17-08-2023, Saat: 23:43
(15-08-2023, Saat: 7:54)arachnanthe yazdı:(14-08-2023, Saat: 22:55)reter yazdı: Merhaba ;
Öncelikle böyle güzel bir excel listesi için tekrar teşekkür ederim. Ufak bir sorum olacaktı size. A hissesinden 100 adet hisseyi 1tlye alıp, tekrar 100 adeti hisseyi 2tlden satınca elimdeki A hissesi 0 adet kalıyor ve bana +100tl kâr bırakıyor. ancak sonra ben tekrar A hissesinden belli bir miktar aldığımda hissenin maliyetine bir önceki alımdan kalan kârımı da katarak maliyetimi ona göre belirliyor. Ben A hissesinin tüm lotlarını satıp lot sayısını sıfırlamama rağmen bir sonraki A hissesi alımlarımda önceki gelen kârımı da lot başı maliyet hesaplamasında da kullanıyor. Umarım düzgün anlatabildim. Bunun için ne gibi bi çözüm önerebilirsiniz?
Merhaba
ilk aldığınız 100 adet hissenin işlem grubunu 1 yapın sonra hisse sıfırlanana kadar yaptığınız tüm alım ve satımlarda da işlem grubunu 1 yapın.
elinizdeki hisse sıfırlandığında ve yeniden aynı hisseye girdiğinizde busefer işlem grubunu 2 yapın
hisse sayfasında sol üstteki işlem grubuna hangi işleminizin kar ve zarar kısmını görmek istiyor iseniz onu yazın
eski bir işlem için kar ve zararı görürsünüz
güncel bir işlem için kar zarar ve maliyeti görürsünüz
Üstadım teşekkürler kolay bir yol ile çözüme kavuştum