Doblo ve Caddy'yi sizin için karşılaştırdık

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.64/5 - 11 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doblo ve Caddy'yi sizin için karşılaştırdık
#1

‘80’li ve ‘90’lı yıllarda ticaretin gözdesi hiç kuşkusuz station wagon modellerdi. Ağır yüklerin altından kalkan bu modeller, hafta sonları da sahiplerinin büyük ailelerinin ihtiyacını karşılıyorlardı.

[Resim: 10wqvxh.jpg]

Ancak ‘90’lı yılların ortasıyla birlikte Türk tüketicisi yepyeni bir sınıfla tanıştı. Hafif ticari araç olarak adlandırılan bu sınıfın temsilcileri hem ticari hem de binek kullanımda station wagonlardan daha başarılıydı. Geçen yılların ardından bu araçların başarısı onları sadece binek kullanımda bile tercih edilebilir hale getirdi. Bu ayki karşılaştırmamızda biz de hafif ticari araç sınıfına el attık. Bu sınıfın en çok satan modeli Fiat Doblo’yu, yine bu sınıfın en yeni modeli olan makyajlı VW Caddy ile karşılaştırdık. Sizler için hangi modelin tercih edilmesi gerektiğini araştıracağız.

Tasarım
Yenilenen Fiat Doblo büyüyen boyutlarıyla dikkat çekiyor. Doblo başka hiçbir modele benzemeyen ön kısmı ile kendine has bir şekle sahipken, arka kısmı da son derece şık tasarlanmış. Aracın arka tasarımında çıkık bir tamponun olmaması dikkat çekiyor. Arka camla bütünleşik siyah şerit araca farklı bir hava katıyor.
Makyajlanan VW Caddy ise VW ailesinin güncel yüzüne kavuştu. Golf ile başlayan tasarım dili bu araçta da kendini gösteriyor. Otomobille çok ilgisi olmayan birisine VW Caddy’nin ön kısmını gösterirseniz Polo veya Golf deme ihtimali yüksek. VW Caddy’nin arka kısmı ise makyajdan sonra çok ufak farklılıklarla geri döndü. Aracın çıkık tamponu ufak tefek çarpmalarda bagaj kapağını koruyacak yapıda. Doblo’da ise bagaj kapağınızın değişmesi ihtimali yüksek. Fiat Doblo 1835 mm’lik genişliğiyle, VW Caddy’den 38 mm daha geniş. VW Caddy ise rakibinden 16 mm daha uzun.

[Resim: 29fv9ll.jpg]


Bul
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi