda yiyeceğiniz, üzerinizde elbiseniz, başınızı sokup uyuyabileceğiniz bir eviniz varsa,dünyadaki insanların çoğundan daha zenginsiniz.Bankada ve cüzdanınızda para varsa dünyanın en imtiyazlı % 8'i arasındasınız.
Anneniz,babanız sağ ise siz bu dünyada nadir kişilerden birisiniz.
Bu mesajı okuyabiliyorsanız bu demektir ki;Birisi sizi düşündü ve bunu gönderdi...Çünkü okuma yazma bilmeyen 2 milyar kişiden biri değilsiniz.
Paraya ihtiyacın yokmuş gibi çalış…Kimse seni üzmemiş gibi sev...Kimse seni dinlemiyormuş gibi şarkı söyle.. bu hafta ulusal arkadaşlık haftası.Arkadaşlarına onları ne kadar düşündüğünü göster!
Bunu tüm ARKADAŞ olarak düşündüklerine gönder,bu mesajı sana yollayana geri göndermek demek olsa bile.. .Eğer bu mesaj geri geliyorsa,arkadaş çevrenizin gerçek arkadaşlardan oluştuğuna inanabilirsin.

Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Arkadaşlık NuriSert 0 1.494 19-02-2007, Saat: 18:00
Son Yorum: NuriSert

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi