Başkan `çüş' dedi, muhalefet ayağa kalktı

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.44/5 - 9 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Başkan `çüş' dedi, muhalefet ayağa kalktı
#1

'Bize gerici diyorlar biz onlara 'çüş' demek için gerideyiz AKP'li başkan CHP'lileri fena kızdırdı

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)


Başkan `çüş' dedi, muhalefet ayağa kalktı



DENİZLİ'nin AKP'li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin AKP Denizli İl Kadın Kolları'nın genel kurulunda yaptığı konuşmada, "Muhalefet bizi gericiyiz diye eleştiriyor. Biz onlara çüş demek için gerideyiz" dedi. CHP İl Başkanı Ali Kavak başkanın, partisinden olmayanlara hakaret ettiğini belirtti; konuyu inceleyip yargıya başvuracaklarını söyleyerek, "Başkan dilini terbiye etmeli" diye konuştu.

AKP Kadın Kolları'nın Belediye Sanat Merkezi'nde dün gerçekleşen 2'nci Olağan Kongresi'ne katılan Başkan Zeybekci, konuşmasının bir bölümünde "Bize hırsız diyemezler, bize namussuz diyemezler, bize emanete hıyanet ettiniz, emanete hıyanet ettirdiniz diyemezler. Bize çalışmadınız, beceriksizsiniz diyemezler. Bize dedikleri şey bellidir. Onu da zaten duyuyorsunuz. Ancak onu diyebilirler ama üstadın dediği gibi. Bize gerici demişler olsun be, biz onlara çüş demek için gerideyiz" diye konuştu.

Başkan Zeybekci muhalefetin Atatürk'ü kullanmaktan hiç çekinmediğini ileri sürerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer Atatürk bugün sağ olsaydı, inanın bana, onların hepsini İstiklal Mahkemesi'ne gönderirdi. Her kim ki Atatürk'ü odalara hapseder, her kim ki dini muhafazakarlığı ve kutsal değerleri bir cemaate ve bir yere mahkum eder, her kim ki milliyeti, milliyetçiliği, bayrağı, vatanı sevmeyi bir yerlere mahkum eder, o Atatürk'e ihanet etmiştir. Dine ihanet etmiştir. Onun için biz Atatürk'e o kadar saygılıyız ki, onu ve diğer değerlerimizi seçimlere sokmayız" dedi.

Başkan Zeybekci'nin bu sözleri, yerel televizyonlarda ve yerel gazetelerde yayınlandı, özellikle `çüş' sözü ortalığı ayağa kaldırdı. CHP İl Başkanı Ali Kavak, Denizli Belediye Başkanlığı makamının kutsal bir makam olduğunu, başkanlık koltuğunda oturan kişinin de sadece seçildiği partiyi değil tüm Denizli'yi temsil ettiğini söyleyerek, "Başkan Zeybekci'nin kadın kollarının seçiminde yaptığı konuşmayı üzülerek karşıladık. Tüm Denizli'yi temsil eden ve kamu yönetiminde bulunan kişinin ağzına yakışmayacak sözler sarfetmiş. Muhalefeti eşek yerine koyup çüş demek ne oluyor? Ağzından çıkanı kulağı duymalıdır. Başkanın yaptığı halka saygısızlıktan başka bir şey değildir. Dilini terbiye etmelidir. Önümüzdeki yerel seçimde o kutsal makama yakışmayan Zeybekci'yi oradan mutlaka indireceğiz. Zeybekci'nin yaptığı konuşmayı inceledikten sonra halka hakaret ettiği gerekçesiyle mahkemeye başvurabiliriz. Hukukçularımız konuyu inceleyecek" dedi.
----Kişiler konuşmaları ile;kendi terbiyesini,eğitimini,karakterini,kişiliğini ortaya koyar.Bu sözleri şiddetle kınıyorum ve milletin vekili olarak yakıştıramıyorum,ya bide bu zihniyette olan birinin Atatürk kelimesini ağzına almıyormu deli oluyorum,bari Atatürkü ağzınıza almayın hiç yakışmıyor-----
[Resim: 7903atamizindeyizby5hs7ii4.jpg]

“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bul
Cevapla
#2

Terbiyesiz çapsız adamlar işte ne beklenir... Üstelik söz konusu konuşmayı yaptığı yer Kadın Kolları Genel kurulu... adam kadınlara hitap ederken "çüş" kelimesini kullanıyor. Görgüden , kültürden yoksun dağ adamları makam mevki sahibi oldular ya.... "Altından semer" meselesi....
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  AK Parti'li Başkan Adayı hayatını kaybetti asi cafe 0 1.321 14-02-2009, Saat: 10:56
Son Yorum: asi cafe
  Başkan için 15 yıla kadar hapis isteniyor asi cafe 0 1.371 07-02-2009, Saat: 14:13
Son Yorum: asi cafe
  Dink davasında görevsizlik kararı kalktı asi cafe 0 1.495 04-02-2009, Saat: 17:50
Son Yorum: asi cafe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi