Borsa Hisse Senedi ve Portföy Takip Programı V0.6.0 ( Excell )

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4.75/5 - 12 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borsa Hisse Senedi ve Portföy Takip Programı V0.6.0 ( Excell )

@Shockwave- detaylı geri dönüşün için teşekkür ederim
yanlışım var ise beni düzelt

anladığım kadarı ile 1. işlem grubunda alıp satıp kapattığınızda elinizde kalan hisse adeti 0
bu durumda işlemi kapattığınızda elinizdeki hisseleri sattığınız için para banka hesabına geçmiş oluyor. yani HESAPTAKİ PARA kısmına geçiyor
buda E6 da REEL BAKİYE kısmına ekleniyor 
L6 daki kar zarar ise E6-A6 yani REEL BAKİYE - ANA PARA 
dolayısıyla hisseden çıkan para aracı kurumda nakite döndüğü için hesaptaki para kısmında görünüyor ve ana paraya göre kar zarar hesabına katılıyor.

REEL BAKİYE H6+J6 
J6
ise hisse değerleri toplamı olduğu için elde bulunan hisse sayısının aktif fiyat ile çarpımı yani işlem grubu 2 olarak tabir ettiğiniz hala acık pozisyonuz.

dolayısı ile oda reel bakiye içinde olduğundan L6 daki kar zarar hesabına dahil oluyor.

ikinci kısımda ise sayfada işlem grubuna göre hisse adeti değişmiyor bunu fark ettim orda bir düzenleme yaptım. sayfada işlem grubunu değiştirince orası da değişecek ve aşağıya sadece seçilen işlem grubundaki kayıtlar gelecek dolayısı ile üst kısımdaki verilerde sadece işlem grubuna göre görünecek

umarım anlaşılır olmuştur.

(Dün, Saat: 19:48)arachnanthe yazdı: @Shockwave- detaylı geri dönüşün için teşekkür ederim
yanlışım var ise beni düzelt

anladığım kadarı ile 1. işlem grubunda alıp satıp kapattığınızda elinizde kalan hisse adeti 0
bu durumda işlemi kapattığınızda elinizdeki hisseleri sattığınız için para banka hesabına geçmiş oluyor. yani HESAPTAKİ PARA kısmına geçiyor
buda E6 da REEL BAKİYE kısmına ekleniyor 
L6 daki kar zarar ise E6-A6 yani REEL BAKİYE - ANA PARA 
dolayısıyla hisseden çıkan para aracı kurumda nakite döndüğü için hesaptaki para kısmında görünüyor ve ana paraya göre kar zarar hesabına katılıyor.

REEL BAKİYE H6+J6 
J6
ise hisse değerleri toplamı olduğu için elde bulunan hisse sayısının aktif fiyat ile çarpımı yani işlem grubu 2 olarak tabir ettiğiniz hala acık pozisyonuz.

dolayısı ile oda reel bakiye içinde olduğundan L6 daki kar zarar hesabına dahil oluyor.

ikinci kısımda ise sayfada işlem grubuna göre hisse adeti değişmiyor bunu fark ettim orda bir düzenleme yaptım. sayfada işlem grubunu değiştirince orası da değişecek ve aşağıya sadece seçilen işlem grubundaki kayıtlar gelecek dolayısı ile üst kısımdaki verilerde sadece işlem grubuna göre görünecek

umarım anlaşılır olmuştur.

İlk kısımdaki mantığınız adım adım doğru, fakat 1 nolu işlem grubundaki kar, 2 nolu işlem grubu açık olduğu için, ana sayfada kapanmamış olarak gözüktü, ayrı bir satır olarak kapalı pozisyon olarak görünse (1 nolu işlem grubu) daha uygun olacaktı. Bir kağıdı doğal olarak tek bir bütünmüş gibi görüyor exceliniz. Aslında bir hata değil fakat kar hesaplamasını yanlış kılıyor ne yazıkki. 

ikinci kısımdaki değişikliğinizi indirebilecek miyiz? dosya güncellemesi şeklinde paylaşabilirseniz çok iyi olur vaktiniz kalırsa. Teşekkürler.

Görmek istediğiniz veri tam olarak nedir bana mail ile bir örnek yollar mısınız.

anladığım şu siz farklı zamanlarda hissede işlem yaptığınızda aktif işleminiz ile geçmiş işleminiz arasındaki farkı görmek istiyorsunuz
yani geçmiş işlemlerde  +300 ikin şuan -200 ama toplamda ben bu hissede +100 kardayım gibi bir durumu mu görmek istiyorsunuz.

(2 saat önce)arachnanthe yazdı: Görmek istediğiniz veri tam olarak nedir bana mail ile bir örnek yollar mısınız.

anladığım şu siz farklı zamanlarda hissede işlem yaptığınızda aktif işleminiz ile geçmiş işleminiz arasındaki farkı görmek istiyorsunuz
yani geçmiş işlemlerde  +300 ikin şuan -200 ama toplamda ben bu hissede +100 kardayım gibi bir durumu mu görmek istiyorsunuz.

Hayır, exceliniz zaten şu anda bu şekilde toplam +100 gibi göstrermekte. Benim talebim (şayet mümkünse) X hissedeki kapanmış karım 400 TL olsun, bu kapanan işlemi ayrı bir satırda görebilelim (hisse adedi 0 olarak), aynı X hisseyi ikinci kere aldığımda, ana sayfada ayrıca bir satırda devam eden karı veya zararı görebilelim. Alttaki resimde exceli elle yazdım, nasıl görüneceği ile ilgili örnek :

[Resim: gd0kbtu.jpg]

63. satır, aynı senette devam eden işlem, 64. satır ise kapanan işlem. Dolayısı ile aynı senette al-sat yapıldığında kapanan işlemleri de ayrıca görebileceğiz, Tabii kar hesaplaması için de formülün değişmesi gerekebilir. Umarım anlatabilmişimdir, çok teşekkürler.

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Borsa Hisse Senedi ve Portföy Takip Programı ( Excell ) arachnanthe 295 357.844 10-01-2022, Saat: 1:34
Son Yorum: arachnanthe

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi