Daglarda Pesmerge Kadinlarin Demokrasi Tartismasi

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.31/5 - 16 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daglarda Pesmerge Kadinlarin Demokrasi Tartismasi
#1

Pkk adina mucadele kadinlari da daglarda gormek mumkun ama bazi kadinlarin yabanci dil Fransizca ve Ingilizce bilmeleri nasil bir egitim bitiminde daga ciktiklarini da gostermekte. Dagda bile Pkk demokratik bir sohbete girerek kadinin yerini tartismakta.

Kadin militan Fransizca konusuyor sanirim kameraya alan fransiz. Fransiz kameramanin dagda ne isi var diye sormayin oda oluyormus demek.Duzgun bir aksanda Fransizca konussa da dagda bulunmaktan memnun olmadigi konusmalarindan da belli olmakta. Bir insani daglara yitecek bir fikir ve bu fikir kadinlara ozgurluk getirecegi dusuncesi tasimakta. Toplumdan destek alma adina Pkk her turlu gruplara vadecek bir ozgurluk sunma gayretine girmis. Fikir yapisi fikiri tasiyan insanlarla celiski yasamakta. Mantikli birisi celiskili bir fikir altinda sozde ozgurluk adina baska insanlarin ozgurlugunu kisitlamakta. Ozgurluk adina savas duzeni kurmakta ve can almaktadir. Daga cikan birisi icin donus imkansiz bir hal andirmaktadir. Ya catisacaksin yada catis diyenler tarafindan vurulacaksin. Bakiyorum da verilen zayiyatlarda olenler hep fakir fukara cocugu. Iki tarafdada varlikli zengin veya burokrat kimsenin evladi bulunmamakta. Carpisan iki tarafta toplumun alt kesimi. Peki bunlari organize eden duzen neden adil olamamis. Bugun okul siralarini paylastiginiz birini asker olup dagda militan olarak gorup karsi karsiya gelebiliyorsunuz. Korpelenmis beyinleri korpelemeye devam eden duzenler hep galip taraf olmustur.Ezilen yine bicare halkin evladi, cocuklaridir. Ozgurluk demokasi fasafiso asalim kaliplari baska mahallenin cocuklari sizin mahalenizde sizi birbirinize kirdirmakta vede bundan acayip keyif almakta. Kalkacakd unyanin bir numarali gucu Amerika kandil daginda onlarca aracla Pkk'ya silah verecek ardindan sinir otesi operasyon icin Turkiye'ye istihbarat destegi saglayacagini bildirecek.

Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu beyler!!!


Pesmerge militanlar bir koyu ziyaret edip kurtce ozgurluk ve demokrasiden bahsediyorlar, arada kamerana donup Fransizca konusan kadin yabanci dili kullanma geregini yine kameramanin Fransiz olmasindan kaynaklandigi bizlere gosteriyor. Kurtce ozgurluk ve kardeslikten bahseden kadin koylunun bu konuda bilgisiz oldugunuda dile getiriyor.Zamaninda kurtce ogrendigim icin anlamakta zorlanmadim.
Cevapla
#2

Eline saglik mudurum ama youtube birtakim degisiklikler yapmis bu sekilde kameralar goruntulenmiyor veyahut ben acamiyorum...
Cevapla
#3

evet bazen problem yaratıyor zaten üsttündede yazdığı gibi video müsait değil diyor ya izlenim oranı yüksek yada bu videolaraözel bişi var play işaretine cift tıklarsanız direk youtube sayfası gelecektir
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kadınların Siyasete Katılımı civanpercemi 5 4.782 23-03-2007, Saat: 22:03
Son Yorum: gamze33

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi