30-01-2009, Saat: 10:54
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta sonu memleketi Rize’ye yaptığı gezi sırasında Güneysulu bir kişi, Başbakan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı.
Olay geçtiğimiz cumartesi günü meydana geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pazarköy’de bir cenazeye katılmak üzere Güneysu’dan yola çıktı. Bu sırada yol kenarına aracını park eden Şenol Topçu’ya (35) yolda önlem alan polis ekipleri, aracı çekmesini söyledi. Ancak Topçu, iddiaya göre “Ben Güneysulu’yum, Başbakan’ın komşusuyum” diyerek beklemek istediğini söyledi. Polislerin araçtan inmesini istemesine karşı çıkan Topçu, çıkan tartışma sonucu polisler tarafından otomobilden indirildi. Jandarma bölgesi olduğu için jandarmaya teslim edilen Topçu, çıkarıldığı mahkeme tarafından “devlet büyüklerine hakaret” suçundan tutuklandı.
“OĞLUM SEVGİSİNDEN BAŞBAKANA EL SALLAMIŞ, KORUMALAR YANLIŞ DEĞERLENDİRMİŞ”
İstanbul’da internet kafe işlettiği ve dedesinin cenazesi için Rize’ye geldiği öğrenilen Topçu’nun babası Fahri Topçu, ''Oğlumun acelesi vardı. Korumalara, 'Neden yolu kapatıyorsunuz, benim acele işim var. Yolu kapatmak zorunda değilsiniz' demiş. Oğlumu daha sonra darp ederek arabasından indirmişler. Benim oğlum sevgisinden Başbakana el sallamış, korumalar oğlumla daha önce tartıştıkları için yanlış değerlendirmişler. Başbakan bu olayı duysa üzülür. Oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum” dedi.
Kendisinin de AKP’li olduğunu söyleyen Fahri Topçu, “Ben yıllardır Tayyip beyin yanında yer aldım. Oğlum da öyle, asla hakaret etmiş olamaz” diye konuştu.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...