Evlilik ve sağlık

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.5/5 - 12 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evlilik ve sağlık
#1

İLK GECE KORKUSU

Aslında konunun anlaşılabilirliği açısından "ilk gece" deyimi yerine "ilk ilişki" deyimini kullanmak daha doğru olacaktır. Zira, bu konuda gerçekçi istatistikler bulunmamasına karşın, kadınların belli bir yüzdesi, evlenmeden önceki dönemde ilk cinsel deneyimlerini yaşamaktadırlar.

Bir kadın için ilk cinsel ilişki deneyimi çok önemlidir. Cinsel ilişki ile ilgili problemler yaşayan çiftlerin tıbbi değerlendirilmelerinde, özellikle kadının uyarılamama, çok geç uyarılma, anorgazmi (orgazm olamama), ya da çok geç orgazm olma gibi sorunlar yaşadığı durumlarda özgeçmişte sıklıkta travmatik bir ilk cinsel ilişki deneyimi bulunmaktadır. Bunda garipsenecek bir durum yok, çünkü kadın açısından bakıldığında ilk deneyim, anatomik bir bariyer olan kızlık zarının aşılması nedeniyle kanama ve beraberinde çoğu durumda az da olsa ağrının yaşandığı bir durumdur. Hazırlıksız ve uygun olmayan koşullarda ve özellikle bu konudaki sorumluluğunu ihmal eden bir erkek ile beraber yaşanan ilk deneyimin kalıcı psikolojik etkiler yaratması imkan dahilindedir.

İLK İLİŞKİ MUTLAKA AĞRILIMIDIR? : Kızlık zarı kadınların %90' ından fazlasında nispeten ince ve esnek bir mukoza parçası yapısındadır. Kadının kendisini tümüyle hazır hissettiği durumlarda "ön sevişmeyle" bölgede yeterli ıslaklık sağlandığında, erkeğin de yumuşak davranması ve zorlayıcı hareketlerden kaçınması durumunda kadın kızlık zarının yırtılması esnasında ağrı hissetmez, yada çok az bir ağrı hisseder. Cinsel ilişkide alınan hazzın ön planda olduğu bir durumda bu ağrının beynin üst merkezlerinde bilinçli olarak algılanması ve sonradan "hoş olmayan bir anı" olarak hatırlanma olasılığı oldukça düşüktür.

İLK İLİŞKİDE MUTLAKA KANAMA OLUR MU? : İlk cinsel ilişkide kanamanın olmaması, kültürümüzde ve diğer bazı kültürlerde kadının bakire olmadığının bir kanıtı olarak kabul edilmektedir. Bu çok büyük bir yanlıştır, zira her kadının anatomik yapısı birbirinden farklıdır. Kızlık zarı bazı kadınlarda o kadar esnektir ki, penis içeriye girdiğinde özelliklede vajina giriş bölgesi yeterince ıslanmış ve kayganlaşmışsa kızlık zarı yırtılmadan kalır. Bu durumda 100 kızdan birinde rastlanabilir. Bazı kadınlarda da kızlık zarının damarlanması zayıf olduğundan zar yırtılmasına rağmen kanama gerçekleşmeyebilir.

KIZLIK ZARININ KALIN OLMASI İLİŞKİYE ENGEL MİDİR? : Bazı durumlarda ilk cinsel birleşme birinci denemede ve sonraki birkaç denemede gerçekleşmeyebilir. Bunu en sık görülen nedeni sanıldığı gibi kızlık zarının kalın olması değildir. En sık görülen neden, genç kadının kendisini cinsel ilişkiye hazır hissetmemesidir. Bu durumda kadın kendini gevşetmeyecek, vajinanın girişinde yer alan güçlü kaslar kasılı kalacak ve vajina giriş bölgesinde yeterince ıslanma ve kayganlaşma olmayacağından penisin vajinanın girişinde yer alan kas ve kızlık zarı engelini aşması zor olacaktır. Pek az da olsa diğer bir neden de kızlık zarının gerçekten kalın olmasıdır. Jinekoloji kliniğine "ilk ilişkiyi başaramama" sebebiyle baş vuran kadınların bir kısmının özgeçmişinde arka arkaya yapılan ilişki girişimleri sonuçsuz kalmıştır ve muayenesinde de gerçekten de kızlık zarı kalındır. Bu durumlarda bazen cerrahi müdahale ile kızlık zarının doktor tarafından küçük bir operasyonla açılması gerekebilir.

ZARIN YIRTILMASINA BAĞLI OLAN KANAMA SÜRESİ : Kızlık zarının yırtılması esnasında yırtık bazen kızlık zarından vajinaya doğru genişleyebilir. "Deflorasyon" (kızlık zarının yırtılması) kanaması olarak adlandırılan bu durum genellikle ön sevişmenin yetersiz olmasına rağmen yapılan girişimden kaynaklanmaktadır. Çoğu durumda erkek, kadının ağrı duymasına duyarsız bir şekilde girişimi sürdürmüş ve yırtık olması gerekenden daha büyük olmuştur. Normalde kızlık zarı bozulduğunda kanama en geç yarım saatte durur. Geniş bir yırtık oluştuğunda ise ya hemen başlayan şiddetli bir kanama yada ilişki bitmesine rağmen uzun bir süre devam eden kanamalarda söz konusudur. Yapılan jinekolojik muayenede yırtığın yeri tespit edildikten sonra lokal anestezi yada geniş yırtıklarda genel anesteziyle yırtık onarılarak kanama durdurulur. Anlaşılacağı üzere, tamamen doğal bir olay olması gereken "ilk gece" bazı durumlarda aynı gece yada takip eden günlerde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı'na başvurulmasını gerektirebilmektedir.

Kalın kızlık zarı gibi, çiftlerin elinde olmayan nedenlere bağlı normal dışı durumlar için erkeğin ve kadının yapabileceği bir şey elbette ki yoktur.

İLK GECE ERKEĞE DÜŞEN GÖREVLER :

*
Başarılı bir ilk gece için kadının yapması gereken; eşine hazır olduğu yada hazır olmadığı mesajını net olarak verebilmesi, ön sevişme aşamasının kontrolünü kendi eline almasıdır. Erkek de kontrolü kadına bırakmada gönüllü olmalıdır.
*
Erkek ise kadının kendisinden farklı doğasını kabul etmeli, bir kadının cinsel ilişkiye hazır olmasının erkekten daha uzun sürdüğü gerçeğini göz önünde bulundurmalıdır.
*
Daha sonraki ilişkilerinin aynısı olabilecek ilk ilişkide erkek, kadının gevşemesi ve rahatlaması için elinden geleni yapmalı ve çok sabırlı olmalıdır.
*
Kadının ileri cinsel hayatını da göz önünde bulundurarak erkek ilk ilişkide aşırı zorlayıcı hareketlerden kaçınmalıdır.
*
Bunu erkek içinde son derece gerginlik yaratan bir durum olduğu göz önüne alınmalıdır.
*
Kadının ilk cinsel deneyiminde erkeğin üzerinde düşen görev fazla olacağından, onda da gerginlik ve korku olması normaldir. Erkekler bunun için cinsel ilişkiden sonra "nasıldım ama?" yolunda konuşmalar yapabilir. Ancak kadının ruh halini göz önüne alarak bundan kaçınıp "nasıl hissediyorsun?" şeklinde sorması daha uygun olacaktır.
SuSKunluĞum aSaLeTimdendir,Her Laf'a vereCek Cevabım var ama;Bir Laf'a Bakarım LaF mı   Diye.. Birde SöyLeyen Bakarım aDam mı  Diye...........
Cevapla
#2

EVLİLİKTE CİNSELLİK


Önce sev, sonra seviş


Sekse giden yol, kadının kalbinden ve beyninden mi geçer?

Kadınların seks için önce kalbini ve beynini kazanmak ardından takdir, ilgi, sevgi ve şefkati üzerlerinden eksik etmemek gerekiyor... Bu sözler Psikolog Barbara De Angelis'a ait. Angelis, erkeklerin stresle baş edebilmek ve gerilimden kurtulabilmek için seks yaptıklarını söylüyor.
Kadınlarınsa seks yapmaları için gerilimden ve stresten uzaklaşmalarının şart olduğuna dikkat çekiyor.

De Angelis, kadınların cinsel hayatlarıyla ilgili bilinmesi gerekenleri 4 maddede topluyor ve kadının seksüel sırlarını ortaya çıkarıyor:

* Kadınlar önce beyin ve kalplerinden uyarılırlar.

* Kadınların seks arzusu duymaları için, kendilerini rahatlamış ve tüm problemlerden arınmış hissetmeleri gerekir. Bu çok önemlidir.

* Kadınlar, tahrik edilmekten çok hoşlanırlar.

* Kadınlar seks konusunda aceleye getirilmekten nefret ederler.

Erkeklere öneriler

Sevgi ve şefkat

Kadının kalbine giden yolda sevgi dolu ve şefkatli olmak zorundasınız. Eğer tutkulu bir cinsel yaşam arzu ediyorsanız, onun kalbini takdir, ilgi ve şefkatle doldurun.

Yatak dışı ilişki

Sevişmek için yatağa girmeyi beklemeyin. Unutmayın, bir kadının yataktaki arzusunun miktarını belirleyen onunla yatak dışındaki ilişkinizde olup biten her şeydir.

Ön sevişme

Usta bir duygusal ön sevişmeci olun. Onu rahatlatmak için ne yapabileceğinizi sorun. Onu neyin seksi ve feminen hissettirdiğini bulun. Mum mu, iç çamaşırı mı, içi köpüklü bir banyo mu, masaj yağları mı?

İşte ideal erkek

Aşağıda sayılan özelliklerin birkaçını bile yapısında barındıran erkek, kadınların kalbini fethediyor... E, tabii bu özelliklerin hepsine sahip olanlar ise kadınlar aleminde 'ilah' sayılıyor...

* Yavaş sevişip, güzel öpüşen,

* Kadınla yatakta konuşan,

* Gözleriyle bir kadına onu çok sevdiğini anlatabilen,

* Kadını soymaya vakit harcayan,

* Dokunurken uyarmayı becerebilen ve bundan hoşlanan,

* Bir kadının saçına babasından farklı dokunabilen,

* Bir kadının yatakta ve onun dışında ne istediğini keşfetmesine fırsat veren,

* Cinsel açıdan bir kadını baştan ve yoldan çıkarmayı bilen,

* Kendilerini fiziksel olarak sevişmeye hazırlayan,

* Bir kadına kendini her fırsatta güzel hissettiren,

* Masaj yapmayı bilen...


Daha çok sevişin


Seks sadece tensel bir doyum olarak algılanmamalı... Bakın, cinsel ilişki hem kadın hem de erkek için hazzın dışında ne gibi yararlar sağlıyor?

Cinsellik, beyinde endorfin üretimini arttırır. Bu kimyasal molekül, dopamin ve serotininle birlikte zevk hormonları olarak sakinlik verir. Tatmin hisleri yaratır. Vücuda sağladığı yararlar yüzünden seks, uzmanlar tarafından sıklıkla önerilir.

Keyif verir

Endorfin, serotonin ve dopamin coşku yaratır. Beş duyu organı, okşanmakla, yemekle, içkiyle uyarıldığında bu duyular doğrudan beyne ulaşır. Sonuç ise mutluluktur. Acıları azaltır: Cinsel tatmin acı eşiğini yükseltir. Bu da endorfinin etkilerinden biridir. Cinsel ilişkinin gevşetici etkisi, kas çekilmelerinde meydana gelen acıları da hafifletir

Kasları gevşetir

Okşanmaların yarattığı mekanik etkiyle, haz alınan uyarılmalar vücuda yayılır. Derideki hassas alıcılardan uyarılar iliklere ve beyne taşınır. Beyinden gelen emirle kaslar gevşer. Vücut rahatlar.

Dolaşım hızlanır

Cinsel uyarılma sırasında kan akışı cinsel organlarda yoğunlaşır, bir miktar da bütün vücuda yayılır. Arterler önce gerilip zevk anında gevşer.

Kalbi de ateşler

Cinsel uyarının en yüksek noktasında kalp atışı dakikada 110-180'e çıkar. Ancak bu etki, seksin sporun yerini dolduracağı anlamına gelmez. Çünkü cinsel ilişki spordan daha kısa sürer.

Formda hissetirir

Sevişme sırasında harcanan kalorinin zayıflatıcı etkisi vardır. 20 dakikalık bir ilişkide 200 kalori kaybedilir. bu yarım saat tenis oynamakla eşdeğerdir.

Adeti düzenler

Düzgün bir cinsel hayat hormonal dengeyi korur ve adetin düzenli olmasını sağlar. Düzenli orgazm yaşayan kadınlar kanlarındaki endorfin miktarından dolayı ağrısız veya az sancılı adet dönemi geçirirler.

Olumlu olmayı sağlar

Orgazm sonucu serbest kalan enerji, olumsuz düşüncelerin ve takıntıların oluşmasını önleyip olaylara olumlu bir bakış sağlar

Bağırsaklara masaj

Cinsel ilişki sırasında karın kaslarının kasılması, derinlere kadar etkisini gösteren bir masaj gibidir. Laksatif etki sağlar.
SuSKunluĞum aSaLeTimdendir,Her Laf'a vereCek Cevabım var ama;Bir Laf'a Bakarım LaF mı   Diye.. Birde SöyLeyen Bakarım aDam mı  Diye...........
Cevapla
#3

CİNSELLİKTE ERKEĞİN GÖREVLERİ


İLK GECE ERKEĞE DÜŞEN GÖREVLER :

*
Başarılı bir ilk gece için kadının yapması gereken; eşine hazır olduğu yada hazır olmadığı mesajını net olarak verebilmesi, ön sevişme aşamasının kontrolünü kendi eline almasıdır. Erkek de kontrolü kadına bırakmada gönüllü olmalıdır.
*
Erkek ise kadının kendisinden farklı doğasını kabul etmeli, bir kadının cinsel ilişkiye hazır olmasının erkekten daha uzun sürdüğü gerçeğini göz önünde bulundurmalıdır.
*
Daha sonraki ilişkilerinin aynısı olabilecek ilk ilişkide erkek, kadının gevşemesi ve rahatlaması için elinden geleni yapmalı ve çok sabırlı olmalıdır.
*
Kadının ileri cinsel hayatını da göz önünde bulundurarak erkek ilk ilişkide aşırı zorlayıcı hareketlerden kaçınmalıdır.
*
Bunu erkek içinde son derece gerginlik yaratan bir durum olduğu göz önüne alınmalıdır.
*
Kadının ilk cinsel deneyiminde erkeğin üzerinde düşen görev fazla olacağından, onda da gerginlik ve korku olması normaldir. Erkekler bunun için cinsel ilişkiden sonra "nasıldım ama?" yolunda konuşmalar yapabilir. Ancak kadının ruh halini göz önüne alarak bundan kaçınıp "nasıl hissediyorsun?" şeklinde sorması daha uygun olacaktır.

HAZIRLAYICI OKŞAMALAR

Cinsel ilişki öncesinde okşamalar sadece kadın için gerekli değildir; erkeğin de buna gereksinimi vardır. Heyecan öpüşmeyle başlar, kucaklamalarla, vücudun çeşitli kısımlarının, özellikle cinsel organların ilişkisiyle artar. Çoğunlukla okşamalara erkek başlar. Bu, evliliğin ilk zamanlarında yeterli olabilir; fakat kendisi okşamalara başlamayı reddeden kadın, kısa zamanda kocasının sevgisini yitirecektir. Öte yandan okşamalar salgılamayı artırır, kanın cinsel organlara dolmasını sağlar ve cinsel ilişki için hazırlıkları tamamlar.

Erkek, kadın kadar çok sıvı salgılamaz. Bu az oluş büyük bir sorun değildir. Fakat kaygan sıvıyı kadının çok az salgılaması, cinsel ilişkiyi zorlaştırır ve cinsel ilişkiden sonraki aktiflik üzerine olumsuz etki yapar.

Aşk fısıltıları kolayca okşamalara götürür; eşlerden biri ötekini yönetmeden, her ikisi birden aynı anda da buna başlayabilirler. Cinsel birleşim sırasında erkek ve kadın normal olarak bir sessizlikler ve karanlıklar dünyasına gömülürler ve böylece büyük bir zevk tadarlar. Fakat bu, odanın karanlık olması anlamına gelmez. Aşk fısıltıları ve arada dile getirilen mutluluk itirafları, çifte karşı konmaz, bedensel bir heyecan, libido sağlar ve onları sadece kendilerine ait olan bir dünyaya götürür.

Burada erkeğin ve kadının dikkat etmeleri için bazı uyarılarda bulunmak gerekir. Cinsel organlar başlangıçta daima yumuşak hareketlerle uyarılmalıdır. Daha sonra, salgılama başlayınca, uyarma gitgide artırılabilir. Başlangıçtaki birdenbire, şiddetli uyarma, acı hissi ve iltihaplanmaya neden olabilir.

Özellikle penisin baş kısmına sabırsızca yapılacak kuvvetli uyarmalardan kaçınılmalıdır. Bazıları kadının kaygan salgısı az olduğunda tükrüğe başvurur. Fakat buna tam anlamıyla güvenilmemelidir. Bunun yerine salgının doğal yoldan çıkışını başka şekilde sağlamaya çalışılmalıdır.

Tutkulu okşamalar, kuvvetli uyarılmanın tek yoludur. Dört gözle beklenen anda hareketlerin yavaşladığını ve yumuşadığını akıldan çıkarmamamız gerekir. Ritmik uyarmalar zevk duygusunu artırmak için çok etkili olabilir.

Evlilikte okşamalar, evlilik öncesindekilerden pek az farklıdır. Her türlü okşama, hatta cinsel organların ağız yolu ile uyarılması bile doğal ve normal olarak kabul edilmelidir. Eşlerden her biri, aralarına soğukluk girmemesi için, hangi çeşit okşamaya başvururlarsa vursunlar, vücutlarını temiz tutmalıdırlar. Her gece yatağa girmeden cinsel organlarını yıkamaya alışmalı, ilişkide bulunmasalar bile bunu savsaklamamalıdırlar.

Akşamları banyo yaptıktan sonra tuvalete giderlerse de yıkanmalıdırlar. Çünkü, cinsel organlar vücut dışkılarını dışarı atmaya da yarar. Bu gerçek, cinsel yaşamda unutulmamalıdır.
SuSKunluĞum aSaLeTimdendir,Her Laf'a vereCek Cevabım var ama;Bir Laf'a Bakarım LaF mı   Diye.. Birde SöyLeyen Bakarım aDam mı  Diye...........
Cevapla
#4

KADINI ANLAMAK

Bir kadınla yataktayken onun hareketlerinden ya da bazı sözlerinden dolayı orada kendini rahat hissetmediği düşüncesine kapıldınız mı hiç?
Sevgilinizin sizinle yataktayken çok rahat olmadığı hissine kapılıyorsanız onun hareketlerini yorumlayarak ruh halini çözebilirsiniz.
Yüzünüze bakmıyor
Sizinle sevişiyor fakat sevişme sırasında kafasını kaldırıp yüzünüze bakmıyor. Eğilip onu öpmeye çalıştığınızda ise yüzünü kaçırdığını farkediyorsunuz. Gözlerini ise sürekli kapalı tutuyor.
Olası nedenleri: Kız arkadaşınızın utangaç bir mizacı olduğundan sevişirken gözlerinize bakmaya çekiniyor olabilir. Ya da cinsel hayatında çok fazla deneyim sahibi olmayan biridir. Onu öpmeye çalıştığınızda yüzünü çeviriyorsa bunun iki nedeni olabilir: birincisi ağzınızdan kötü kokular geliyor olabilir ikincisi ise sakalınız yüzünü tahriş ediyordur.

Yapmanız gereken: Bir dahaki sevişmenizde yüzünü iki elinizle tutup onu öpün. Eğer sizi itmeye kalkarsa o zaman durup ona bu hareketi neden yaptığını sorun. Böyle bir durumda yapılması gereken en sağlıklı şey iletişim kurmaktır.


Suratında anlamsız bir ifade var
Sevişmeye başladınız. Siz tutkulu bir şekilde onu öperken o tavana bakıyor.
Olası nedenleri: Kız arkadaşınız seksten çok hoşlanmıyor olabilir. Ya da o an başka bir pozisyonda sevişmeyi hayal ediyor ve bunu size söylemeye çekiniyor olabilir.


Yapmanız gereken: Ona onu üstünüzde hareket ederken görmek istediğinizi söyleyin. Ya da başka bir zaman birlikteyken seks fantazilerini anlatmasını isteyin. Belki bu yolla size daha çok yaklaşabilir ve seksten sizin kadar zevk almaya başlayabilir.
Hareket etmiyor
İçinde ileri-geri hareket ediyorsunuz, vücuduna öpücükler konduruyorsunuz, omuzlarını sıkıyor, kalçalarını ısırıyorsunuz fakat o adeta bir ceset gibi hareketsiz bir şekilde yatıyor.
Olası nedenleri: Seksi sevmiyor ya da daha da kötüsü sizinle seks yapmayı sevmiyor olabilir. Ya da hepsinden kötüsü sadece o şekilde durarak seks yaptığını sanıyor olabilir.
Yapmanız gereken: Böyle bir durumda ilk yapmanız gereken ona yaptığınız hareketlerden hoşlanıp hoşlanmadığını sormak. Eğer yaptıklarınızdan zevk aldığını söylüyorsa o zaman onun da benzer şeyler yapmasını istediğinizi, sizin de onun hissettiği zevki hissetmek istediğinizi söyleyebilirsiniz. Eğer bunları dile getiremeyecek kadar utangaç bir insansanız o zaman sevgilinize bir fanteziniz olduğunu, sevişirken rolleri değiştirmek istediğinizi söyleyin. O sizin gibi davranmaya başladığında sevgilinizi yönlendirebilir ve birlikte harika bir doyum yaşayabilirsiniz.
Vücudunu saklıyor
Sevişmeye başlamadan odadaki tüm ışıkları kapatıyor. Asla önünüzde soyunmuyor. Sevişirken mutlaka battaniyenin altına giriyor.
Olası nedenleri: Sevgilinizin vücuduyla barışık olmadığı aşikar. Onu çıplak gördüğünüzde ona itici gelebileceğinizden endişe duyuyor olma ihtimali çok yüksek.
Yapmanız gereken: Siz de ona sarkan göbeğinizi ya da kalın bacaklarınızı gösterebilir ve onun sizi bu halinizle de sevebildiğini söyleyebilirsiniz. Vücudunda hoşlanmadığınız noktalar olsa da ona onu her haliyle beğendiğinizi ve sevdiğinizi söyleyebilirsiniz.
Herşeyi sizden bekliyor
Onun zevk alması için elinizden geleni yapıyorsunuz fakat o sizin için aynı şeyleri yapmıyor.
Olası nedenleri: Sizin onu baştan çıkartmanız gerektiğine inanıyor olabilir. Bazı kadınlar erkeklerin uyarılması için sadece bir kadın görmelerinin yeterli olabileceğini düşünür. Eğer sizin sevgilinizde bu kadınlardan biriyse o zaman sizi uyarmak için birşey yapmasına gerek olmadığına inanır.
Yapmanız gereken: Ona oral seksten ne kadar zevk aldığınızı ve onu bunu yaparken görmeyi hayal ettiğinizi söyleyin. Ona eğer sizi arzuluyorsa bunu göstermesini istediğinizi söyleyin.
SuSKunluĞum aSaLeTimdendir,Her Laf'a vereCek Cevabım var ama;Bir Laf'a Bakarım LaF mı   Diye.. Birde SöyLeyen Bakarım aDam mı  Diye...........
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  evlilik için hukuksal işlemler elifnas 2 2.350 06-06-2008, Saat: 9:26
Son Yorum: elifnas
  evlilik sorunları elifnas 0 2.032 05-06-2008, Saat: 18:05
Son Yorum: elifnas
  Evlilik ve sağlık GİZEMLİ 2 2.671 29-02-2008, Saat: 12:58
Son Yorum: GİZEMLİ

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi