Borsa Hisse Senedi ve Portföy Takip Programı V0.6.0 ( Excell )

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4.77/5 - 13 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borsa Hisse Senedi ve Portföy Takip Programı V0.6.0 ( Excell )

(10-08-2023, Saat: 11:25)bedir724 yazdı: Merhaba
ASGYO hisse ekle butonundaki hisse listesinde görünmüyor. Bir çözümü var mı?

Merhaba bedir724 hisse  kodunun açıklaması kap listesinden geliyor açıklamayı görmeseniz de fiyat bilgileri gelir ve hesaplamalarınız yapılır
Güncellemeyi beklemeden düzeltmenin yoluna BURDAN ulaşabilirsiniz. 

Kayıt ekleme kısmında listelemek içinde BU düzeltmeyi yapmalısınız.

Veri sayfasında G1 de bulunan KAP LİSTESİ KONTROL butonuna basarsanız alt kısımda listede olmayan hisseler görünür.  o hisseleri bu şekilde manuel olarak ekleyebilirsiniz.
belli aralıklar ile yeni halka arz olan hisseler otomatik ekleniyor.

Merhaba ;
Öncelikle böyle güzel bir excel listesi için tekrar teşekkür ederim. Ufak bir sorum olacaktı size. A hissesinden 100 adet hisseyi 1tlye alıp, tekrar 100 adeti hisseyi 2tlden satınca elimdeki A hissesi 0 adet kalıyor ve bana +100tl kâr bırakıyor. ancak sonra ben tekrar A hissesinden belli bir miktar aldığımda hissenin maliyetine bir önceki alımdan kalan kârımı da katarak maliyetimi ona göre belirliyor. Ben A hissesinin tüm lotlarını satıp lot sayısını sıfırlamama rağmen bir sonraki A hissesi alımlarımda önceki gelen kârımı da lot başı maliyet hesaplamasında da kullanıyor. Umarım düzgün anlatabildim. Bunun için ne gibi bi çözüm önerebilirsiniz?

(14-08-2023, Saat: 22:55)reter yazdı: Merhaba ;
Öncelikle böyle güzel bir excel listesi için tekrar teşekkür ederim. Ufak bir sorum olacaktı size. A hissesinden 100 adet hisseyi 1tlye alıp, tekrar 100 adeti hisseyi 2tlden satınca elimdeki A hissesi 0 adet kalıyor ve bana +100tl kâr bırakıyor. ancak sonra ben tekrar A hissesinden belli bir miktar aldığımda hissenin maliyetine bir önceki alımdan kalan kârımı da katarak maliyetimi ona göre belirliyor. Ben A hissesinin tüm lotlarını satıp lot sayısını sıfırlamama rağmen bir sonraki A hissesi alımlarımda önceki gelen kârımı da lot başı maliyet hesaplamasında da kullanıyor.  Umarım düzgün anlatabildim. Bunun için ne gibi bi çözüm önerebilirsiniz?

Merhaba
ilk aldığınız 100 adet hissenin işlem grubunu 1 yapın sonra hisse sıfırlanana kadar yaptığınız tüm alım ve satımlarda da işlem grubunu 1 yapın.
elinizdeki hisse sıfırlandığında ve yeniden aynı hisseye girdiğinizde  busefer işlem grubunu 2 yapın
hisse sayfasında sol üstteki işlem grubuna hangi işleminizin kar ve zarar kısmını görmek istiyor iseniz onu yazın

eski bir işlem için kar ve zararı görürsünüz 
güncel bir işlem için kar zarar ve maliyeti görürsünüz

Merhaba ;

Öncellikle böyle bir çalışma yaptığınız için çok teşekkür ederim.
Daha da geliştireceğinizden şüphem yok.
Gözlemlerimi daha sonra buradan sizinle paylaşacağım.
Şimdilik gördüklerim.

1- Benim bilgisayarımın sistem ayarları ondalık .   bindelik  ,  şeklinde ayarlı kullandığım programdan dolayı. Bu sebepten dolayı excel de sorun yaşıyorum. Seçeneklerden düzelttim ama bu sefer forum da toplam tutarı hesaplarken 100ad  136,9  yazdım toplama yazarken = 136.900,00  yüzotuzaltıbindokuzyüz olarak hesapladı. olması gereken 13.690,00 şeklinde olmalıydı.
  bende fiyatları webten çekten sonra o sayfadaki verileri hepsini seçip  virgülleri nokta yaptım   noktaları da virgül yaptım şimdilik bu sorunu aştım. Ama çözülmesi gerekiyor ki her veri webten gelince yine bu işlemi yapmam gerekiyor.

2- excel sizin çalışma kitabınızı açtığımda webten ilk veri indirirken her seferinde kendiliğinden kapanıyor. Sebebini anlayamadım. Boş excel sayfası açıyorum kurtar dediğim zaman açılıyor bu sefer.

3- Hisse sayfasında kayıt girerken forum çok kötü bir sıraya göre gitmesi gerekiyor tab tuşuna basınca. karışık geliyor. şimdilik sanırım kendim düzenleyeceğim. txtlerin sırasını.

tekrardan elinize sağlık. Bu yazdıklarım çözümü varsa lütfen bildiriniz. 

Teşekkürler

(16-08-2023, Saat: 22:39)a_self_lion yazdı: Merhaba ;

Öncellikle böyle bir çalışma yaptığınız için çok teşekkür ederim.
Daha da geliştireceğinizden şüphem yok.
Gözlemlerimi daha sonra buradan sizinle paylaşacağım.
Şimdilik gördüklerim.

1- Benim bilgisayarımın sistem ayarları ondalık .   bindelik  ,  şeklinde ayarlı kullandığım programdan dolayı. Bu sebepten dolayı excel de sorun yaşıyorum. Seçeneklerden düzelttim ama bu sefer forum da toplam tutarı hesaplarken 100ad  136,9  yazdım toplama yazarken = 136.900,00  yüzotuzaltıbindokuzyüz olarak hesapladı. olması gereken 13.690,00 şeklinde olmalıydı.
  bende fiyatları webten çekten sonra o sayfadaki verileri hepsini seçip  virgülleri nokta yaptım   noktaları da virgül yaptım şimdilik bu sorunu aştım. Ama çözülmesi gerekiyor ki her veri webten gelince yine bu işlemi yapmam gerekiyor.

2- excel sizin çalışma kitabınızı açtığımda webten ilk veri indirirken her seferinde kendiliğinden kapanıyor. Sebebini anlayamadım. Boş excel sayfası açıyorum kurtar dediğim zaman açılıyor bu sefer.

3- Hisse sayfasında kayıt girerken forum çok kötü bir sıraya göre gitmesi gerekiyor tab tuşuna basınca. karışık geliyor. şimdilik sanırım kendim düzenleyeceğim. txtlerin sırasını.

tekrardan elinize sağlık. Bu yazdıklarım çözümü varsa lütfen bildiriniz. 

Teşekkürler

Merhaba a_self_lion
1. maddeyi inceliyecem geçiçi bir çözüm ayarlarsam işinizi kolaylaştırırız.
2. madde ile hiç karşılaşmadım 
3. madde o form test amaçlı yapıldı ama gelişecek

ALT+F11 ile VBA penceresini açın
form bölümünden userform10 u seçin
tab ile geçiş yapmak istediğiniz sıraya göre kutuları seçin ve soldaki menüden tabindex kısmına sıra numarasını yazın
kaydedin ve kapatın

[Resim: 9mmcf38.jpg]

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Borsa Hisse Senedi ve Portföy Takip Programı ( Excell ) arachnanthe 295 375.072 10-01-2022, Saat: 1:34
Son Yorum: arachnanthe

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi