Borsa Hisse Senedi ve Portföy Takip Programı V0.6.0 ( Excell )

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4.77/5 - 13 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borsa Hisse Senedi ve Portföy Takip Programı V0.6.0 ( Excell )

(26-07-2023, Saat: 17:27)arachnanthe yazdı:
(26-07-2023, Saat: 11:26)19M1919 yazdı: Geliştirdiğiniz bu programı kullanıyorum. Elinize emeğinize sağlık. Acaba Hisse senetleri  sayfasına kaç yıl, kaç ay, kaç gün olmuş formülünü ekler misiniz? Ben ekledim, makro içerdiği için silindi. Ayrıca toplam yatırılan paranın dolar karşılığı, hisse güncel değerinin dolar karşılığı da eklenebilir mi? Güncellemenizi merakla bekleyeceğim. Şimdiden teşekkürlerimi iletir, sağlıklı günler dilerim.

bir sonrakinden döviz karşılaştırması mutlaka olacak

(26-07-2023, Saat: 12:08)cengoups yazdı: [Resim: p0pxyiw]

Öncelikle Emeklerine  Sağlık Üstad      Ben Hisse Kartında bulunan   I5 'te  bulunan   Kar oranı ile ilgili bir şey sorma istiyorum.

Örneğin  Ben bir hisseyi sabah alıp akşam sattığımda   kartta kar oranımı   %57 %60 görüyorum ( 4770 TL den alıp   7500 sattığımda gibi)   
           fakat   Aynı  hisseyi  gün içinde   4-5 kere alış satış yaptığımda  kar oranını  %18-19 gibi görüyorum (alışların toplamı 16959TLsatışların toplamı 19881 gibi)   sanki  bana son işlemde yaptığım kadar kar gösteriyor o hücrede   doğru anlatabildim mi ? bilemiyorum   birinde  sabah alıp akşam satıyorum %55-60 kar  (başlangıç  4770-satış 7500 )  diğerinde  gün içinde al sat yapıyorum    (4770 giriş-7500 çıkış)  kar oranı ise  %18-19 gösteriyor. Bununla ilgili bir şey yapılabilir mi üstadım. Teşekkürler

ekran görüntüsü  paylaşırsanız yada bana dosyanızı mail ile ulaştırırsanız daha doğru bir yorum yapmış olurum.
ama tahminim alış ve satış işlemlerinin doğru sütunlara yazılmamış olabileceği.

Üstadım  Emil attım. Teşekkürler.

cengoups
dosyanızı inceledim. farkı şöyle açıklıyayım

(satışlardan elde edilen gelir) - (alışlar için  yapılan maliyet) = (kar edilen miktar) bulunuyor

(kar edilen miktar) / (alışlar için  yapılan maliyet) = (Brüt kârın maliyet tutarına göre yüzde oranı) bulunuyor.

her işlemin bireysel kar marjını görmek için alış ve satış yazarken işlem grubuna aynı numarayı verin.

hisse sayfasında C5 deki işlem grubu numarasını değiştirdiğinizde  o işlem grubundaki işlemlerin kar oranı hesaplanır.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Fikir öneri ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

(27-07-2023, Saat: 22:03)arachnanthe yazdı: cengoups
dosyanızı inceledim. farkı şöyle açıklıyayım

(satışlardan elde edilen gelir) - (alışlar için  yapılan maliyet) = (kar edilen miktar) bulunuyor

(kar edilen miktar) / (alışlar için  yapılan maliyet) = (Brüt kârın maliyet tutarına göre yüzde oranı) bulunuyor.

her işlemin bireysel kar marjını görmek için alış ve satış yazarken işlem grubuna aynı numarayı verin.

hisse sayfasında C5 deki işlem grubu numarasını değiştirdiğinizde  o işlem grubundaki işlemlerin kar oranı hesaplanır.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Fikir öneri ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler Üsdat

Banka bilgilerini girdikten sonra bazı kagıtlarda "komisyon çıkmıyor" sizin videonuzdada var bu olay. onu nasıl yansıtıyoruz. Mesela ben Yapı kredi diye oranları girdim, bazıları gırıyor bazıları gırmıyor

Ellerinize sağlık. Çok güzel bir program olmuş. Bazı hisseler hala yok nasıl yapabiliriz? Örneğin CWENE

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş rşeyiçok rahat taklip edebiliyorsunuz. Ancak hala eklenemeyen hisseler var. Örneğin CWENE gibi

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Borsa Hisse Senedi ve Portföy Takip Programı ( Excell ) arachnanthe 295 375.072 10-01-2022, Saat: 1:34
Son Yorum: arachnanthe

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi