CİMBOM DÖRT KÖŞE!

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.76/5 - 17 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CİMBOM DÖRT KÖŞE!
#1

Turkcell Süper Lig'de yılın son derbisinde G.Saray Baros'un hat-trick yaptığı maçta, ezeli rakibi Beşiktaş'ı farklı geçti...
GALATASARAY: 4 - BEŞİKTAŞ: 2
Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Aleks Taşçıoğlu
Galatasaray: De Sanctis, Meira, Servet, Hakan, Barış, Ayhan, Mehmet Topal, Arda, Lincoln (Dk. 90 Mehmet Güven), Nonda, Baros (Dk. 79 Sabri)
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem (Dk. 74 Serdar Özkan), Gökhan, Zapotocny, İbrahim Toraman, Seric (Dk. 57 Bobo), Holosko, Cisse, Delgado, Tello, Nobre (Dk. 58 Uğur)
Goller: Dk. 8 Servet, Dk. 16 (Penaltıdan), Dk. 53 ve Dk. 68 (Penaltıdan) Baros (Galatasaray), Dk. 13 Delgado, Dk. 55 Holosko (Beşiktaş)
Kırmızı kart: Dk. 50 Delgado (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 44 Delgado, Dk. 62 Zapotocny (Beşiktaş), Dk. 81 Meira (Galatasaray)
-KISACA DEV DERBİ-
Beşiktaş'ta kaptan Delgado'nun gereksiz bir şekilde ikinci sarı kartı görerek gemisini ilk terk eden kaptan konumuna düştüğü maçta Aslan şov yaptı. Turkcell Süper Lig'de 2008-2009'un ilk yarısını tamamlayan ve yılın son derbisi olma özelliği taşıyan G.Saray-Beşiktaş maçında, Baros hat-trick yaparken gol sayısını 14'e çıkarttı. Servet de Beşiktaş'ı boş geçmezken, siyah-beyazlıların Delgado ve Holosko ile bulduğu goller 4-2'lik mağlubiyeti çevirmek için yeterli olmadı.
Delgado'nun ikinci sarı kartı görmesinden sonra Beşiktraş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin tepkisiyle karşılaştığı görülürken, Galatasaray'ın üçüncü golünden sonra Beşiktaş Başkanı Yıldırmı Demirören'in rakip takımı alkışlaması kameralara yansıdı.
Maç boyunca Beşiktaş orta sahasının kopuk bir oyun sergilediği gözden kaçmazken, Galatasaray'ın maç boyunca yağan yağmur ve taraftarının yoğun desteği eşliğinde maçı rakip sahaya çok rahat aktardığı gözüktü.
-DEV DERBİNİN KIRILMA ANLARI-
Karşılaşma başladı. 2008'în son derbi maçında iki takıma da başarılar diliyoruz.
1. Dakika: Başlama vuruşu Galatasaray'dan geldi. İlk atakta Beşiktaş defansı araya girerek topu rakip sahaya yolladı.
2. Dakika: Galatasaray taraftarı takımları saahaya çıktığı dakikadan beri takımlarını yoğun bir şekilde destekliyor.

2. Dakika:
Rahmi Koç da bu dev derbiyi izleyen isimler arasında.
3. Dakika: Derbinin ilk kornerini Beşiktaş kazandı. Delgado Ekrem'le kısa oynadı. Ekrem'in ortasında Nobre topla buluştu. Golcü futbolcu röveşata ile şansını denedi ve şutu üstten auta çıktı.
4. Dakika: Sol kanattan Tello ile başlayan Beşiktaş atağında araya giren Arda oldu.
5. Dakika: Barış Nonda ve Ayhan'ın paslaşarak başlattıkları G.Saray atağında sarı-kırmızılı ekip Tello'nun Nonda'ya yaptığı faulle serbest atış kazandı.
5. Dakika: G.Saray'ın ceza sahasının yaklaşık 15 metre dışında sağ çaprazdan kazandığı serbest atışı Lincoln kullandı. Brezilyalının arka direğe yaptığı orta doğrudan auta çıktı.
7. Dakika: Holosko'nun kaptırdığı topta Lincoln ceza sahasına girdi. Toraman son anda ayak koyarak Lincoln'ün pozisyonunu bozdu ve G.Saray korner kazandı. Lincoln'ün ortasında Meira topa istediği gibi vuramadı.
8. Dakika: Servet'in kaydettiği golle Galatasaray 1-0 öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Lincoln'ün kale önüne yaptığı sert ortada Rüştü topu sektirdi ve son hamleyi yapan Servet araya girerek golü kaydetti. Servet bu sezon ikinci golünü kaydetti.
9. Dakika: Beşiktaşlılar Rüştü'ye faul yapıldığını iddia ederken Rüştü'ye kısa süreli bir tedavi uygulandı.
10. Dakika: Ali Sami Yen tam bir sis perdesinin altında kalmış durumda.
10. Dakika: Galatasaray Lincoln'e yapılan faulle Beşiktaş kalesini cepheden gören bir noktanadan serbest atış kazandı.
11. Dakika: G.Saray'da topun başına geçen Lincoln Ayhan ile oynadı. Ayhan'ın sert ortası ceza sahasına sekti ve tehlike uzaklaştırıldı.
12. Dakika: Beşiktaş beraberlik golünü buldu. Golün adı Delgado. Beşiktaş'ın tam takmı olarak rakip sahaya yerleştiği atakta, Tello şık bir ara pasla Delgado'yu gördü. Ceza sahasında De Sanctis ile karşı karşıya kalan Arjantinli topun altına girerek golü kaydetmeyi ve maça denge getirmeyi başardı.
15. Dakika: Galatasaray penaltı kazandı. Ali Sami Yen'de yer yerinde oynuyor. Ceza sahasında Holosko'nun Arda'ya yaptığı faulle Galatasaray yeniden öne geçme şansını yakaladı. Arda bu pozisyonda ceza sahası içerisinde, dip çizgide pas vermek için uygun bir pozisyon ararken Zapo ve Holosko'yu geçmek isterken Holosko tarafından düşürüldü.
16. Dakika: G.Saray'da Baros penaltı noktasında topun başında. Baros golü kaydetti ve durum şimdi 2-1. Baros topla Rüştü'yü ters köşeye yollayarak takımını 2-1 öne geçirirken bu sezon ligdeki 12. golünü kaydetti.
17. Dakika: İstanbul'daki yağmurlu havada goller de Ali Sami Yen'de yağmur gibi yağıyor. Çok ilginç bir derbiye şahitlik ediyoruz.
18. Dakika: Bu dakikada, Adnan Sezgin'in tribünlere giderek meşale yakmamaları konusunda uyardığını öğrendik.
20. Dakika: Beşiktaş Tello ile beraberlik golüne yaklaştı. Tello'nun ceza sahası dışından çektiği sert şutu De Sanctis son anda, köşeye uzanarak kurtardı ve kornere çeldi. Kullanılan kornerde ceza sahasında seken topta bir kez daha şansını deneyen Tello'nun şutu bu sefer auta çıktı.
22. Dakika: Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Delgado takımına korner kazandırdı. Kullanılan kornerde G.Saray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı. Seken top Baros'un ayağında kalırken Zan rakibini indirdi ve Çakır tarafından uyarıldı.
23. Dakika: Sol kanattan gelişen G.Saray atağında Arda Lincoln ile oynadı. Cisse'nin müdahelesi ile yerde kalan Lincoln takımına faul kazandırdı.
24. Dakika: Lincoln'ün ortasında son müdahele Nobre'den geldi ve G.Saray korner kazandı.
24. Dakika: Lincoln'ün ortasında Servet gole yaklaşan isim oldu. Ceza sahasında Rüştü'nün karşısında yalnız kalan Servet'in kafa şutu üstten auta çıktı.
25. Dakika: Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Tello takımına korner kazandırdı. Köşe vuruşundan gelen topa gelişine vuran Delgado golü bulamadı.
28. Dakika: Tello'nun uzun pasıyla pozisyona giren Holosko, Servet ile girdiği ikili mücadelede rakibine faul yaptı ve top G.Saray'a geçti.
29. Dakika: Baros şık bir çalımla Toraman'ı geçti ve topu çekerek Lincoln'e yolladı. Brezilyalı'nın şutu yerde sekti ve Rüştü'de kaldı.
31. Dakika: Bu dakikaya kadar Galatasaray'ın tek faulü var ve Beşikltaş'ta bu rakam 11.
33. Dakika: Holosko'nun ceza sahasına yaptığı ortada araya giren Servet oldu.
35. Dakika: Seriç'in sol kanattan yerden yaptığı sert ortada Servet yatarak topa müdahele etti ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
37. Dakika: Bu dakikada hızlı gelişen G.Saray atağında Arda sol kanattan topla yaklaşık 30 matre katetti ve ortadan bindiren Nonda ile oynamak istedi. Bu pozisyonda araya giren Ekrem Rüştü ile oynayarak tehlikenin uzaklaştırılmasını sağladı.
40. Dakika: Ceza sahasında tehlikeyi yaratan Holosko oldu ancak topu ayağından açan Holosko De Sanctis'i aşamadı.
43. Dakika: Galatasaray golü kokladı: Arda'nın pasında Nonda ayaklarını açarak topun arkasından bindirme yapan Lincoln'e geçmesini sağladı. Hızla ceza sahasına giren Brezilyalı karşı karşıya kaldığı Rüştü'yü avlamak istedi ama şutu yandan auta çıktı.
44. Dakika: Barış'a faul yapan Delgado derbideki ilk sarı kartı gördü.
45. Dakika: Cünyet Çakır ilk yarıyı tamamlayan düdüğü çaldı. İlk yarı sonucu: Galatasaray 2 Beşiktaş 1.
46. Dakika: Dev derbinin ikinci yarısına Beşiktaş başladı.
50. Dakika: Delgado ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Cüneyt Çakır'a kart işareti yapan Arjantinli oyundan atılmaktan kurtulamadı. Delgado bu dakikaya kadar maçta sarı kartı olan tek isimdi.
52. Dakika: Galatasaray ceza sahasında topla buluşan Tello'nun sert şutu De Sanctis'te kaldı.
53. Dakika: Baros kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydederek Galatasaray'ı Beşiktaş karşısında 3-2 öne geçirdi. Lincoln bu sezon 11. asistini Baros'a verirken Baros da 13. golünü kaydetti. Lincoln'ün ara pasında ceza sahasında topla buluşan Baros önce topu kontrol etti ardından da Rüştü'yü kapattığı köşeden avladı.
55. Dakika: Ali Sami Yen'de gol yağmuru. Holosko aradaki farkı 1'e indirdi. Bu sezon 5. golünü kaydederek De Sanctis'i avlayan Holosko önce Servet'i çalımladı ardından da çok sert bir şutla takımını umutlandıran isim oldu.
56. Dakika: Beşiktaş'ta az sonra Uğur İnceman ve Bobo oyuna girecek.
58. Dakika: Beşiktaş'ta Seriç'in yerine Bobo ve Nobre'nin yerine de Uğur İnceman maça girdi. Delgado'nun atılmasıyla kaptan olan Nobre de çıkarken kaptanlığı Gökhan'a verdi.
60. Dakika: Dev derbi bu dakikaya kadar beş gol ve bir de kırmızı karta sahne oldu.
61. Dakika: Zapo Cisse'nin yanından ön liberoya geçti ve defansta Toraman'la Zan kaldı. Mustafa Denizli bütün riskleri almaya başladı.
62. Dakika: Hızlı gelişen G.Saray atağında topa elle müdahale eden Zapo sarı kart gördü.
66. Dakika: Galatasarat bir penaltı daha kazandı. Ceza sahasına girerken Uğur İnceman'a şık bir çalım atan Lincoln yerde kaldı ve Cüneyt Çakır düdüğü çaldı.
67. Dakika: Topun başında Milan Baros var. Baros çok düzgün bir vuruşla Rüştü'yü bir kaz daha avlayarak golü kaydetti ve skor, Galatasaray 4 Beşiktaş 2 oldu. Baros ligdeki 14. golünü kaydetti.
70. Dakika: Ali Sami Yen'de tarihi bir derbi oynanıyor. Bu dakikaya kadar yarım düzine gol ve kırmızı kart izledik.
71. Dakika: Gökhan Zan'ın kendi yarı alanından verdiği uzun pasta, ceza sahasında topla buluşan Bobo gelişine bir şutla şansını denedi ama top farkla auta çıktı.
72. Dakika: Holosko Galatasaray ceza sahasında De Sanctis'i iki kez çalımladı ama açısını kaybetti. Hızlı davranan De Sanctis, Holosko topu düzeltemeden ayaklarına yatarak topun sahibi oldu.
74. Dakika: Cisse'nin kaybettiği topla hızla atağa kalşkan Baros Lincoln ile oynadı. Brezilyalının bir çalım atarak Nonda'ya verdiği ara pasta top Rüştü'de kaldı.
74. Dakika: Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Zapo sert ve düzgün bir vuruşla golü aradı ama şutu üstten az farkla auta çıktı.
75. Dakika: Beşiktaş'ta Ekrem yerini Serdar Özkan'a bıraktı.
78. Dakika: Galatasaray'da Sabri az sonra oyuna girecek.
78. Dakika: Galatasaray'da maçın en formda isimlerinden 3 gollü Baros yerini alkışlar eşliğinde Sabri'ye bıraktı.
79. Dakika: Sağ kanattan Cisse'nin pasıyla pozisyona giren Serdar'ın şutu defanstan sekti.
80. Dakika: Bu dakikaya kadar 6 gol kaydedilen derbide son 10 dakikaya girdik.
81. Dakika: Galatasaray beşinci gole çok yaklaştı. Beşiktaş defansının pas hatasında araya giren Sabri ceza sahasına girdi ve şut çekmek yerine pas vermeyi düşünce defans son anda araya girdi.
81. Dakika: Ceza sahasına yaşanan itişmelerde Meira'yı yanına çağıran Çakır futbolcuya sarı kart gösterdi. Meira cezalı duruma düştü.
82. Dakika: Servet direğe takıldı. Lincoln'ün kazanılan serbet atışta sağ kanattan yaptığı ortada, çok iyi yükselerek kafa şutu çeken Servet'in topu üst direkten döndü.
87. Dakika: Sağ kanatta uzun bir pasta topla buluşan Lincoln bir anda karşısında Rüştü'yü buldu. Ceza sahası dışında Lincoln'ün çalım atmasını engelleyen tecrübeli kaleci beşinci golü yemekten son anda kurtuldu.
90. Dakika: Tello'ya faul yapan Ayhan sarı kart gördü.
90. Dakika: G.Saray'da Lincoln yerini Mehmet Güven'e bıraktı.
90+1. Dakika: G.Saray ceza sahasının hemen dışında kazanılan serbest atışta, 18 metreden sert bir şut çeken Zapo topu üstten farkla auta yolladı.
90+3. Dakika: Derbi sona erdi. [/align]
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi