Bolu - Yedigöller

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.23/5 - 13 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolu - Yedigöller
#1

[Resim: kopruep9.jpg]

Yedigöller havzası,kayan kütlelerin vadilerin önlerini kapaması sonucu oluşan ve aralarında 50-60 m yükselti farkı bulunan ,kuzeyden güneye doğru sıralanan Seringöl,Büyükgöl,Deringöl,Kurugöl,Nazlıgöl,İncegöl, ve Sazlıgöl gibi 7 adet heyelan gölünden meydana gelmektedir.

Yurdumuzun engüzel karışık doğal ormanlarını burada optimum gelişme düzeyinde görebilirsiniz.İbrelilerden ,sırtlarda ve yükseklerde sarıçam,karaçam ve göknar,yapraklılardan kayın,meşe,gürgen,kızılağaç,ıhlamur ve diğer türlerede alçaklarda rastlanılabilmektedir.
Günümüzdeki hızlı ekonomik ve teknolojik gelişnenin getirdiği çevre sorunlarından en önemlisi doğanın hoyratça tahribi ile insanların üzerine çöken ruhsal ve bedensel bozukluklardır.Bunun sonucu olarak azalan doğal güzellikler ve dinlenme ihtiyacı insanın doğaya olan özlemini dahada artırmaktadır.Yedigöller bu özlemin giderilebileceği ender sessiz,sakin bir yurt köşemizdir. dinlenmek ve doğadan yararlanmak isteyen herkese hitap edecek özelliklere sahip bu milliparkımızda kamp kurmanız ,düzenlenmiş patikalarda yürüyüş ve koşu yapmanız,bitkiler,ağaç mantarları,böcekler ve balıklar hakkında zengin veri ve örnek toplamanız,her mevsim ayrı renk tonları ile fotoğrafçılık veya resim yapmanız,yaban hayatını yakından izlemeniz .ve Sportif olta balıkçılığı başlıca uğraşlarınız olacaktır.
Ulaşım biraz problemli olsa Bolu içinden girilen yol daha düzgün. Gidip görmeye değeceğinden şüpheniz olmasın...
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)
Cevapla
#2

Eline sağlık,gerçekten buralar harika yerler.Ben yedi gölleri gezdim ve doğaya tekrar burda aşık oldum.Yeşilin ve mavinin tüm tonları var burda abartmıyorum gercekten.Bolu ülkemizin en nefis doğa şehirlerinden biri.Gezip görmiyenler varsa bu göller diyarı Boluyu görmenizi tavsiye ederim.Ama en beğendiğim küçük de olsa Gölcük.Adı gibi şirin bir göl...
[Resim: 7903atamizindeyizby5hs7ii4.jpg]

“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bul
Cevapla
#3

civanpercemi yle beraber gidecez biz buralara.
Cevapla
#4

valla gezme dedimi akan sular durur benim için defalarca gezdim boludaki gölleri ama dün siteye eklerken cidden öyle bi özlem duydum ki...en kısa zamanda yine bi ziyaret yapmam lazım buralara.Gelmek isteyenlere memnuniyetle rehberlik ederim...Yalnız yedigöller yolu itibariyle de büyük bir alanda yayılı olması nedeniyle de kamp kurulmaya müsait.günübirlik geziden pek birşey anlaşılmıyo çünkü...
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bolu - Gölcük civanpercemi 4 25.734 07-07-2008, Saat: 11:45
Son Yorum: Realty

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi