11-02-2009, Saat: 13:51
Üzmez davası şemsiyeli ve yumurtalı saldırıyla gündeme gelirken, adliyenin bir köşesinde acısını içine akıtan babanın dramı vardı...
Üzmez davası şemsiyeli ve yumurtalı saldırıyla gündeme gelirken, adliyenin bir köşesinde acısını içine akıtan babanın dramı vardı. Tacize uğrayan B.Ç.'nin babası, "Büyük acılar çekiyoruz" diye dert yandı.
Bursa'nın Mudanya ilçesinde 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in dün görülen duruşmasında, kadın derneklerinin protestosu gündeme damgasını vururken, diğer yanda belki de kimsenin görmediği bir dram yaşanıyordu. Eşi de yargılanan ve duruşmayı bir köşeden sessizce izleyen B.Ç.'nin babası Bekir Ç., "Kızımın hasretiyle yanıyorum. Kızım zor günler yaşıyor. Büyük acılar çekiyoruz" dedi.
Hüseyin Üzmez'in taciz ettiği iddia edilen 14 yaşındaki B.Ç.'nin babası Bekir Ç., kızı için vekil olarak tuttuğu avukat Ahmet Dedeler'in yanından hiç ayrılmayarak, duruşmayı izlemeye çalıştı. Bekir Ç., duruşma salonunda da Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı hakim Kadir Ünal'a, devlet koruması altında bulunan kızı B.Ç.'yi göremediğini söyledi. "Hakim bey, çocuğumu görememenin üzüntüsünü yaşıyorum" diyen baba Bekir Ç.,'ye hakim Kadir Ünal, "Benim kızınla görüşmen konusunda bir şey yapmam söz konusu değil. Sosyal Hizmetler'de bulunduğu için Aile Mahkemesi'ne kızınla görüşmek için dilekçe vermen lazım. Ancak mahkeme kararıyla görüşebilirsin" cevabını verdi. Çocuğuna yönelik gerçekleşen tacizle ilgili zor günler geçiren ve İnegöl'deki evini Ankara'ya taşıyan Bekir Ç.'nin durumu duruşmayı izleyenlerin de yüreklerini burktu.
Öte yandan yaşandığı iddia edilen cinsel istismar olayından sonra Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün Bursa'da bulunan bir kurumunda koruma altında bulunan B.Ç.'nin iyi olduğunu, yaşıtlarıyla birlikte eğlencelere katıldığını anlatan görevliler ise "B.Ç. zor günleri unutmaya çalışıyor. 16 Mart tarihinde İstanbul Adli Tıp Genel Müdürlüğü'ne muayene gidecek" dediler.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...