Böbrek hastası kardeşlerin yüzü gülüyor

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.45/5 - 11 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Böbrek hastası kardeşlerin yüzü gülüyor
#1

Babası küçüğü seçti büyük halayı bekliyor...

[Resim: 644184_detay.jpg?1309408708]

Antalya’da, 3 çocuk babası kimya öğretmeni Namık Akar (43), bir yıl içerisinde iki oğlunun da böbreklerinin iflas etmesiyle büyük üzüntü yaşadı.

Son bir yıl içerisinde böbreklerinin tamamen işlevsiz hale gelmesi nedeniyle 19 yaşındaki Hakan ve 13 yaşındaki Mustafa, haftada 3 gün 4’er saat diyaliz makinesine bağlı olarak yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldı. Yapılan tetkiklerde eşinin böbreği oğullarına uymazken, baba Akar’ın böbreğinde uyum sağlandı. Ancak Akar, uzun süre böbreğini hangi oğluna vereceği konusunda kararsız kaldı.

DUYGUSAL TABLO

Sorun, aile meclisinde tartışılırken ortaya çok daha duygusal bir tablo çıktı. Küçük kardeş Mustafa, “Ağabeyime ver. Çünkü o benim ağabeyim. O iyileşsin belki ileride şans bana da güler” derken, ağabey Hakan da “Kardeşim daha küçük. Onun yaşaması beni mutlu eder” dedi. İkisinin de aynı durumda olması nedeniyle zor durumda kalan baba, sonunda zor kararı verdi. Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün gerçekleştirilen ameliyatla, Namık öğretmenin böbreklerinden birisi 13 yaşındaki oğlu Mustafa’ya başarıyla nakledildi. Başarılı geçen ameliyatın ardından sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen Namık ve Mustafa Akar’ın yoğun bakımdaki tedavilerinin ardından cuma günü servise çıkarılacakları belirtildi. Kardeşi gibi böbrek hastası olan 19 yaşındaki Hakan Akar ise babası ile kardeşinin ameliyatta olduğu sırada aynı hastanede diyalize girdi. Hakan Akar’a ise 61 yaşındaki 6 çocuk annesi olan halası ev hanımı Hediye Çelebi’den önümüzdeki hafta nakil yapılacağı belirtildi. Nakil öncesinde hastaneye gelen Çelebi, operasyon boyunca ameliyathanenin kapısında bekledi.


Bul
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi