FİKRET KARAGÖZ - Golfçü paşa sağır olsa baskını bilirdi

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.94/5 - 16 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FİKRET KARAGÖZ - Golfçü paşa sağır olsa baskını bilirdi
#1

Aktütün baskınından iki gün boyunca haberdar olmadığı söylenen Babaoğlu’nun golf oynadığı sahada televizyon bulunduğu anlaşıldı. Babaoğlu’nun korumaları ve yaveri de televizyonlu bir kafetaryada oturmuş. Ayrıca sahanın her yerine telsizle ulaşmak mümkün


Hakkari’de 17 askerin şehit düştüğü Aktütün baskını olurken Antalya Serik’te golf oynadığı ortaya çıkan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun “çatışmadan haberi yoktu” şeklindeki Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması inandırıcı gelmedi. Çünkü Babaoğlu’nun golf oynadığı tesis tam bir iletişim cenetti. Bir yetkili tesisi anlatırken, “İletişimin tüm teknikleri saha ve konaklama alanlarında oyuncuların ve konuklarımızın hizmetinde. Telsiz telefon, TV ve benzeri görsel hizmetlerimiz her adımda mevcut” dedi.

TELEVİZYON VAR • Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Babaoğlu’nun golf oynadığı Kempinski Hotel teknolojinin tüm imkânlarına sahip. Babaoğlu’nun golf oynadığın saha otelin hemen bitişiğinde. Golf alanında, turnuvaya katılanların ve konukların yararlanabildiği bir kafeterya bulunuyor. İddialara göre Paşa golf oynarken korumaları ve yaveri kafeteryada oturuyor. Bu kafeteryada bir televizyon var.

SEYİRCİ PARKURU • Turnuvaya katılan kişi, tüm iletişim araçlarını soyunma kabininde bırakıyor. Koruma, yaver vb. yakınları kafeterya alanında kalıyor. Ancak yarışmacıları izlemek için golf alanında bir de seyirci parkuru bulunuyor. Seyircilerin yarışmacılara buradan seslerini duyurabilmesi mümkün. Fakat şu var ki, oyuncuların seyircilerle iletişim kurması yasak, aksi halde ceza puanı düşülüyor.

TELSİZ TELEFON • Bunun yanı sıra golf sahalarıyla iletişim hemen sahaların kenarında bulunan telsiz telefonlarla 24 saat kesintisiz olarak sağlanıyor. Saha kenarında sürekli şarjlı bagi araçları ve görevliler konuklara hizmet veriyor. Her dakika otel, villalar ve golf sahaları arasında mekik okuyan akülü araçlar, oyunculara servis yapıyor ve isteklerini karşılıyor. Golf sahası ile otele arası diye bir mesafe kavram yok.

TÜM OLANAKLAR VAR • Konuyla ilgili Taraf’a bilgi veren Kempinski Hotel’inden bir yetkili, “Golf sahası otelin ve villaların bahçesi gibi. Uzaklık diye bir kavram bizde yok. Ayrıca golf alanlarında zaten küçük arabalar her an oyuncuların hizmetinde. İletişimin tüm teknikleri saha ve konaklama alanlarında oyuncuların ve konuklarımızın hizmetinde. Telsiz telefon, TV ve benzeri görsel hizmetlerimiz her adımda mevcut. Gelen her konuğa o konuğun özelliği göz önüne alınarak ayrıca ekstra bir hizmet sunulur” diye konuştu.

HABERSİZ KALMAZ • Öte yandan otelde kalan konuklarının dış olaylardan izole edilmeleri diye bir şeyin söz konusu olmadığını anlatan otel yetkilisi, “Birinin ‘şu olayda benim haberim yoktu’ demesi mümkün değil. Bu bir evin içinde bir diğer odasında ‘neler oluyor’ ve ‘haberim yoktu’ demek gibi bir şey” diye konuştu.
Paşanın kaldığı otel ile şehit er Ramazan Yeşil’in cenazesinin kalktığı yer arasındaki mesafenin ise 20 kilometre. Bu yol arabayla sadece 15 dakika sürüyor.

GAZETECİLER ÖĞRENDİ, O ÖĞRENMEDİ • Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu Antalya Kempinski Otel’de ilk gün golf oynarken Anadolu Ajansı muhabiri de dahil olmak üzere birçok gazeteci paşanın sahada fotoğraflarını çekerek haberleştirdi. Paşanın golf haberini ertesi gün takip eden muhabir olup olmadığını sormak için aradığımız Antalya muhabirlerinin hepsinin tek bir yerde olduğunu öğrendik. Bütün muhabirler ertesi gün, Paşa havanın düzelmesini ve turnuvanın devam etmesini beklerken Aktütün’de şehit düşen er Ramazan Yeşil’in ailesinin evindeydi. Gazeteciler hangi haberin daha önemli olduğunu çok iyi biliyorlardı...

AÇIKLAMALAR BİRBİRİYLE ÇELİŞTİ • Hakkari’de Aktütün’e baskın olurken Antalya’da golf oynadığ ortaya çıkan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, olayın basına yansıması üzerine birbiriyle çelişen açıklamalar yaptı. Önce, “Anında haberim olmadı ama sonra müdahele ettim” dedi. Genelkurmay “Cumartesi günü akşamına kadar haberi yoktu” diye açıklama yapınca, “Evet cumartesi akşamına kadar haberim yoktu” diye kendisini düzeltti.

4 EKİM CUMARTESİ - SAAT 09:48.10: Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Karargâhı’nda düzenlediği basın toplantısında Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne PKK’nın saldırı düzenlediğini açıkladı. Tuğgeneral Gürak, saldırıda 15 askerin şehit olduğunu, iki uzman erbaşın ise kayıp olduğunu söyledi. Kayıp iki erbaşın daha sonra şehit olduğu anlaşıldı. Gürak, baskının cuma günü öğleden sonra başladığının bilgisini de verdi. Anadolu Ajansı, bu açıklamayı saat 09.48.10’da servisi koydu. Bu dakikadan sonra bütün televizyon kanalları normal yayın akışını kesip gelişmeleri son dakika olarak duyurdu.

4 EKİM CUMARTESİ - SAAT 15:07.00: Anadolu Ajansı, abonelerine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Antalya’nın Serik İlçesi’ne bağlı Belek beldesinde düzenlenen turnuvada golf oynadığını geçti. İki gün sürecek turnuvaya Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ile birlikte Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksoy da katıldı. Taraf başta olmak üzere bazı gazeteler, Aktütün’de baskın olurken Antalya’da golf oyandığı ortaya çıkan Orgeneral Aydoğan’ı eleştirdiler.

8 EKİM ÇARŞAMBA: Eleştiriler üzerine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Hürriyet ve sabah gazetesinde kendisini savundu. Hürriyet’te yayımlanan haberde baskını anında öğrenmediğini belirten Babaoğlu şöyle konuştu: “Şehitlerimizin haberi o gün doğal olarak anında ulaşmadı ama sonrasında başlatılan her harekatın emrini Ankara ile koordine ederek bizzat ben verdim.”

8 EKİM ÇARŞAMBA - SAAT 17:39.00: Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun 4 Ekim 2008 Cumartesi günü akşam saatlerine kadar olan sürede çatışmadan haberi olmadığını açıkladı.

9 EKİM PERŞEMBE: Bir gün önce Hürriyet’te yayımlanan açıklamasında, “Şehitlerimizin haberi o gün doğal olarak anında ulaşmadı ama sonrasında başlatılan her harekatın emrini Ankara ile koordine ederek bizzat ben verdim” diyen Orgeneral Aydoğdu, Genelkurmay Başkanlığı’nın “haberi yoktu” açıklamasından sonra ağız değiştirdi. Dünkü Milliyet’te Fikret Bila’ya konuşan Aydoğdu bu sefer şunları söyledi: “Bayraktepe’deki hain saldırı ve şehitlerimizle ilgili haberi cumartesi günü akşam saatlerine doğru aldım. Haber alır almaz Türk Hava Kuvvetleri’nden talep edilen desteği anında sağladık.”

Taraf/FİKRET KARAGÖZ/İZMİR - Istanbul - 10.10.2008
Cevapla
#2

hocam güzel konulara parmak basıyosun valla helal olsun, kalemine sağlık...haklısın bencede.... Yuhhh derim ben böle işe!!! keyf daha ön planda he!! nereye gidiyoz bakalım......Milis kuvvetler bu işi çözecek..maaşıda onlar almaya devam edecek...yazık...2
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi